BK MLADÁ BOLESLAV

Steve Moses utrpěl vážné zranění

14. 8. 2024
Autor: Klub
M l. B o l. – Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Americkému útočníkovi Stevu Mosesovi bohužel na jednom z tréninků A týmu BK Mladá Boleslav praskla Achillova šlacha a je tak prakticky jisté, že do nadcházející extraligové sezony vůbec nezasáhne.

Ačkoliv se zprávy podobného charakteru objevují už od pondělí, kdy k této události došlo, Bruslaři o ní nechtěli informovat dříve, než pětatřicetiletý útočník podstoupí všechna vyšetření a rovněž operaci. K té došlo v úterý 13. srpna a Moses nyní nastupuje na rekonvalescenci, která v případě těchto zranění trvá v průměru 6 měsíců.

„Podobným zraněním lze jen těžko předcházet, prostě se stanou. Navíc k tomu došlo v rámci naprosto běžného cviku v průběhu ranního rozcvičení,“ říká sportovní ředitel klubu Tomáš Vlasák. „Stevovi momentálně přejeme hlavně brzké uzdravení a pevné nervy. Víme, jak moc ho to zasáhlo i po psychické stránce. Nic není víc než zdraví,“ zdůrazňuje Vlasák.

Sportovní úsek Bruslařů teď čeká nelehký úkol pokusit se zaplnit prostor, který v kádru Bruslařů vznikl. „Bohužel trh je maximálně přebraný a hledat někoho kvalit Steva bude velmi složitý úkol, nicméně se pokusíme,“ uzavírá Tomáš Vlasák.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav