BK MLADÁ BOLESLAV

Obránce Kočí před duelem s Libercem: Hrát proti bývalému klubu je vždycky vyhecovanější

20. 10. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Čtvrteční duel s Libercem nebude pro boleslavského obránce Václava Kočího (na snímku) zajímavý pouze tím, že jde o televizní předehrávku 18. kola O2 extraligy, ale především kvůli tomu, že se podruhé v této sezoně postaví proti svým bývalým spoluhráčům z týmu Bílých Tygrů. “Určitě to bude nejen z mé strany trochu vyhecovanější, ale to je vždy, když nastoupíte proti bývalému klubu,“ říká v rozhovoru devětadvacetiletý bek.

Do týmu extraligového nováčka Václav Kočí přišel jako spousta dalších v letním období, ale ke spokojenosti s prozatímními výsledky rozhodně něco chybí. “Je škoda že nevyhráváme tolik, jako bychom mohli. Myslím si, že jsme měli spoustu zápasů rozehraných dobře, ale nedotáhli jsme je do konce,“ lituje. “Chybí nám vstřelené góly. Moc jich neinkasujeme, ale zároveň ani nedáváme. Hlavně doma.“

“Nemyslím si, že už bychom to měli v hlavách, ale daleko větší podíl na tom má určitě smůla,“ doplňuje.

Zkušenému obránci může alespoň trochu zlepšovat náladu pohled do individuálních statistik. S dvěma góly a stejným počtem asistencí je nejproduktivnějším obráncem extraligového nováčka. “Ale vždycky to může být lepší,“ usmívá se.

V nedělním utkání BK Mladá Boleslav na Kladně sice Kočí svou bilanci o žádný bodík nerozšířil, ale i tak Bruslařský klub vyhrál středočeské derby 3:2 na samostatné nájezdy. “Rozhodně jsme však mohli získat víc než dva body. Jenže jsme neproměnili ani jednu přesilovku. Ve hře 5 na 5 jsme ale jinak byli lepší než Kladno,“ hodnotí duel s okenáři.

Další zápas čeká Středočechy netradičně až ve čtvrtek. “V pondělí jsme měli volno, ale od úterý už normálně trénujeme a připravujeme se na čtvrteční zápas,“ prozrazuje.

Právě čtvrtek bude pro Václava Kočího jistě zvláštním dnem. Zkušený obránce sice letos nastoupí proti svému mateřskému klubu, odkud v Mladé Boleslavi hostuje, už potřetí (proti Bílým Tygrům nastoupil v rámci Tipsport Hockey Cupu a v prvním vzájemném utkání v O2 ELH), ale poprvé na boleslavské půdě. “Určitě to bude nejen z mé strany trochu vyhecovanější, ale to je vždy, když nastoupíte proti bývalému klubu,“ tvrdí.

“Určitě vypíšu do kabiny speciální odměny za výhru. A možná proběhne s některými bývalými spoluhráči i hecování po telefonu,“ prozrazuje. “Ale zas tak velké bych to neviděl,“ závěrem dodává.