BK MLADÁ BOLESLAV

Konečně! Mladá Boleslav porazila Kladno v nájezdech a má první dva body!

30. 9. 2011
napsal Jitka Čechová
Rytíři Kladno

1:2sn

0:0, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 30. Dragoun (Hovorka) - 35. Balaštík (Výborný), 65. Loskot. Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: .

Rytíři Kladno

Chábera - Skrbek, Kameš - Toman, Piskáček - Procházka, Růžička - Lepine - Hlaváč, Patera, Bílek - Dragoun, Kalla, Kafka - Kuchler, Melka, Bicek - Eberle, Hovorka, Lukáč, Knotek

BK Mladá Boleslav

Hübl - Čutta, Baldwin - Drábek, Dudáš - Chaloupka, Rýgl - Jindra - Balaštík, Výborný, Tomas - Tománek, Bahenský, Mikulík - Vrbata, Hrdel, Kotrla - Jiránek, Lenc, Loskot, Handlovský

K l a d n o - Změny a úpravy mladoboleslavského týmu přinesly své ovoce! Nebo by to šlo i bez nich? Těžko říct. Kladno šlo sice do vedení, pak ale vyrovnával Jaroslav Balaštík, který si tak připsal vůbec první letošní gól. Radost z toho měl očividně obrovskou. Vyrovnané skóre vydrželo vzdor spoustě šancím až do konce prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil Marek Loskot. Postaral se tak Bruslařskému klubu o bod navíc.

Rozhodně ne úplně špatně začali boleslavští hokejisté na ledě Kladna a první třetinu tak lze nepochybně zařadit mezi její letošní vůbec nejlepší. Po vyloučení Dragouna už ve druhé minutě se Bruslařům podařilo soupeře uzamknout v pásmu a k vidění tak byla dobrá střela i Baldwina z modré i nevyužitý průnik Kotrly. Přesilovku si brzy měli zahrát i domácí, po vyloučení Výborného ale fauloval i domácí Patera. Nedovolený zákrok Tomase pak Boleslav poslal na nějakou dobu do tří proti čtyřem.

Rytíři s nabídnutou příležitostí nenaložili dobře. Větší šanci si rozhodně připsali až už zase kompletního počtu hráčů na ledě. Hübl měl natolik zamotanou hlavu, že se nějakou dobu nedokázal zvednout dál než na kolena, Patera ale s tímto nezaváháním nedokázal zapracovat. Vůbec největší šanci Mladoboleslavských si v první třetině připsal Lenc, kterému se podařilo dobruslit Dudášovo nahození, ale netrefil branku.

Přesilová hra Mladé Boleslavi na začátku druhé třetiny přinesla příležitost Rýglovi. Vůbec největší příležitost si ale připsal už zase za plného počtu hráčů na ledě kladenský Melka. Ten v brejku nedokázal trefit Hüblovu branku. Vzápětí dostal trest za podražení Chábera a Čutta jej v početní výhodě Bruslařů zasáhnout do masky. Pro Boleslav začala situace vypadat lépe, rozjezd ale přibrzdila inkasovaná branka. Skóre utkání otevřel dorážkou mezi betony Michal Dragoun.

Kladno se dostalo na koně a svěřenci trenéra Jeřábka na nějakou dobu poněkud zkoprněli. Bicek mohl dost možná zvýšit už na rozdíl dvou gólů, když se při akci dvou kladenských hráčů na jediného boleslavského rozhodl vzít odpovědnost na sebe. A pak konečně přišla chvíle Jaroslava Balaštíka. Společně s Výborným se dostal do úniku, přesná přihrávka, možná trochu šťastná střela, první gól Balaštíka v letošní sezoně a především vyrovnání na 1:1.

Balaštík se blýskl i hned na začátku třetího dějství, kdy se mu podařilo potrápit Cháberu střelou do protipohybu. Důrazněji se projevil i Vrbata, který vzápětí skončil v nepříliš přívětivé náruče Tomana poté, co dotíral na kladenského brankáře. Boleslavský Rýgl pak ale nestačil na jednoho z domácích hráčů a byl nucen faulovat. Rytířům se sice podařilo udržet soupeře po většinu dvou minut v obranném pásmu, ofenziva společně s Hüblem ale fungovali dobře. Krom toho fauloval Bílek a počet hráčů na ledě se vyrovnal.

Boleslavští jako kdyby se měnili před očima. Dobré a přesné střely, najednou mnohem jistější přechody do útočného pásma, důslednější obrana. Tomas ujíždějící po prvém křídle zvolil dobrou střelu, Chábera mohl být navíc rád, že se mu podařilo puk dostat daleko od dojíždějícího Balaštíka. Následovaly šance domácích, hlavně Hlaváč musel litovat zlomené hokejky i nevyužité příležitosti. O chvilku později se v mezikruží nečekaně zjevil Kuchler, Hübl byl na svém místě.

Vzdor několika dobrým šancím na konci třetí dvacetiminutovky gól nepadl, a tak muselo přijít na řadu prodloužení. Boleslav si nevedla nejhůř, postupně vystřelili Mikulík, Drábek i Jindra. Vůbec největší šanci měl ale Hlaváč, který orazítkoval tyčku.

V samostatných nájezdech se nakonec trefil jen Marek Loskot a to hned v první sérii.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček, trenér Kladna: "Po špatném výkonu v Karlových Varech jsme hráli podstatně lépe, ale přesto jsme ztratili dva body. Kdybychom za stavu 1:0 vstřelili druhou branku, asi bychom již vyhráli. Bohužel v posledních zápasech nám před brankou soupeře chybí důraz a tlak."

Vladimír Hiadlovský, asistent trenéra Mladé Boleslavi: "Pokračovali jsme ve výborné defenzivě jako v předešlém utkání a naštěstí jsme dokázali trpělivě odehrát celých 65 minut. Za dva body jsme nesmírně rádi."