BK MLADÁ BOLESLAV

David Bernad: Takový start sezony asi nepamatuju. Tím spíš musíme stát nohama na zemi

27. 9. 2024
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslaři v zápase s Třincem sice nejprve prohrávali 0:1, ve druhém dějství se jim ale podařilo zápas otočit ve svůj prospěch. Podílel se na tom i David Bernad, který společně s Janem Stránským připravili perfektní střeleckou příležitost pro Tomáše Fořta, jenž dával na 2:1. Ačkoliv to nebyl výsledek zdaleka konečný a nakonec se dokráčelo až ke skóre 4:3 po samostatných nájezdech pro domácí, právě tento obrat symbolizoval sílu a odhodlání, o čemž právě David Bernad hovoří v našem interview.

"Myslím, že nás posiluje všechno," říká zamyšleně, nicméně stručně třicetiletý obránce. "Nejen ten obrat proti Třinci. Ukazuje to potom tu sílu a toho týmového ducha. Dokážeme se semknout a vytrvat. Nejsou to ty situace, které tady byly v uplynulých letech, kdy jsme dostali blbej gól a sesypali se z toho. V tomhle je teď naše síla," říká.

Duel s Třincem byl poměrně vyhrocený, neobešel se bez krvavých šrámů a strkanic. Sám Bernad se něčemu, co připomínalo bitku, přiblížil asi nejvíc, ačkoliv to sám s úsměvem popírá. "To nebyla bitka, to bylo jen takové postrkování na dvorku. Prostě nám zajeli do Furcháčka a to si nemůžeme nechat líbit," dodává už vážně. "Ať tam stojíme kdokoliv, i kdybychom měli dostat naloženo, tak prostě musíme ukázat, že si to nenecháme líbit."

Kdo Davidu Bernadu poradil, co provést při nakonec vítězném nájezdu? Jak úžasní jsou fanoušci a jak důležité je zůstat i přes dobrý start nohama na zemi? To všechno a mnohé další si poslechněte přímo v rozhovoru na našem YouTube:

×
Dnes v 16:00 | JUN
Banes Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 17:00 | DOR
HC ŠKODA PLZEŇ
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:00 | Z9
Mountfield HK
BK Mladá Boleslav