BK MLADÁ BOLESLAV

V Brně se trefil pouze Vrbata, Kometa mířila přesně pětkrát

16. 10. 2011
napsal Jitka Čechová, Martin Lísal
HC Kometa Brno

5:1

0:0, 4:0, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 29. Holec (Bičánek, Podkonický), 30. Kováčik (Petrovický), 37. Erat (Svoboda Jak., Koreis), 40. Koreis (Erat, Svoboda Jak.), 43. Svoboda Jak. (Erat, Žižka) - 58. Vrbata (Rýgl). Rozhodčí: Fraňo, Trombík - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 15:14, navíc Goertzen (MBL) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7036.

HC Kometa Brno

Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec, Kempný - Svoboda Jar., Čermák, Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Holec, Zohorna, Podkonický - Erat, Koreis, Svoboda Jak. - Jankovič

BK Mladá Boleslav

Valent (41. Hübl)- Žabka, Baldwin, Chaloupka, Rýgl, Jindra, Dudáš, Beňovič, (Soukup) - Balaštík, Výborný, Tomas - Goertzen, Bahenský, Pabiška - Cetkovský, Vrbata, Kotrla - Mikulík, Stieler, Demel

B r n o – Utkání jako z nějakého hodně špatného snu zažili mladoboleslavští hokejisté na ledě brněnské KAJOT ARENY. V neděli podvečer tam totiž inkasovali pět branek, sami se prosadili pouze jednou a to až v 58. minutě, kdy skóre spíše už jen kosmeticky upravil David Vrbata. Ačkoliv se Bruslařský klub držel skoro celou první polovinu zápasu, asi můžeme konstatovat, že domácí Kometa zkrátka Středočechy zaskočila ve všech směrech. Nepomohla ani výměna gólmanů na začátku třetí třetiny, kdy se mezi tyče postavil místo Valenta Hübl.

Úvod utkání byl pro Brno podobně svižný jako minulý duel se Slavií, s jedním podstatným rozdílem – Hovi s Valentem ustáli úvodní ataky soupeřů bez inkasování. Hoviho hned v první minutě vyděsil kapitán Boleslavi Výborný, který využil laxnosti brněnské obrany a probil se až před branku. Valent, který dostal v brance Středočechů přednost před Hüblem, se zase jen ohlédl za pokusem Erata, který prosvištěl kousek od tyče.

První třetinu pak okořenila i bitka Švrčka s Goertzenem, po které oba kohouti usedli na trestné lavice. I šancí bylo k vidění dost, aktivnější byla Kometa, ale Valent nepustil za svá záda ani jediný z patnácti kotoučů. Zapotil se zejména při akci Podkonického a ranách od modré, v asi největší šanci Brna se ocitl Zohorna, nicméně Valenta po individuální akci nepropálil. Na druhé straně měl Hovi o něco méně práce, ovšem byl podobně bezchybný. V úvodní třetině tedy dominovali gólmani.

Tři minuty po siréně vyslal Dlouhý do úniku Čermáka, jeho pokus ale Valent vyrazil a smlsnul si i na ráně Zohorny vzápětí. Hosté vzápětí dostali do vínku přesilovou hru, s tou ovšem naložili prachbídně. Tři vteřiny po buly fauloval Tomas, chvíli po něm se provinil podražením Rýgl a rázem se situace otočila. Přesilovku čtyř proti třem ještě Brňané nevyužili, ale "jednoduchou" výhodu už ano – Miroslav Holec potvrdil svou formu a otevřel skóre utkání. Za necelé dvě minuty se Brňané radovali podruhé – po vhazování napřáhl Jozef Kováčik a kotouč prosvištěl mezi Valentovými betony – 2:0.

Opařená Boleslav mohla odpovědět v přesilové hře, na trestnou putoval opět Švrček, nicméně Mikulíkova teč za Hoviho zády neskončila. Naopak – už za vyrovnaného stavu na ledě udeřila dvakrát čtvrtá formace. Nejprve Roman Erat přesnou střelou příklepem přidal třetí branku, minutu před sirénou pak Jakub Koreis tvrdou ranou zakončil brankově bohatou třetinu. Jeho trefu sudí zkoumal na videu, kotouč se odrazil od zadní tyčky. Valent se ještě blýskl proti obrovské šanci Dlouhého, ale to byl jeho poslední zákrok.

Ve třetí části totiž chytal jeho kolega Hübl. Ten kapituloval pouze jednou, brankově se prosadil i poslední člen čtvrté formace - Jakub Svoboda. Pak už se v podstatě jen vylučovalo. Boleslav zvýšila důraz a soupeři se dostávali do řady potyček, na průběh duelu to ovšem nemělo výrazný vliv. Kosmetickou úpravu skóre zajistil dvě minuty před koncem David Vrbata, který tak připravil Hoviho o čisté konto.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo, HC Kometa Brno: "Pro nás to byl velmi důležitý zápas a jsme rádi, že jsme jej zvládli takovým způsobem. Chtěli jsme výsledek ze Slavie potvrdit i doma. A druhým důvodem byla skutečnost, že je Boleslav v tabulce pod námi a důležité bylo jí odskočit ke středu tabulky. Kromě šance Výborného hned v úvodu zápasu soupeř mnoho šancí neměl."

Vlado Hiadlovský, BK Mladá Boleslav: "Takřka polovinu utkání jsme drželi s Kometou vyrovnanou partii. Bohužel po inkasované brance v oslabení jsme začali chybovat v obraně. Kometa se chytla střelecky a po rychlých čtyřech gólech jsme už ztratili naději na případný zvrat. Výsledkem jsem zklamán."