BK MLADÁ BOLESLAV

Zase hrubka na konci, povzdechl si Jiří Šejba

30. 9. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Je tohle ještě vůbec nováčkovská daň? Boleslavští hokejisté v 10. kole O2 extraligy podobně jako některých předešlých duelech ztratili slibně rozehraný zápas v jeho závěru. Proti Spartě tentokrát inkasovali na 1:2 20 vteřin před vypršením základní hrací doby. “Ten skoro jistý bod, který bychom si rozhodně zasloužili, nám utekl po hrubé chybě zkušeného hráče,“ litoval Jiří Šejba (na snímku).

“Vždyť já už nevím, koho mám na ty konce zápasů posílat,“ byl zoufalý boleslavský kouč.

Jeho týmu znovu nevycházela koncovka. Extraligový nováček využil jen jednu ze čtyř dvojnásobných početních výhod, navíc to byla jediná trefa proti Spartě. “Z těch přesilovek 5 na 3 jsme měli vytěžit minimálně dva góly,“ bylo jasné Jiřímu Šejbovi.

Z celkového pohledu přitom Boleslavští odehráli více než solidní zápas. “Po taktické stránce to bylo z naší strany kvalitní utkání, jenže rozhodla jedna individuální hrubá chyba,“ konstatoval trenér Bruslařského klubu. “Musíme se na ty závěry třetin ještě více soustředit,“ doplnil Šejba.

Jeho protějšek František Výborný mohl mít důvod k radosti, ale také nezapomněl vyseknout poklonu nad prací domácího kouče. “Věděli jsme, že Boleslav hraje kvalitní hokej. Je tu vidět parádní práce Jirky Šejby. Tři body jsou pro nás velmi cenné,“ přiznal sparťanský lodivod.

Oba se v závěru pozápasové tiskové konference vrátili k incidentu ze 14. minuty utkání, kdy byl po tvrdém souboji u mantinelu domácí Tomáš Sýkora odvezen na nosítkách s otřesem mozku a hostující Libor Procházka potrestán trestem do konce utkání. Zatímco boleslavský kouč se k situaci příliš nechtěl vyjadřovat, protože ji neviděl, lodivod Sparty se vyjádřil až nečekaně ostře: “Přišlo mi pod úroveň, když byl Sýkora odvezen na nosítkách a pak ho potkám na chodbě a jde po svých!“