BK MLADÁ BOLESLAV

Kluci skákali do střel po hlavě, popisuje Petr Čajka. A děkovačka po derby? Byla nádherná

18. 10. 2024
Autor: Redakce
M l. B o l. - Sedm zápasů čekali Bruslaři na vítězství v derby. Mladá Boleslav v utkání ani jednou neprohrávala, Liberec ale dokázal snížit vedení domácích na rozdíl jedné trefy. Středočeši zvítězili 4:3, úvodní gól zápasu zapsal Petr Čajka, pro kterého to byla zároveň pátá branka v letošním zápase.

„Poslední minuty zápasu byly těžké. Mrzí nás, že i přes vedení 4:1 jsme se nechali dotáhnout. Pak i stres hraje roli," popisuje Petr Čajka závěr utkání s Libercem.

Mladá Boleslav totiž ve druhé třetině ztratila svůj tříbrankový náskok, Bílí Tygří se dotáhli na rozdíl jednoho gólu. „Myslím si, že jsme polevili. Asi jsme si mysleli, že už je konec. Nesmí se nám to stávat. Snížili na 2:4, pak na 3:4. V šatně během přestávky jsme si pár věcí řekli a urvali vítězství," těší Čajku výhra nad rivalem 4:3.

„Ukázali jsme, že máme v šatně skvělou partu, kluci blokovali střely a skákali do nich po hlavě. Klobouk dolů před Dominikem Furchem i celým mančaftem," pochvaluje si týmovost boleslavský útočník, který je nejlepším střelcem Bruslařů. V zápase totiž zaznamenal už pátou branku sezony.

A o to víc si mohl vychutnat pozápasovou děkovačku s fanoušky. „Byla nádherná. Jsme rádi, že de nám v derby podařilo vyhrát. Před zápasem jsme si řekli, že to chceme urvat,” líčí forvard ve službách Mladé Boleslavi.

Na derby s Libercem si poprvé v sezoně našlo cestu 4200 diváků. „Bylo vyprodáno, fanoušci měli krásné choreo, od začátku utkání hala žila. Derby jsou vždy speciální. Skvělá podpora od fanoušků, moc jim děkujeme, byli skvělí," usmívá se Čajka. Mladá Boleslav tak po sedmi vzájemných extraligových duelech a dvou letech Severočechy zdolala. Čekání na tři body proti Bílým Tygrům ukončila po třech letech.

Co vzkazuje fanouškům směrem k utkání na Kladně? Kompletní rozhovor si můžete pustit na YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav