BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři poprvé v přípravě vyrazí ven, v úterý hrají v Hradci Králové

19. 8. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Mladoboleslavské hokejisty čeká v úterý 20. srpna první společná vyjížďka v klubovém autobusu. Navigace řidiče bude v kolonce cílové destinace ukazovat - Hradec Králové. Bruslaři na ledě tamní ČPP Arény změří síly s Mountfieldem, start utkání je naplánován na 17:00. Pokud byste se do královského města chtěli vypravit, tak vězte, že jednotné vstupné na utkání stojí 200 korun a vstupenky můžete pořídit na tomto odkazu.
ŽIVĚ: Mountfield HK – BK Mladá Boleslav (příprava)


Bruslaři se dvakrát představili doma, na Plzeň nestačili

Mladoboleslavští hokejisté se v přípravném období již dvakrát představili na vlastním ledě. První duel si odškrtli v úterý 13. srpna proti prvoligovým Litoměřicím, které nakonec po gólové přestřelce a několika obratech přetlačili po konečném výsledku 7:4. Oproti úterku se ve čtvrteční sestavě pro druhé přípravné klání s Plzní objevila i jména několika nováčku, kteří si připsali své debuty za Mladou Boleslav. Bruslaři v zápase s Plzní otevřeli skóre ve 34. minutě zásluhou Aleksi Rekonena. Hosté ze západu Čech ale brzy srovnali a ve třetí periodě potom rozhodli v přesilové hře. Závěrečná pojistka už byla jen potvrzením plzeňského vítězství – 1:3.

"Soupeř měl lepší speciální týmy a právě na to bychom se teď měli zaměřit. Na tom určitě v dalších dnech zapracujeme. Ve hře pět na pět jsou ještě také mezery. Ale jak říkám, je na čem stavět,"

řekl Jan Buchtele po zápase s Plzní.

Ukáže se posun ve hře speciálních týmů již v úterý na ledě ČPP Arény?

Také Hradec má za sebou dva duely, hrál i se Spartou

Královéhradečtí lvi odšpuntovali přípravné období domácím zápasem s maďarským Fehérvárem, který se v ČPP Aréně kromě hradeckého áčka utkal také s prvoligovým Kolínem. Východočeši si s celkem, který hraje nadnárodní soutěž win2day ICE Hockey League, podle předpokladů hladce poradili a zvítězili 6:1. Pro druhý přípravný zápas vyrazili hráči Mountfieldu do Poděbrad, kde je čekalo srovnání sil s pražskou Spartou. Pražané po úvodním bezgólovém přípraváku s Plzní potvrdili defenzivní pojetí i při duelu s Hradcem Králové, přítomní diváci se tak dočkali pouze jednoho gólu. Porážku Východočechů 0:1 zařídil ve 29. minutě Tomáš Hyka gólem při přesilové hře 5 na 3.

"Šedesát minut se hrálo nahoru dolů, hodně se jezdilo. Sparta ukázala svoji kvalitu, ale myslím, že jsme rozhodně nebyli pozadu a byli vyrovnaným soupeřem. Pokud dáte takovému týmu jako jsou oni přesilovku pět na tři, tak ji většinou využije,"

řekl asistent trenéra Tomáš Hamara po utkání se Spartou.

Čeká v úterý Královéhradecké další zápas nahoru dolů?

foto: Stanislav Souček

Sestavy z posledního utkání

Mountfield HK: Novotný – Pláněk, Pavelka, Bučko, Kalina, McCormack, Aschenbrenner – Miškář, Tamáši, Pavlík – Jergl, Estephan, Šťastný – Zámečník, Štohanzl, Chalupa – Lang, Moravec, Pokorný

BK Mladá Boleslav: Furch – Gewiese, Pavlík, Jánošík, Lintuniemi, Čech, Bernad – Buchtele, Fořt, Skalický – Rekonen, Čajka, Lakatoš – Doležal, Suchý, Stránský – Dvořáček, Hradec, Závora

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav