BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinále poprvé ve Zlatopramen Aréně!

3. 4. 2007
Autor: Pavel Petr
Ve středu 4. dubna se semifinálová série I. hokejové ligy přesouvá do Zlatopramen Arény. BK Mladá Boleslav nastoupí od 18 hodin proti mužstvu HC Slovan Ústečtí Lvi. Lepší výchozí pozici mají Severočeši, kteří vedou v sérii na tři vítězství už 2:0. Přijďte proto boleslavský tým podpořit do hlediště a namoci tomu, aby svěřenci Jiřího Režnara nepříznivý stav série ještě otočili. Vaše hlasivky a podporu budou boleslavští hokejisté v souboji s tradičním rivalem potřebovat. A budou na to spoléhat!

Oba týmy měly před semifinále relativně stejně dlouhou dobu na odpočinek a přípravu pro nadcházející klání, takže se dá očekávat vyrovnaná bitva o každý kousek ledu. „Víme, že Mladá Boleslav má kvalitní a před koncem přestupního termínu vhodně doplněné mužstvo, ale u nás je ta kvalita srovnatelná,“ uvedl před startem semifinálové série Ústeckých Lvů Vladimír Evan a dodal: „Dobře se známe již ze základní části, kdy s výjimkou první přestřelky hned v úvodu šlo o opatrné zápasy z obrany. Rozhodovat bude momentální forma a maličkosti. Stoprocentně budou důležité výkony brankářů a přesilovky, miskou na vahách může být jakákoliv chyba v obraně nebo zbytečný faul.“

Stratég, který zažil v sezoně 2002/2003 postup z první ligy s Kladnem, má k dispozici téměř kompletní kádr, včetně posil z extraligových klubů. Na marodce jsou v tuto chvíli pouze dlouhodobě zraněný David Pojkar se zlomenou rukou a nově také další bek Jan Kudrna. „Podstoupil operaci natržených vazů v koleně, takže s ním počítat nemůžeme,“ mrzí Vladimíra Evana, jenž úspěšnou sestavu ze série proti Jihlavě měnit nehodlá. Z kádru byl vyřazen také Marek Ivan.

V podobném duchu hovoří také jeho protějšek |Jiří Režnar. Ten zahajoval letošní ročník na lavičce Havířova a do ambiciózního klubu přišel v polovině října loňského roku. „Určitě to budou vyrovnaná utkání. Bude záležet na individuálních chybách. Bude to o nasazení a štěstíčku, jak to v play off bývá. Prostě musíme hrát srdíčkem a udělat těch chyb co nejméně,“ předkládá svůj recept na úspěch.

I Jiří Režnar si uvědomuje, že soupeře lze po celé sezoně a čtyřech vzájemných duelech jen těžko něčím zaskočit. „Tady už se těžko něco nového dá vymýšlet. My máme přečteného soupeře a stejně tak on nás. Každopádně těšili jsme se na začátek semifinálové série.“

Náš tým pak do semifinále přeci jen vstoupil s komplikacemi v sestavě., Dlouhodobě jsou mimo hru Tomáš Sýkora a Patrik Beck. Nepříjemné poranění v oblasti oka pak vyřadilo ze hry dalšího z útočníků Jiřího Kadlece, pro kterého už bohužel sezona předčasně skončila.

A středeční duel? Boleslavští hokejisté mají jedinou možnost pro zachování naděje na postup do finále. Tou možností je vítězství. Všichni věří, že se jim to podaří. Za tohoto předpokladu by se v pořadí čtvrtý duel hrál znovu ve Zlatopramen Aréně, a to ve čtvrtek 5. dubna. Začátek by byl znovu v 18 hodin.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav