BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři na startu přípravy přivítají Litoměřice

12. 8. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Přípravné období je v plném proudu a start sezony 2024/2025 je na spadnutí. Bruslaři se zpět do zápasového kolotoče vrátí v úterý 13. srpna, kdy od 17:00 na domácím ledě hostí klub HC Stadion Litoměřice. Jedná se sice o celek z Maxa ligy, nicméně soupeř z nižší soutěže už má v nohách dva zápasy a hned několik jeho hráčů v přípravě nastoupilo také v dresu pražské Sparty. Úterní předpověď vyhlíží až 33 stupňů na slunci, tak neváhej a přijď se k nám zchladit. Jednotné vstupné činí 100 korun a lístek si lze pořídit buď předem v on-line prodeji nebo přímo na pokladně před hlavním vstupem do ŠKOENERGO Arény hodinu před startem utkání (tj. od 16:00).

BK Mladá Boleslav – HC Stadion Litoměřice, ŽIVĚ

Přípravy na první přátelský duel vrcholí

Na ledě mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény naši hráči společně trénují od 29. července a v kompletním složení se všichni chystají na úvod přípravy – utkání s prvoligovými Litoměřicemi. Úvodní tréninky už mají za sebou, nyní se zaměřují především na taktiku a herní situace z play-booku, přesně tak, jak předem avizoval hlavní trenér Richard Král. Na ledě se připravují také všechny předsezonní posily, zda-li nějaká z nich do prvního přáteláku nastoupí, o tom sami trenéři rozhodnou v nejbližších hodinách. Šanci mohou dostat i mladší hráči z juniorky, kteří se s áčkem připravují. Zápas s prvoligovým soupeřem je pro ně ideální možností, aby se trenérům mohli předvést v zápasovém tempu.

Jan Závora při prvním tréninku na ledě s hlavním trenérem Richardem Králem

foto: Jan Pavlíček

Stadion má za sebou dva přípravné duely, oba skončily porážkou

Kališníci by v duelu na mladoboleslavském ledě mohli těžit z lehké výhody v podobě dvou odehraných zápasů – měli by tudíž být v tempu. První přípravný duel sehráli již 6. srpna na poděbradském ledě, kde se v létě připravuje Kolín. Za domácí Marimex nastoupili i dva hosté od Bruslařů, útočníci Matěj Gardoň a Vojtěch Malínek. Kapitánské céčko v zápase nosil další starý známý, kolínský odchovanec Tomáš Moravec, který posledních pět sezon nastupoval za boleslavský dorost a juniorku. Litoměřice v souboji se svým sokem z Maxa ligy nejprve vedly po gólu Lukáše Pajera, ale Kozlům se povedlo vývoj utkání obrátit i díky gólu na 2:1 z hole Vojtěcha Malínka. Za Kališníky potom srovnával Petr Ton mladší, ale šťastnější nakonec byli Kolínští, kteří ve svém poděbradském azylu zvítězili 3:2. "Byl to takový syrový hokej. Někteří hráči směrem k sezoně ukázali, že s nimi můžeme počítat, jiní nám toho naopak moc neukázali," řekl po zápase hlavní trenér Kališníků Daniel Tvrzník. Druhý přípravný duel Litoměřice sehrály na domácím ledě, na partnerskou Spartu v královském městě dorazilo takřka 1400 diváků. Pražané do utkání nastoupili takřka v plné sestavě, svůj partnerský klub navíc vyztužili několika hokejisty z vlastní juniorky. Favorit nakonec v poklidném tempu zvítězil 5:1, jediný přesný zásah Kališníků zařídil Karel Klikorka.

Litoměřice v přípravném duelu s Kolínem

foto: Jan Jack Kobzáň

Koho sledovat?

Zajímaví budou především hráči s mladoboleslavskou minulostí a právě takové borce u Litoměřic můžeme najít. Předně se v zelenobílém v minulosti ukázali oba brankáři. Martin Michajlov za Bruslaře dochytával jeden z extraligových duelů v sezoně 2019/2020 a Tomáš Volevecký zase chytal za mladoboleslavskou juniorku na startu sezony 2022/2023. Bruslařským klubem prošli také dva obránci Stadionu – Karel Klikorka a Jan Štibingr, přičemž druhý jmenovaný zelenobílý dres oblékal ještě v loňské sezoně. Za zmínku stojí i další hráči například finský útočník Riku Sihvonen, který dlouhodobě patří mezi nejlepší hráče první ligy.

Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav