BK MLADÁ BOLESLAV

Vítězný gól Pardubic? Bylo to o chytrosti, soudí Dominik Furch. Tým pochválil za nasazení

23. 10. 2024
Autor: Tomáš Taybner
P a r d u b i c e – Bruslaři v úterý předehrávali v Pardubicích 30. kolo Tipsport extraligy. Náboj celému duelu dodalo i tabulkové postavení obou soupeřů, v enteria aréně se totiž hrálo o samotné čelo tabulky. Vyrovnaný duel nakonec rozhodla jediná branka, ve 42. minutě ji zařídil Martin Kaut. Bruslaři ještě měli šance k tomu, aby utkání zvrátili na svou stranu, opět si však vylámali zuby v přesilovkách. Dominik Furch přitom v mladoboleslavské brance dělal, co mohl, a předvedl 33 úspěšných zákroků. Na body to ale tentokrát nestačilo.

Dominiku, v Pardubicích se hrálo o první místo. Jak ten zápas vypadal?

Celkově to bylo velmi vyrovnané utkání. Bohužel tu jednu branku se podařilo vstřelit jim.

Druhý zápas s Pardubicemi v sezoně. Dynamo obměnilo kádr v porovnání s loňskem, je znát nějaký rozdíl?

Když se podívám na soupisku... (odmlčí se) Jak to říct. Jejich jedna lajna dá platově možná za víc, než náš celý tým dohromady. Klobouk dolů před tím, co tam kluci předvedli. A vůbec, jakou bojovnost předvádějí v celé sezoně.

Vloni se týmu tolik nedařilo. Jak se vám letos chytá za boleslavskou obranou?

Já si opravdu nemám nač stěžovat. Chtěl bych kluky pochválit za nasazení a jejich výkony.

Jak se seběhla ta situace při rozhodujícím gólu Pardubic? Martin Kaut vám tu střelu šikovně schoval za hráče...

Ano, projevila se tam i jeho chytrost. Opravdu dobře si počkal na správný moment, až tam bude hráč, schoval mu to skrze nohy a já to pak musel hledat.

foto: Michal Dědič

Není to úplně obžaloba pro vás brankáře, ale co ty přesilovky? Není to trošku škoda, přeci jen by alespoň jedna využitá třeba vedla k bodovému zisku...

Bylo by samozřejmě příjemnější, kdybychom nějakou z nich dokázali proměnit. I směrem k dalšímu zápasům sezony. Takhle to ale zatím je a my všichni doufáme, že se to zlepší.

Hráli jste o první místo. Vy s tím sice zkušenosti nemáte, loni jste tu nebyl, ale na to Bruslaři nejsou příliš zvyklí...

Po loňské sezoně jsme se chtěli vyvarovat špatnému začátku. Chtěli jsme se posunout na postupové příčky. A že hrajeme takhle vysoko? Jedině dobře. Jsme tým bojovníků, který potřebuje hrát celých šedesát minut na sto procent. A v tom musíme pokračovat. Já se snažím jít do každého nového zápasu s čistou hlavou.

O víkendu dvě derby, ve kterých se až do konce hrálo na doraz a v úterý hned předehrávka. Jak náročný je ten program?

Oproti tomu bleskovému začátku, kdy to byl velký kalup, tam teď byla menší pauza. Teď se na to rychlé tempo zase najelo zpátky a hraje se v tom třízápasovém týdenním režimu. Já to mám docela rád, když to plyne, a nemusíme dlouho čekat mezi zápasy.

Děkujeme za rozhovor.