BK MLADÁ BOLESLAV

David Dvořáček po Kladnu: Nehráli jsme moc dobře. Můj první gól? Konečně jsem se trefil

20. 10. 2024
Autor: Redakce
K l a d n o - Další tříbodové derby. Mladá Boleslav po pátečním skalpu Liberce v neděli 20. října vyjela na led Kladna. Domácí sice vstoupili do utkání lépe, jenže Bruslaři dvěma rychlými góly duel otočili a nakonec zvítězili 4:2. O třetí, a zároveň rozhodující, branku se postaral útočník David Dvořáček, který tak zaznamenal svůj první extraligový gól v letošním ročníku.

Davide, jste první tým, který dokázal na Kladně v letošní sezoně zvítězit za tři body. Jaký je to pocit?

Přiznám se, že jsem tuhle informaci nevěděl. Jsme moc rádi, že jsme výhru vybojovali. Bylo to těžké utkání, nehráli jsme moc dobře. Ale zvládli jsme to a bereme tři body.

V zápase jste prohrávali, ve druhé třetině se vám ale podařilo otočit. Bylo právě to prostřední dějství rozhodující?

Ve druhé třetině jsme dali dva rychlé góly, díky kterým jsme ji vyhráli. Paradoxně si ale myslím, že právě tahle část zápasu nebyla z naší strany optimální. Byli jsme ale obětaví, zvládli jsme oslabení a ukázali jsme, že jsme tým.

Váš gól na 3:1 padl po 23 vteřinách od branky Alexe Lintuniemiho. To bylo dost rychlé.

Byl to důležitý okamžik. Že se povedlo dát dva góly takhle po sobě. Odskočili jsme Kladnu, což byl ve finále rozhodující faktor. Takže jsem rád. Ale jak už jsem říkal, v utkání byly i pasáže, které nebyly ideální.

Byl to zároveň váš první gól v sezoně. Jak vás taková branka těší?

Spadlo to ze mě, že jsem se konečně trefil. Už v minulých zápasech jsem měl tutovky, které jsem spálil. Mohl jsem dát ještě jeden gól, puk se mi ale nějak zvláštně kutálel. Naštěstí jsme zápas zvládli dohrát do konce, jinak bych si tuhle neproměněnou situaci vyčítal.

Je třeba férově přiznat, že jste nebyli lepším týmem. Přesto se vám podařilo vyhrát. Čím to bylo?

V každém zápase ukazujeme týmový výkon, kdy leháme do střel, hrajeme týmově. Bojujeme jeden za druhého, to je úspěch týmu. A samozřejmě Furchíno (Dominik Furch, pozn. redakce) v bráně je skvělý.

Dokážete vyhrát zápasy, ve kterých je soupeř střelecky aktivnější. Jak moc je tenhle stav příjemný po loňském ročníku?

Hrajeme hokej, hrajeme uvolněně, to je změna oproti minulému roku. Loňská sezona nebyla dobrá, hodně jsme se s výsledky prali psychicky. Nechytli jsme úvod a postupně se vše nabalovalo. Bojovali jsme sami se sebou, letos zatím sbíráme body a hraje se daleko lépe. V kabině je skvělá atmosféra, těšíme se na tréninky i na stadion, je to všechno podstatně lepší.

Přelom z první čtvrtiny základní části do druhé strávíte na třetím místě extraligové tabulky. Jak tohle zní?

Chceme zůstat nohama na zemi a pracovat na sto procent. Věříme, že když budeme obětaví a budeme hrát jako jeden tým, bude to tak šlapat dál.

V úterý míříte do Pardubic, které jsou aktuálně o skóre druhé. Určitě to bude boj...

Bude to těžká prověrka. Doufám, že si nějaký bodík odvezeme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav