BK MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté podlehli Českým Budějovicím vysoko 2:8

24. 8. 2010
napsal Miroslav Mayer, Štěpán Tomš
Banes Motor České Budějovice

8:2

2:1, 2:1, 4:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. Šimánek (Martynek), 8. Pšurný (Kašpařík, Mertl), 23. Květoň (Gulaš, Langhammer), 31. Květoň (Gulaš, Ptáček), 43. Mikeska (Martynek), 49. Mertl (Kašpařík), 50. Martynek (Mikeska, Šimánek), 50. Gulaš (Květoň) - 16. Bahenský (Handlovský, Gajovský), 23. Vrbata. Rozhodčí: Dvořák - Matějíček, Dančišin. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Banes Motor České Budějovice

Kovář (Hrubec) - Snopek, Vydarený, Ptáček, Tůma, Novák, Šulc, Jank - Šimánek, Mikeska, Martynek, Gulač, Langhammer, Květoň, Mertl, Kašpařík, Pšurný R, Kuchejda, Červený, Ježek, Burián

BK Mladá Boleslav

Schwarz (Valent) - Lehikoinen, Jïndra, Marušák, Macháček, Vrba, Duben, Čížek, Hay - Nouza, Divíšek, Boháč, Belay, Loskot, Fabuš, Matějovský, Vrbata, Krestanovič, Gajovský, Bahenský, Handlovský.

Č. B u d ě j o v i c e - Mladoboleslavští hokejisté se vrací z jihu Čech s rancem osmi inkasovaných branek. Svěřencům trenéra Jana Tlačila se nepovedla především třetí dvacetiminutovka, kterou prohráli 0:4. Branky Boleslavi vstřelili Zdeněk Bahenský a David Vrbata.

Mladoboleslavští hokejisté stihli se nechali na českobudějovickém ledě zaskočit dvěma rychlými brankami. Po úvodním oťukávání předvedli domácí v sedmé minutě povedenou akci. Rostislav Martynek se dostal s pukem za branku a zadovkou přihrál před brankoviště na hůl Jiřího Šimánka, jenž bekhendem zvedl puk pod horní tyčku – 1:0.

Ani ne o minutu později využil tlaku před brankou hostujícího Schwarze Roman Pšurný - 2:0. Ještě v první desetiminutovce mohli jít domácí do tříbrankového vedení, ale druhý pokus se Jiřímu Šimánkovi nepovedl tolik jako ten první. Únik tváří v tvář Schwarzovi neproměnil.

Hosté zahrozili jednou, a byla to pěkná podívaná. Zdeněk Bahenský za modrou napřáhl a Kovář efektním semaforem jeho pokus zastavil. Po sérii přesilovek Jihočechů ve druhé polovině první třetiny hosté hru vyrovnali a v šestnácté minutě slavili snížení. Zdeněk Bahenský se dostal u tyče k puku a skóroval v signalizované početní výhodě.

Druhá třetina začala podobně jako první část. Ve 23. minutě se Budějovičtí radovali z gólu, když Gulaš našel po dobré kombinaci Lukáše Květoně, který střelou pod horní tyčku skóroval – 3:1. Boleslav se nesložila a využila nekoncentrovanosti defenzivy soupeře: za necelou půlminutku využil zmatku před Kovářem David Vrbata a protlačil přes ležícího gólmana puk do branky – 3:2.

Rozhodčí pak začal vylučovat na obou stranách. Hosté si zkusili hru ve dvojnásobné početní výhodě, ale než se usadili v pásmu, výhoda jim skončila. Domácí poté také dostali dvojnásobné početní zvýhodnění, avšak podstatně delší. Dokázali ho zužitkovat. Běžela 31. minuta, když zakončil domácí kombinaci Lukáš Květoň svým druhým gólem v zápase – 4:2.

Domácí Mertl nedal ve 35. minutě trestné střílení a podobně s výhodou naložil i hostující Tomáš Divíšek třicet vteřin před koncem druhé části. Střelu nad lapačku Jakub Kovář zlikvidoval.

Jihočeši vsítili další gól, když Michal Mikeska využil další přesilovou hru – 5:2. A nebyl to zdaleka konec.

Ve 49. minutě se zaskvěl Kašpařík, který v nájezdu jeden na jednoho předložil puk Tomáši Mertlovi - 6:2. Rostislav Martynek ani ne o minutu později využil nahrávku Mikesky zpoza branky – 7:2. Michal Gulaš ještě stačil ve stejné minutě přidat další branku domácích - 8:2.