BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští se poprvé v extralize představí v přímém přenosu televize, s novým koučem přijede Liberec

22. 10. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté se chystají na svou extraligovou premiéru před televizními kamerami. Na ledě Metrostav Arény ve čtvrtek 23. října přivítají tým Bílých Tygrů Liberec. Středočechům nejbližší soupeř v rámci O2 extraligy coby do vzdálenosti, je zároveň nejbližší také v její tabulce budeme-li mířit postupovým směrem vzhůru. Zajisté zajímavou a napínavou předehrávku 18. kola bude od 17.05 v přímém přenosu vysílat Česká televize, chybět nemůže ani náš on-line přenos.

Liberečtí asi nemohou svůj start letošní sezony nazvat oslnivým. První vítězství získali až v rámci čtvrtého kola na ledě v Třinci (2:1), první domácí body potom zaznamenali o jedno kolo později, kdy porazili právě boleslavské hokejisty (4:2). Následovala série šesti proher, z toho tři byly až na samostatné nájezdy a Tygři si z nich tudíž pokaždé odnesli po jednom bodu.

Další výhry Liberec zaznamenal nad týmy, jež na tom v tabulce O2 extraligy nejsou právě nejlépe, Znojmo porazil 4:1 a České Budějovice 3:2. Jak se zdá, Tygři to umí s pražskou Spartou, se kterou nejprve na začátku sezony uhráli bod na samostatné nájezdy a poté ji doma porazili 5:2.

Sečteno, podtrženo – Liberečtí jsou v současnosti s 19 body na jedenáctém místě v tabulce, což znamená, že Mladoboleslavské od nich dělí pouhé dva body. Utkání, které nás čeká ve čtvrtek, tudíž může tímto pořadím zamíchat.

V důsledku těchto zajisté neuspokojivých výsledků se vedení severočeského klubu rozhodlo den před utkáním s Mladou Boleslaví pro změny na trenérských postech Tygrů. Dosavadního hlavního kouče Dušana Gregora střídá Mgr. Filip Pešán. Jeho asistentem bude místo Vladimíra Čermáka Jaroslav Nedvěd starší.

Po osobní stránce je na tom bodově nejlépe Václav Nedorost (5+9), který já zároveň také nejtrestanějším hráčem (48 minut). Ač na celkovém čtvrtém místě v týmových statistikách si titul největšího gólového kanonýra připisuje boleslavský odchovanec Václav Pletka (9+2).

Po zranění navrátivší se Milan Hnilička stojí opět jako jednička v liberecké brance. Jeho procentuální úspěšnost se pohybuje kolem 90, průměr inkasovaných branek na utkání je 3,39. Více než zdárně Hniličkovi jistí záda Michal Fikrt.

Marodka Libereckých čítá čtyři hráče a do utkání s Mladou Boleslaví tak určitě nezasáhnou Boris Žabka, Jan Víšek, Michal Bartovič ani Tomáš Harant. Takto oslabené řady Tygrů vyztužili v měsíci říjnu Petr Nedvěd, který se neuchytil v zámoří, a Jiří Šimánek, jenž má v Podještědí vyřízené hostování do konce roku z Českých Budějovic.

V rámci 17. kola přijel na led liberecké Tipsport Areny tým Třince a za čistý hattrick Tomíka si odsud také odvezli čisté tři body. Tygři svému soupeři podlehli 1:3. Úvodní branku utkání a také jedinou ze strany Liberce zaznamenal Lukáš Zíb.

Do posledního zápasu proti Třinci nastoupil Liberec v sestavě: Hnilička - Moravec, Jiruš, Zíb, Derner, Modrý, Hunkes - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Podkonický, Nedvěd, Nedorost - Klimenta, Plodek, Pabiška - Vantuch, Blatný, Šachl

V zatím posledním zápase zamířili Boleslavští na led Kladna, kde se jim po vytrvalém výkonu podařilo zvítězit na samostatné nájezdy 3:2. Středočeši se na svého soupeře nadvakrát dotahovali, nejprve vyrovnával Rod, podruhé Sýkora. Penalty rozhodl až v páté sérii Gajovský, který byl v této individuální činnosti jako jediný úspěšný.

Do posledního zápasu v Kladně nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Chábera - Marušák, Kočí - Brňák, Schnabel - Holub, Jindra - Mocek, Bauer - Gajovský, Král, Handlovský - Benda, Čech, Tomas - Barinka, Rod, Boháč - Sýkora, Nouza, Eiselt

Boleslav se s Libereckými letos už dvakrát potkala. Poprvé tomu tak bylo ještě v době letní přípravy, kdy Tygry porazila v rámci zápasu Tipsport Hockey Cupu 2:1. V už extraligovém repete tolik štěstí neměla a týmu z Podještědí podlehla 2:4.