BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Chábera: Jeden gól často rozhoduje. Jsme rádi, že nám to vyšlo!

23. 10. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Boleslavští sehráli povedené utkání s Bílými Tygry a poskočili tak na jedenácté místo tabulky O2 extraligy. Důležitým článkem celého utkání se stal gólman Středočechů Jan Chábera, který pochytal hned 37 libereckých střel a velkou měrou tak pomohl mladoboleslavskému týmu k těsnému vítězství 2:1. "Musím klukům poděkovat, jak to zvládli skvěle v útoku. Bez těch dvou gólů bychom přece nevyhráli," dodává.

Utkání bylo po většinu času hodně vyrovnané a často se bojovalo ve středním pásmu. Po chybě v obraně domácích šli nejprve do vedení hosté, následoval ale obrat boleslavského týmu a do závěrečného dějství tak nastupovali Liberečtí s jednogólovým mankem. Z jejich strany se tudíž dal očekávat velký tlak.

"Hlavně na konci té třetí dvacetiminutovky nám Liberec opravdu zatopil," souhlasí Jan Chábera s tímto tvrzením a přiznává, že několikrát měl on a vlastně celý boleslavský mančaft namále: "My už jsme se více či méně snažili především udržet ten výsledek, oni nás zamkli v obranné třetině a byla tam spousta takových ošemetných situací, které naštěstí pro nás ale nevyužili," připomíná například přesilovou hru, kterou tým z Podještědí hrál pět minut před koncem zápasu.

Z téměř 40 střel propustil za svá záda brankář Chábera jen jednu, což se zajisté v takovém důležitém a vyhecovaném utkání (Liberečtí se snažili zvednout pod vedením nového trenéra Pešána a také se hrálo o lepší či horší postavení v tabulce, protože Boleslav s Libercem spolu sousedí) dá považovat za velice dobrý výsledek.

"Kdybychom nedali ty dva góly, tak bychom nevyhráli. Můžu vychytat cokoli, ale pořád musí být někdo i na té druhé straně hřiště, kdo se naopak prosadí," snižuje své zásluhy brankářská jednička Boleslavských. "Za to musím klukům poděkovat, dneska to bylo opravdu dobré. Na jeden gól se v extralize často vyhrává a často rozhoduje," zakončuje.