BK MLADÁ BOLESLAV

Nenechali jsme se položit, hodnotí výhru nad Energií Petr Čajka

10. 9. 2024
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Úterní zápas s karlovarskou Energií byl současně posledním přípravným utkáním před ostrým startem Tipsport extraligy. Ta vhodí svá úvodní buly ve středu 18. září, kdy na svém ledě Bruslaři přivítají tým Olomouce. Odveta s Karlovými Vary se nevyvíjela úplně dobře – ačkoli měla Boleslav tlak, góly přidávali hosté. V polovině duelu tak tým trenéra Krále prohrával 0:2. K obratu Bruslaře nasměroval i první gól Petra Čajky, kterého jsme po zápase vyzpovídali. Ten zhodnotil nejenom výhru Bruslařů 4:2, ale také celý průběh přípravy a poohlédl se také nad adaptací v českých podmínkách.

Petře, odveta s Karlovými Vary dopadla vítězně 4:2. Co na poslední přípravné utkání říkáte?

Myslím si, že je to hodně důležitá výhra před začátkem sezóny. Pomůže nám to skrze sebevědomí. Ze začátku jsme v těch přípravných zápasech nehráli tak, jak bychom my sami a trenéři chtěli. Takže vyhrát poslední zápas přípravy je pro nás hodně důležité.

Duel se nevyvíjel úplně dobře, v polovině utkání jste prohrávali o dvě branky. Váš gól byl tím, který vás nastartoval, což určitě potěší, že?

Pírko (Filip Pyrochta, pozn. red.) to tam hezky projel, pak už jsem puk dorážel do odkryté branky. Těší mě, že i po našem dobrém startu, který jsme měli, a kdy jsme nějakou náhodou prohrávali 0:2, jsme se nenechali položit a z 0:2 jsme nakonec otočili na 4:2. Skóre neodpovídalo naší hře. Takže za mě super výkon, jsem na kluky pyšný.

Máte pravdu, v zápase bylo vidět, že jste si za tím šli, aktivita byla evidentní. Chyběly tomu akorát branky, které přišly později.

Myslím, že v celkově nám v přípravě chybělo střelecké štěstí. Jsem rád, že se nám podařilo dát čtyři branky a pozitivní bylo, že jsme inkasovali jen dvě.

Váš gól na 1:2 byl současně prvním za Bruslaře. Těší před startem sezóny i tento fakt?

Jo, určitě. Myslím si, že pro mě samotného je to motivace. Je fajn, že se to povedlo před startem extraligy. Byl jsem už dost zápasů bez gólu. Jsem rád, že to tam padlo, a že se podařilo vyhrát.

Nyní už víme, že zápas s karlovarskou Energií byl zároveň posledním přípravným. Duel s Hradcem už se dohrávat nebude. Je tedy vítězná generálka na extraligu tím pozitivním naladěním na ostrý start extraligy?

Myslím, že jsme do toho dali všechno, co jsme mohli. Tohle byl poslední zkušební zápas a víme, na čem zapracovat. Určitě budeme mít ještě spoustu videí, protože to nebylo perfektní. A za osm dní na to vlétneme zostra.

Dlouhou dobu jste hrál ve Švýcarsku, takže se nabízí otázka – jak si zvykáte na českou extraligu?

Už jsem tady nějakou dobu. S klukama už se začínám sehrávat. Znám se s nimi lépe, než tomu bylo na začátku. Příprava ukázala, že liga je kvalitní. Určitě to nebude nic lehkého, ale doufám, že to půjde dobře.

Děkujeme za rozhovor.