BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Litvínovu Boleslavští poprvé v sezoně bodovali, budou podobně úspěšní i tentokrát?

25. 10. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté se v rámci 19. kola chystají na sever Čech. Soupeřem jim v neděli 26. října bude tým HC Litvínova, který se tak představí na svém domácím ledě. Výsledek, který Středočeši s tímto mančaftem uhráli na začátku sezony – bod z prodloužení –, budou chtít určitě minimálně zopakovat. Utkání začíná v 17.30, připraven bude jako obvykle on-line přenos.

Litvínov si v letošní sezoně nevede špatně a zaslouženě tak okupuje s 32 body pátou příčku v tabulce O2 extraligy. Přestože v prvních dvou kolech, kdy Litvínov prohrál nejprve se Spartou (3:5) a poté s Třincem (3:7), to trochu skřípalo, Severočeši se velice rychle rozkoukali a v dalších kolech dokázali porazit například Slavii na jejím domácím ledě (3:1) a nebo například ještě oplatit právě ony dvě porážky z úvodu sezony.

Největší gólový kanonýr, nahrávač a třetí bodově nejlepší hráč celé ligy je Robert Reichel (9+11). Daří se i Viktoru Hüblovi (7+7) a Františkovi Lukešovi a Vojtěchu Kubinčákovi, kteří mají oba po třinácti bodech. Nejvíce trestných minut má Jiří Šlégr (42 minut).

O pozici brankářské jedničky se poměrně vyrovnaně (i když ne úplně vyrovnaně) dělí Jaroslav Hübl a Petr Franěk. Prvně jmenovaný gólman má ve svých statistikách za odchytaných 642 minut procentuální úspěšnost 93,59. Jeho průměr obdržených branek jsou necelé dvě a půl na zápas. Petr Franěk je na tom se dvěma utkáními méně na kontě jen o něco hůře.

V minulém extraligovém kole se Litvínovští představili na ledě Karlových Varů, odkud si také po vyrovnaném souboji odvezli těsné tříbodové vítězství 2:1. V první dvacetiminutovce totiž branka vůbec nepadla, v té druhé se v přesilovce prosazoval Trávníček, ve třetí potom zvyšoval už na rozdíl dvou branek Černý. Karlovarští dokázali pouze snížit.

Do posledního zápasu v Karlových Varech nastoupil Litvínov v sestavě: Franěk - Šlégr, Walter, Kubát, Kroupa, Švarný, O. Poživil, P. Punčochář - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Rindoš

Boleslavským se v televizní předehrávce 18. kola dařilo podobným způsobem či alespoň se stejným konečným skóre. Liberecké Tygry porazili 2:1, když na branku týmu z Podkrkonoší z první třetiny nejprve ve 29. minutě odpovídal Benda a o deset minut později stav otáčel Tomas.

Do posledního zápasu proti Liberci nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Chábera - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Mocek, Bauer - Gajovský, Král, Handlovský - Benda, Čech, Tomas - Barinka, Rod, Boháč - Sýkora, Nouza, Eiselt

V rámci 6. kola O2 extraligy sehrála Boleslav právě s týmem Litvínova utkání, které sice nebylo vítězné, ale přineslo do města automobilů první bod. O stavu 1:1 po základní hrací době se rozhodlo už v první dvacetiminutovce, kdy nejprve úspěšně střílel Reichel a potom vyrovnával domácí Marušák. Šance na dvoubodový zisk Středočechům unikla tři vteřiny před koncem nastaveného času, kdy se prosadil Jánský.

Do Litvínova vypravuje boleslavský fanklub výjezd. Více informací naleznete zde.