BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav venku třikrát v řadě nebodovala. Zlepší svoji bilanci u soupeřů?

24. 11. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Po dvou zápasech doma se hokejisté Mladé Boleslavi představí dvakrát také na ledě soupeřů. Středočeši zakončí první polovinu základní části utkáním v Karlových Varech. A mají rozhodně co vylepšovat. Svěřenci trenéra Šejby získali ve venkovních zápasech jen osm bodů a horší bilanci má v tomto směru už jen Zlín. Na západě Čech startuje utkání v úterý 25. listopadu v 18 hodin. Průběh duelu sledujte v on-line reportáži.

Karlovarským se v probíhající sezoně zatím úplně nepodařilo navázat na loňský úspěch v podobě účasti ve finále play-off O2 extraligy. Sedmé místo o skóre za Spartou sice není špatné, ale nutno poznamenat, že Energie si vzhledem k účasti na blížícím se Spenglerově poháru předehrála dva zápasy a při pohledu na tabulku má před dvanáctými Bílými Tygry jen čtyřbodový náskok.

Největší krizi prožili Karlovarští před listopadovou reprezentační přestávkou, když prohráli čtyřikrát v řadě. Tým kouče Palečka neuspěl na Slavii (5:6), v Liberci (2:4), ani v domácím prostředí v duelech s Litvínovem (1:2) a Znojmem (2:3). Po pauze už však Energie opět šlape. Loňský finalista porazil Bílé Tygry i Kladno o gól (4:3 a 3:2). V dalším kole si Vary padly v Třinci po výsledku 1:4, ale hned vzápětí si spravili chuť ve čtvrteční televizní předehrávce, kdy porazily Spartu 2:1 v prodloužení.

Energii táhnou ti, od nichž se to všeobecně očekávalo. Shodnou bilanci 11+11 mají lídři týmu Petr Kumstát a Václav Skuhravý. Oba nechyběli v jediném letošním extraligovém utkání. Třetím neproduktivnějším Západočechem je Jaroslav Kristek (9+7). Mezi obránci si z pohledu statistik vede nejlépe veterán Josef Řezníček (2+7).

V brance Karlových Varů má neotřesitelnou pozici reprezentant Lukáš Mensator s průměrem 2,58 gólu na zápas a úspěšností zákroků 92,51 %.

Karlovy Vary se v posledním nedělním kole představily v Českých Budějovicích, ale rozjíždějící se Mountfield přibrzdili jen trochu. Domácí sice prohrávali po první třetině už 0:2 (Skuhravý, Němec), ale v dalších třetinách se Palečkovi svěřenci již neprosadili, a naopak Jihočeši vyrovnali. V prodloužení mohl ukončit zápas bývalý českobudějovický útočník Sailer, ale nařízené trestné střílení nevyužil, a tak právě k nim po vypršení pětiminutového nastavení došlo. Ve čtvrté sérii rozhodl o bonusovém bodu pro Mountfield Kůrka.

Do posledního utkání v Českých Budějovicích nastoupily Karlovy Vary v sestavě: Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič.

Mladoboleslavští v neděli úspěšně složili reparát po páteční ostudné prohře s Mountfieldem. V Metrostav Aréně nedali šanci Zlínu, který zničili výsledkem 7:2. Mezi střelce se poprvé v boleslavském dresu zapsal Aleš Padělek, a to hned dvakrát.

Do posledního utkání proti Zlínu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Chábera (41. Šindelář) – Posmyk, Kočí, Holub, Schnabel, Jindra, Benda, Mocek, Brňák – Tomas, Král, Pšurný R. – Padělek, Rod, Handlovský – Kazionov, Sýkora, Boháč – Barinka, Eiselt, Nouza.