BK MLADÁ BOLESLAV

Další těžká váha v cestě Bruslařů - v pátek dorazí mistrovský Třinec

26. 9. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Bruslaři z Mladé Boleslavi v posledním kole na ledě Pardubic poprvé skončili bez bodu, což budou chtít napravit hned tento pátek na domácím ledě. Extraligový los jim nicméně po souboji s vicemistrem hned vzápětí přiřknul do cesty další překážku z těch nejvyšších pater loňské tabulky. Z pod Javorového do ŠKOENERGO Arény dorazí mistr z posledních pěti dokončených ročníků - tým HC Oceláři Třinec. Vloni Bruslaři proti Slezanům bodovali ve třech ze čtyř zápasů a na tento trend by rádi navázali také v letošní sezoně. Duel 5. kola Tipsport extraligy ve ŠKOENERGO Aréně startuje v pátečních 17:30 a pokud ještě nemáte pořízené vstupenky, pak to můžete napravit zde.

Špatná první třetina a brzká odpověď Pardubic

Bruslaři v úterý nastoupili na led v pardubické enteria aréně a postavili se domácímu Dynamu, které mělo po nedělním výplachu v Budějovicích silnou motivaci napravit své zaváhání. Jak řekl sám Richard Král, utkání rozhodly dva momenty. Prvním byl nepovedený vstup Bruslařů do zápasu - hned ve čtvrtém střídání inkasovali z hole Tomáše Zohorny a vylepšenou přesilovku potom v 7. minutě zužitkoval Roman Červenka. Ve druhé části se nicméně Bruslařům povedlo brzy snížit zásluhou Petra Čajky a ve 29. minutě dokonce vyrovnat díky trefě Dominika Lakatoše. Jenže pak přišel druhý rozhodující moment - pardubická odpověď za 13 sekund. Právě trefa Petera Čerešňáka ze stejné minuty se nakonec ukázala jako vítězná. Domácí Dynamo už potom kontrolovalo své vedení a ve třetí části dvěma góly potvrdilo vítězství a zároveň utnulo šňůru boleslavských výher.

- 11:15 -

takový byl střelecký poměr druhé třetiny, Bruslaři bohužel z převahy obrat nevytěžili

foto: Lukáš Fabián

Moravskoslezské derby pro Vítkovice, body se dělily

První derby sezony mezi Oceláři a Riderou hostila Ostravar Aréna v Dolních Vítkovicích a jak už tomu při zápasech rivalů bývá, rozhodovaly maličkosti. Už první třetina a střelecká aktivita obou týmů navíc naznačila, že o góly by mohla být nouze. A také že byla. Kdo ve Vítkovicích přišel až na závěr druhé periody, tak stihl vše podstatné. Domácí Ridera se totiž vedení ujala v čase 39:05, když Jindřich Abdul využil přesilovku střelou z pravého kruhu. Jenže ve třetí části se hostům z Třince podařilo srovnat, na konci kombinace byl u pravé tyčky Viliam Čacho - 1:1. Následovalo prodloužení, které rozhodl faul Hudáčka z času 60:44. Ridera si totiž s přesilovkou 4 na 3 poradila, střílený pas Rihardse Bukartse tečoval do sítě Anthony Nellis a dva body pro domácí Vítkovice byly na světě.

- 3 -

tolik dvouminutových přesilovek měla Ridera k dispozici a dvě z nich dokázala využít

foto: Petr Kotala

Mistři drží jádro vítězné party pospolu, největší ztrátou byl odchod Voženílka

V Třinci by v ideálním případě nebylo třeba měnit vůbec nic, vítězná parta končí sezonu co sezonu s mistrovským pohárem v náručí. Přesto k několika změnám došlo. Kariérní posun uvítal Daniel Voženílek, kterého si vyhlídl švýcarský Zug, kanadský forvard Adam Helewka zase kývl na angažmá v Bolzanu a draftovaný Miroslav Holinka odešel sbírat zkušenosti do kanadské juniorské soutěže WHL. V posledních dnech navíc na hostování odešel Polák Kamil Walega, který zbytek sezony stráví v Žilině. Oceláři dále museli reagovat na odchody zkušených obránců Adama Poláška do Litvínova a Petra Šenkeříka na Kladno.

Pod Javorový zamířily čtyři posily. Poláškův důraz by měl nahradit urostlý obránce Bohumil Jank, jenž přišel z Hradce Králové a bodovou produkci ofenzivního beka Šenkeříka může dorovnat Marek Hrbas. Bývalý obránce Bruslařů přišel do organizace Třince z prvoligového Zlína, herní praxi zatím nabírá ve farmářském Frýdku-Místku. Slovensko-český útok okoření francouzský důraz a síla, také Justin Addamo by svými proporcemi mohl být důvěrnou náhradou za Voženílka. Helewkovu kreativitu zastoupí Michal Teplý, který se vrátil ze zámoří po angažmá v organizaci Chicaga Blackhawks.

foto: Lukáš Filipec


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Čech, Havlín, Bernad, Jánošík (C), Pavlík, Křepelka – Skalický, Fořt (A), Doležal – Junttila, Čajka, Lakatoš – Buchtele, Hradec, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát

HC Oceláři Třinec: Mazanec – Smith, Marinčin (A), Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek, Mrtka – Daňo, Cienciala, Hudáček – Nestrašil, Vrána (C), Kurovský – Teplý, Roman, Addamo – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák – Sikora

×
Odehrané v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec
×
Odehrané v 17:00 | JUN
HC ŠKODA PLZEŇ
BK Mladá Boleslav
×
Odehrané v 15:35 | DOR
Pilsen Wolves
BK Mladá Boleslav