BK MLADÁ BOLESLAV

Před dvoutýdenní domácí pauzou přijede do Metrostav Arény Třinec

30. 10. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V neděli ještě mladoboleslavští hokejisté zajedou na led Znojma a poté si na necelé dva týdny oddychnou od toho rychlého extraligového kolotoče. V pátek 31. října nás tak čeká poslední domácí utkání boleslavského týmu před touto čtrnáctidenní pauzou, kdy zde přivítáme tým HC Oceláři Třinec. Utkání začne v klasických 17.30 a připravena bude samozřejmě také on-line reportáž.

Třineckým se vstup do sezony příliš nepovedl. V prvním kole prohráli se Znojmem (3:6), následně na to sice porazili Litvínov (7:3), od toho okamžiku si ale připsali do svých výsledkových statistik sérii šesti proher. Z jedné takové pro Třinec prohrané bitvy si tři body odvezli také Mladoboleslavští.

Znovu plně bodovat se tak Třineckým podařilo až v rámci 9. kola, kdy doma porazili Zlín 2:0. Oceláři se dlouho potáceli až na samém konci tabulky, v posledních několika zápasech se jim ale začíná o poznání více dařit. V rámci 19. kola tak například Třinec porazil Pardubice (3:2), předtím vydobyl dva body ze samostatných nájezdů se Spartou. Předešlou porážku oplatil také Liberci (3:1).

Není tedy pochyb o tom, Třinečtí mají pocit, že i Boleslavským mají co vracet. Tabulkově nyní desátí Moravané se na ledě Metrostav Arény určitě budou pokoušet o potvrzení své stoupající formy, Středočeši zase budou chtít přesvědčit, že na tohoto soupeře hrát umí.

S osobními statistikami je na tom nejlépe Jiří Polanský (8+11), který je ovšem také nejtrestanějším mužem týmu (42 minut). Nejvíce gólů má na kontě David Květoň (9+6), největším nahrávačem je potom Jan Peterek (5+12).

Gólmani Roman Čechmánek a Martin Vojtek mají velice podobné statistiky. Oba si shodně na puk sáhli v jedenácti utkáních, procentuální úspěšnost Čechmánka je 91,9, jeho brankářský parťák je na tom asi o sedm desetin hůře. U obou se průměr inkasovaných branek pohybuje kolem tří a půl.

Jak už bylo řečeno, Třinečtí v rámci 19. kola porazili na svém ledě tým Pardubic 3:2, když gólově ovládli první dvě třetiny zápasu. V úvodní dvacetiminutovce otevíral skóre utkání Róbert Tomík, v té prostřední postupně na 3:0 navýšili David Květoň a Vojtěch Polák. Pardubice se dokázaly prosadit teprve až v závěrečné třetině, kdy díky dvěma využitím přesilovkám snížily na konečných 2:3.

Do posledního zápasu proti Pardubicím nastoupil Třinec v sestavě: Vojtek – Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Andersons, Nikolov, Rangl – Tomík, Polanský, Kováčik – Květoň, Peterek, Martynek – Kanko, Moravec, Polák – Hašek, Kampl, Pavelek

Boleslavští v zatím posledním zápase předváděli svůj um na ledě Litvínova, kde si domácí ve druhé třetině vytvořili náskok 2:0. Gólem Nikoly Gajovského na začátku třetí dvacetiminutovky a kuriózní brankou Vladislava Kubeše o pár minut později ale Středočeši vyrovnali. Bohužel ale vývoj zápasu nedokázali otočit ani jej udržet, a ze severu Čech tak nakonec odjeli po prohře 2:4 s prázdnou.

Do posledního zápasu v Litvínově nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Chábera – Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Bauer, Mocek – Handlovský, Král, Gajovský – Kubeš, Benda, Tomas – Barinka, Rod, Boháč – Eiselt, Sýkora, Nouza

Ze zápasu s Třincem v rámci sedmého kola si mladoboleslavští hokejisté odvezli první tříbodové vítězství, když domácímu celku nedali vůbec žádnou šanci. Hattrickem se v tomto utkání blýskl ex-třinecký Roman Tomas, který si připsal první dvě branky utkání, které doplnil také tou poslední z 50. minuty. Přesnou mušku měli z Boleslavských ještě Tomáš Nouza a Lukáš Handlovský. Za domácí Třinec se trefili Melichárek, Balej a Pavelek.