BK MLADÁ BOLESLAV

První utkání s Jihočechy Mladá Boleslav prohrála 2:5

18. 8. 2009
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

2:5

1:2, 0:1, 1:2

Banes Motor České Budějovice

Statistiky

Branky a nahrávky: 19. Gajovský (Boháč, Čížek), 59. Boháč - 13. Květoň (Huml), 15. Mertl (Gulaš), 24. Gulaš , 51. Gulaš (Melichar), 55. Mertl (Gřegořek, Macháček). Rozhodčí: Jebavý – Lhotský, Zavřel. Vyloučení: 7:8, Vydarený (CEB) 10 minut OS. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 417.

BK Mladá Boleslav

Schwarz – Jiruš, Štěrbák, Žabka, Kasík, Duben, Jindra, Bauer, Čížek – Fabuš, Král, Handlovský – Pabiška, Vrbata, Sup – Bahenský, Sýkora, Boháč – Nouza, Gajovský

Banes Motor České Budějovice

Turek – Vydarený, Snopek, Melichar, Gřegořek, Ptáček, Jank, Poživil, Macháček – Veselý, Šimánek, Hudec – Sailer, Huml, Květoň – Hřebejk, Vak, Kůrka – Kotrla, Mertl, Gulaš

M l. B o l. – Boleslavští hokejisté mají na tento týden jasný plán – hned dva zápasy s Českými Budějovicemi. V rámci toho prvního přivítali soupeře z jihu Čech na svém domácím ledě Metrostav Arény, kdy prohráli 2:5, přičemž za Středočechy se trefili Gajovský a Boháč. "Návštěvu" se Mladoboleslavští chystají Mountfieldu oplatit tento pátek.

První vteřiny utkání byly spíše v poznávacím duchu a podle toho vypadalo i tempo hry. Do výraznější šance se dostal až ve druhé minutě Huml, na něhož si ovšem důrazně vyšlápl domácí Kasík a rázem z toho byla první přesilová hra po Jihočechy. Ti se v ní také logicky pokusili okamžitě vytvořit důraznější tlak, Mladé Boleslavi ale nedělalo velké potíže oslabení uhájit. Kasíkovi zbývalo ještě pár vteřin z trestu a rozhodčí už vylučoval i na druhé straně. Středočeši byli sice v početní výhodě o něco kousavější, leč skóre zůstalo neměnné.

Postupem času ale Budějovičtí působili dravějším dojmem, a tak když na trestnou lavici usedl boleslavský Bahenský, chopil se Lukáš Květoň příležitosti a zakončil pod horní tyčku. A uběhly asi jen dvě minuty a Mountfield se radoval znovu, když Schwarz vložil lapačku do dráhy puku poněkud nešťastně a pustil tak za svá záda střelu Tomáše Mertla. Diváci v Metrostav Aréně se pak ještě chvilku před koncem první dvacetiminutovky dočkali alespoň snížení, když jihočeští obránci zapomněli na Nikolu Gajovského a ten prakticky v samostatném nájezdu překonal Turka.

Na začátku druhé dvacetiminutovky Boleslav dohrávala přesilovku, necelá minuta ale utekla rychle a Středočechům nic kloudného nepřinesla. Naopak jen pár minut po návratu budějovického hráče nechali domácí obránci až příliš prostoru před Schwarzem Milanu Gulašovi a Mountfield tak znovu odskočil na rozdíl dvou branek. První kloudnou šanci prostřední třetiny si Boleslavští vytvořili až ve 26. minutě, kdy si na přihrávku slibně sjel Pabiška, kotouč ale ve finále minul.

Po polovině zápasu hrála Boleslav další přesilovku a vytvořila si během ní několik slušných šancí, nakonec ale neuspěla ani dělovka Kasíka od modré. Přesilovka Budějovic naopak přinesla něco trochu jiného. Jihočeši se pokoušeli svého soupeře spíše ukombinovat, a tak musel Schwarz zasahovat hned proti několika střelám i dorážkám. Obě strany ale situaci ustály, a tak se do kabin odcházelo za skóre 3:1 pro Mountfield.

Stejně jako v úvodu druhé třetiny hráli Boleslavští i na začátku té třetí přesilovku. Jen s tím rozdílem, že Budějovičtí tentokrát faulovali znovu a Středočeši hráli pět na tři. Ve dvojnásobné početní výhodě ale Boleslavským nepřálo štěstí. Přihrávky jim málokdy sedly, puky přeskakovaly hokejky. Teprve až po vypršení obou trestů se do samostatného nájezdu dostal Nouza, byl ale faulován, což se hlavní sudí rozhodl potrestat pouze dvěma minutami pro Snopka.

Domácímu týmu ale přesilovky nijak nepomáhaly. Ačkoliv si dokázali udržet tlak a pohybovat se v útočném pásmu, nedařilo se jim přímou střelou ohrozit Turka. To se na druhé straně nedalo říct o budějovických hráčích. Ti totiž zvyšovali v 51. minutě po bleskovém zakončení Gulaše na 4:1. O něco později měl navíc dobrou mušku i Mertl, který obkroužil Schwarzovu branku a umístil puk za záda boleslavského brankáře. S poslední gólovou tečkou utkání ale nakonec přišla domácí Boleslav. Daniel Boháč dojel odražený puk a zakončil mezi tyčku a Turkovo rameno.