BK MLADÁ BOLESLAV

Nedělní program pro Bruslaře? Jihočeská vyjížďka a souboj s Motorem

28. 9. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Také poslední zářijový víkend bude ve znamení 6. kola Tipsport extraligy. Nejen na Bruslaře v rámci napěchovaného programu nejvyšší soutěže čeká šesté utkání v jedenácti dnech. K němu svěřenci Richarda Krále vyjedou v neděli po dálnici D3 směrem na jih, aby zakotvili v Českých Budějovicích. S domácím Motorem, který v tabulce na Bruslaře ztrácí čtyři body a aktuálně mu patří 7. místo, se utkají v nedělních 17:00.

Čtvrtý vzájemný duel Bruslařů z Oceláři neskončil v základní hrací době, radovali se zelenobílí

Na ledě Mladé Boleslavi se skóre poprvé měnilo v 7. minutě, když si druhá nejlepší přesilovka ligy vyšlápla na nejlepší oslabení soutěže. Sám francouzský útočník Addamo přišel ke gólu jako slepý k houslím, po odrazu od jeho brusle se do vlastní sítě trefil kapitán domácích Jánošík - 0:1. Bruslaři po změně stran prvním soutěžním gólem Fina Juntilly vyrovnali a ve 26. minutě díky spolupráci Stránský - Fořt dokonce vedli. Ocelářům se povedlo vyrovnat zkraje třetí periody, ale po úniku Čajky zase vedli Bruslaři. Jenže třinecký tlak v 54. minutě přinesl opětovné vyrovnání. Diváci, kteří vytvořili skvělou atmosféru, si tak přišli na přídavek v podobě prodloužení i nájezdů. V nich se Slezané prosadili jednou, domácí uspěli ze všech třech pokusů a došli si tak pro bonusový bod - 4:3 po nájezdech.

- 41:22 -

takový byl střelecký poměr celého utkání za 65 minut hrací doby, Ondřej Kacetl ve ŠKOENERGO Aréně pro body udělal vše co mohl

foto: Jan Pavlíček

Motor nevyzrál na oslabenou Spartu, Kořenář domácím nepovolil ani jeden gól

Českobudějovičtí si duel 5. kola Tipsport extraligy se Spartou předehrávali, oba celky se tak na ledě Budvar Arény utkaly již v rámci čtvrtečního večera. Hosty z hlavního města kromě početné marodky zasáhla také viróza a proti Motoru tak nemohli nastoupit obránci Kempný s Moravčíkem, které nahradili mladíci Tůma, Tomek a Tomov. Spartě to ale nakonec vůbec nevadilo, Pražané otevřeli skóre ve 36. minutě díky Hykovi a těsný výsledek potom drželi až do třetího dějství. V něm snahu Motoru o vyrovnání definitivně utnuly tři góly Sparty mezi 55. a 57. minutou. Dva střelecké úspěchy Chlapíka a jeden z hole obránce Irvinga dělilo rovných 138 sekund. A první porážka Jihočechů na vlastním ledě byla na světě - 0:4.

- 17 -

tolik střel z holí žlutomodrých mířilo mezi tři tyče sparťanské klece, za Kořenářova záda neprošla ani jedna z nich

foto: Petr Tibitanzl

V Motoru se přes léto měnila brankářská jednička i složení obranných řad

Kádr Jihočechů po loňské sezoně opustil brankář Dominik Hrachovina, který za Motor odchytal tři kompletní sezony. V obranných řadách se fanoušci museli rozloučit s Michalem Gulašim, jenž se vrátil zpět do Komety, do nedalekého Tábora se stěhoval David Štich a angažmá v zámoří si svými výkony vysloužil obr Mikuláš Hovorka. V útoku už dále nepůsobí duo Lukáš Vopelka - Dominik Simon. Oba borci podepsali u extraligové konkurence, Vopelka v podkrušnohorském Litvínově a Simon v Plzni.

Post brankářské jedničky tak připadl Milanu Kloučkovi, který se do Českých Budějovic navrátil po angažmá v Pardubicích, kde zdaleka nedostával tolik prostoru na svá kouzla. Do obrany přišli prvoligoví beci Daniel Bukač s René Pieglem. Ze zámoří se pak do Čech vrátili bývalí mládežničtí reprezentanti Šimon Kubíček s Tomášem Cibulkou a Motor lovil také ve farmářské AHL, odkud z Charlotte přivedl Willa Reillyho. Útočné ztráty v Českých Budějovicích zaplácli Slovákem Matějem Kašlíkem ze Zvolenu a lovilo se také na severu Evropy. Ze Švédska dorazil Dán Nick Olesen a z finského Jukuritu také český reprezentant Ondřej Kovařčík, který v extralize dosud hrál jen za mateřský Třinec.

foto: Petr Tibitanzl


Sestavy z posledního utkání

Banes Motor České Budějovice: Klouček – Doudera, Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Kovařčík, Pech, Olesen – Kubík, Přikryl, Beránek – Kašlík, Koláček, Valský

BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta, Čech, Bernad, Pavlík, Jánošík, Křepelka – Skalický, Fořt, Doležal – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Junttila, Hradec, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav