BK MLADÁ BOLESLAV

Do třetice před vlastními fanoušky, Bruslaři ve čtvrtek hostí Hradec Králové

9. 10. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Potřetí za posledních sedm dní se Bruslaři představí doma před zraky svých příznivců. V předehrávce 10. kola Tipsport extraligy se zelenobílí ve ŠKOENERGO Aréně postaví královéhradeckému Mountfieldu. Východočechům se zpočátku příliš nevedlo, do Mladé Boleslavi ale přijedou bezprostředně po cenném skalpu rivala z Pardubic. Vloni se Bruslařům proti Královéhradeckým bodově dařilo, bude tomu tak i v letošním ročníku? Televizní utkání utkání odstartuje ve čtvrtek 10. října od 17:30 a vy můžete být u toho, stačí jen pořídit si lupen.

Lídr si z Mladé Boleslavi odvezl jen bod, obrat Bruslařů řídili Filipové

Bruslaři v rámci nedělního 9. kola přivítali lídra tabulky z Litvínova. Verva na ledě ŠKOENERGO Arény vedla díky Koblasovi, krátce před první pauzou ale srovnal Julius Junttila. Ve druhé části byli aktivnější domácí borci, skóre se však paradoxně měnilo na druhé straně a Czuczmanova trefa z 31. minuty byla rozdílovou až do třetí periody. V ní se Bruslaři opět vrátili zpět šikovnou tečí Filipa Suchého a za stavu 2:2 se tak muselo do prodloužení. V něm rozhodl faul autora druhé litvínovské trefy, zelenobílí totiž nabídnutou výhodu čtyř proti třem využili. První přesilovkový zářez sezony a dva body navrch vystřelil Mladoboleslavským Filip Pyrochta. Znovu se tak ukázalo, jak je důležité míti Filipa nebo v lepším případě Filipy a k tomu úderné přesilovky.

- 17 -

tolik střel Bruslaři dovolili Litvínovu, na Šimona Zajíčka jich sami vyslali jednou tolik

Nemáš vstupenky na Hradec? Napravit to můžeš po kliknutí níže a rovnou si k tomu můžeš zajistit své místo na prvním derby s Libercem

Východní Čechy patří Mountfieldu, který si doma díky Lotyšům vyšlápl na Pardubice

Také východočeské derby muselo nakonec až do prodloužení, což ale s ohledem na ostatní nedělní výsledky 9. kola nebylo žádné překvapení. Odvetnou akci královéhradeckých hráčů za jarní čtvrtfinále odstartoval v závěru 13. minuty Oskars Batna a jeho gól určoval rozdíl mezi oběma rivaly až do 56. minuty. V té domácí gólman Filip Novotný poprvé inkasoval, když Válovo nahození tečoval nejlepší střelec soutěže Martin Kaut. Za stavu 1:1 se proto v ČPP Aréně rozběhl nastavený čas, který už po 56 sekundách zastavila rána z hole obránce Ralfse Freibergse. Dva góly hradeckých Lotyšů tak rozhodly o prvním vládci východočeského kraje, domácí Mountfield bral doma před téměř vyprodanou halou dva body a mohl si užít vítěznou děkovačku.

- 35 -

tolik střel musel řešit Roman Will v brance Pardubic, Hradec byl po většinu utkání aktivnějším týmem

foto: Stanislav Souček

Nový brankářský tandem a odchod nejproduktivnějšího borce

V Hradci Králové se během sezonní odstávky řešilo několik otázek. Úspěšný tým potřebuje gólmana a z pod Bílé věže před letošním ročníkem hned tři odešli - Lukáš Pařík do Vítkovic, Eetu Laurikainen do druhé německé ligy a Jan Lukáš na Vsetín. Z obranných řad vymizel především důraz, Bohumil Jank rozdává hity za Třinec a Patrik Marcel svými kousky baví publikum ve Vítkovicích. Kromě nich z obránců dále nepokračuje ještě Michael Gaspar, který zakotvil v Edenu. Do Litoměřic zamířili útočníci Jan Eberle a Lukáš Pajer, do stejné soutěže akorát více na východ odešel Radek Pilař. V extralize dále pokračuje Marek Zachar, který působí pod Ještědem a dále Christophe Lalancette v dresu Škody Plzeň, do rakouské ligy odešel hledat štěstí Evan Jasper. Největší ztrátou byl odchod střelce Olivera Okuliara, jehož produkci ocenili držitelé Stanley Cupu z Floridy.

Novou brankářskou dvojici utvořil pro fanoušky Bruslařů důvěrně známý Filip Novotný a osmadvacetiletý Slovák Stanislav Škorvánek z Dukly Michalovce. Stejné národnosti jako Škorvánek jsou i posily do obrany, z Plzně dorazil Martin Bučko a ze Zvolenu Dávid Mudrák. Hlavně první jmenovaný české soutěže dobře zná, působí zde již od juniorských let. Ve slovenských vodách Mountfield lovil také útočné kapry, na jeho háčku uvízl produktivní Ryan Dmowski z Popradu. Také Jakub Pour měnil modrobílou kombinaci za červenočernou, když dorazil z Plzně. Z finského Jukuritu přišel důraz v osobě lotyšského dlouhána Oskarse Batny.

foto: Stanislav Souček


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta (A), Čech, Bernad, Havlín, Jánošík (C), Pavlík F., Křepelka – Skalický, Fořt (A), Junttila – Buchtele, Čajka, Malát – Rekonen, Závora, Doležal – Dvořáček, Suchý, Stránský

Mountfield HK: Novotný F. – Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, Pavelka (C), Pláněk (A) – Perret (A), Tamáši, Dmowski – Pavlík R., Miškář, Šťastný – Batna, Estephan, Jergl – Novotný A., Štohanzl, Pour

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav