BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Buchtele utnul své čekání na gól: Bylo dlouhé, rozhodující branka těší víc

10. 10. 2024
Autor: Redakce
M l. B o l. – Po skalpu Litvínova po prodloužení zapisuje Mladá Boleslav další cenné vítězství. V předehrávce 10. extraligového kola hostila hradecký Mountfield. Východočeši se sice ujali vedení, avšak domácí ještě v úvodním dějství srovnali a ve třetí třetině zásluhou Jana Buchteleho dokonali obrat na 2:1. Tři body tak zůstaly v mladoboleslavském chrámu.

„Věděli jsme, že je zápas opravdu důležitý. Nepovedl se nám vstup do něj, dvě třetiny byl víceméně soupeř lepší,” zamýšlí se Jan Buchtele.

Mladoboleslavského útočníka ale těší, že se tým dokázal znovu semknout a utkání s Hradcem Králové otočil na konečných 2:1. „Dokázali jsme to zlomit, vážíme si toho a tři body bereme my. Výborně zachytal Domino,” chválí Buchtele.

Středočeši tak mají na kontě extraligové tabulky 18 bodů a náleží jim druhá příčka. „Začátek sezony je důležitý, chtěli jsme ho chytit. Možná někdo nečekal, že na tom budeme tak dobře. Nesmíme se uspokojit a musíme makat dál,” hlásí vědomě 34letý forvard, který zaznamenal svůj první extraligový gól v dresu Mladé Boleslavi.

„Jsem rád, už ta doba bez gólu byla dlouhá. Těší mě o to víc, že byl rozhodující," míní útočník.

Další utkání odehrají Bruslaři až v pondělí na ledě Brna. Jak se na moravského soupeře připravit? Kompletní rozhovor si můžete pustit na YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav