BK MLADÁ BOLESLAV

Tři body zůstávají v Litvínově, z Boleslavských se trefil jen Žabka

1. 10. 2010
napsal Jitka Čechová
HC VERVA Litvínov

4:1

2:0, 1:0, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. Pojkar (Kracík), 17. Lukeš (Švarný, Hübl), 35. Jánský (Jenáček, Jareš), 60. Hübl V. (Jareš) – 49. Žabka (Vrbata). Rozhodčí: Hribik, Souček - Prchal, Kis. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3761. Střely na branku: .

HC VERVA Litvínov

J. Hübl - Kroupa, Švarný, Jareš, Pojkar, Kubát, Gula, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - Jánský, Vopat, Travníček - Černý, Kracík, Jenáček - Rindoš, Gerhát, Majdan

BK Mladá Boleslav

Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský

L i t v í n o v – Na severočeském ledě se mladoboleslavským hokejistům zkrátka moc nedaří. Působilo to tak už v uplynulých letech a pod dojmem utkání šestého kola to tak vypadá i dál. Domácí Litvínov šel do vedení už v sedmé minutě, kdy se trefil Pojkar. Další góly do sítě Středočechů postupně přidali Lukeš a Jánský. Teprve až ve 49. minutě vykřesal Bruslařskému klubu jiskřičku naděje Žabka. Boleslavští se nevzdali, svědčí o tom i odvolání Valenta z branky více než dvě minuty před koncem. Toto rozhodnutí ale nakonec vyvolalo efekt zcela opačný – do prázdné klece se trefil Hübl.

Rozhodně se nedá říct, že by Boleslavští vkročili do utkání s Litvínovem tou správnou nohou. Ačkoliv Hüblovy betony označkoval už v první minutě duelu Fabuš, lepila se jinak Středočechům na hokejky smůla. Ve čtvrté minutě usedli za katr hned dva hráči Benziny a svěřence trenérů Tlačila a Gudase tak čekala 83 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilovka.

Ta však skončila totálním krachem. Na trestnou nakonec zamířil i boleslavský Jindra a z následné hry čtyř proti čtyřem vzešla branka Litvínova. Dělovka Davida Pojkara našla svůj cíl. A hráči Bruslařského klubu tápali dál. Boleslavský gólman sice její akcie držel ještě pořád poměrně vysoko nad vodou, pak ale přišla další rána – tentokrát v oslabení. Litvínovský František Lukeš trefil místo nad brankářovou vyrážečkou.

Středočeši vkročili do druhého dějství s dobrým a především jasným úmyslem. A od začátku také Hüblovi a jeho obraně slušně zatápěli. Jenže pak se začali sami srážet na kolena. Čtyři vyfasované tresty v rozmezí 13 minut o tom ostatně vypovídají své. Na koni tak byl většinu času spíše celek domácích, než aby se Boleslavští mohli vytrvalejším tlakem pokoušet o zvrat ve vývoji utkání.

Tak trochu paradoxem je, že třetí gól inkasoval Bruslařský klub až v momentě, kdy usedl na trestnou lavici také hráč domácího celku – tedy stejně jako v prvním případě za situace sníženého počtu hráčů na obou stranách. Ač v pádu, prosadil se tentokrát Peter Jánský. Jen o pár vteřin později se Boleslavi málem povedlo snížit. Jenže videorozhodčí nebyl schopen vyzkoumat, zda se puk, ukrytý kdesi pod Hüblem, dostal za brankovou čáru, či nikoliv.

V úvodu třetí dvacetiminutovky si připsal střelu Jindra, o něco později byl v šanci i Boháč. Avšak nic z toho. Když už to začínalo vypadat, že z tohohle mráčku Mladoboleslavským tentokrát nezaprší, usedl na trestnou lavici domácí Kubát. Jindra nejprve pálil moc vysoko, další střela obránce od modré se ale už ujala – přesně se pod horní tyč trefil Boris Žabka. To byl konečně impuls, který Středočeši potřebovali.

Najednou jich bylo plné kluziště a Litvínovští jako kdyby byli chvilku šokováni skutečností, že taky oni mohou inkasovat. Domácí celek se ale zase brzy rozkoukal a pro Boleslav už bylo příliš pozdě. Nespasila ji ani hra v šesti – Valenta odveleli na střídačku už v čase 57:50. Marně. Naopak nehlídaná svatyně Středočechů se stala snadným cílem pro Viktora Hübla, který tak upravil na konečných 4:1.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "Škoda našich nevyužitých přesilovek na začátku utkání. Myslím si, že to hodně poznamenalo naši hru a nepředváděli jsme úplně to, co bychom měli. Ve druhé třetině jsme byli tak často vylučovaní, že to si prostě na ledě soupeře nemůžeme dovolit, zvlášť v Litvínově, který hraje přesilovky výborně. Závěr utkání už se nám nepovedl víc zdramatizovat. Chtěli jsme dát alespoň kontaktní gól na 3:2, pak by závěr mohl být ještě zajímavější."

Robert Reichel, trenér HC BENZINA Litvínov: "V první třetině bylo důležité, že jsme ubránili oslabení. Dali jsme dva góly, což nám také pomohlo. Ve druhé třetině byl hokej z obou stran takový rozháraný. Měli jsme tam sice čtyři přesilovky, ale de facto jsme si nevypracovali šanci, což byla škoda. Bylo důležité, že do třetí třetiny jsme šli za stavu 3:0 pro nás. Myslím, že pak už jsme si to až do konce pohlídali."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav