BK MLADÁ BOLESLAV

Cetkovský zařídil Boleslavi svým jediným gólem alespoň bod

13. 1. 2012
napsal Jitka Čechová, Zdeněk Plánka
HC Kometa Brno

2:1sn

0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Svoboda T. (Žižka, Dlouhý), 65. Divíšek (rozhodující sam. náj.) – 12. Cetkovský (Bahenský). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6856. Střely na branku: 40:22.

HC Kometa Brno

Trvaj (na sam. nájezdy Hovi) - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Protivný, Dlapa - Dlouhý, Čermák, Jaroslav Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, Zohorna - Němec, Petrovický, Holec - Balej, Koreis, Erat - J. Káňa

BK Mladá Boleslav

Valent - Hay, Čutta, Drábek, Žabka, Baldwin, Rýgl, Beňovič, Mozík - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Hrdel, Bahenský, Cetkovský - Stieler, Demel, Jiránek - Goertzen, Podkonický, Pabiška

B r n o – Mladá Boleslav šla na ledě brněnské Komety zásluhou Jiřího Cetkovského do vedení ve 12. minutě, ale v průběhu druhého dějství náskok nad domácím celkem zase ztratila. Hlavně v první polovině utkání mladoboleslavští hokejisté hodně faulovali a jeden z trestů se jim stal osudným. Na 1:1 vyrovnával Tomáš Svoboda. Nerozhodné skóre přestálo i prodloužení a diváci tak přihlíželi samostatným nájezdům. Brněnský Sasu Hovi, který se do branky postavil pouze v této fázi hry, vychytal Balaštíka i Bahenského a o bodu navíc pro Kometu nakonec rozhodl ex-boleslavský Tomáš Divíšek.

Zápas začal opatrně, což se i očekávalo. Žádný z týmů nechtěl hned na začátku udělat chybu, která by ovlivnila utkání a poslala by jeden z celků do svízelné situace. Jako první se osmělila Kometa štiplavou střelou Dlouhého. To předznamenalo nápor domácích, na který Bruslařský klub nedokázal odpovědět a držel ho nad vodou především Michal Valent, jenž se rozchytal do velké pohody.

Svůj nejlepší zákrok předvedl v sedmé minutě při trestném střílení proti Tomáši Svobodovi, kdy přečetl forhendový blafák brněnského útočníka a zastavil puk levým betonem. Celé akci předcházel faul Jakuba Čutty. Touto záležitostí však pro hostujícího gólmana práce neskončila. Kometa vyslala na branku v osmé minutě spršku střel a Valent se měl, co ohánět.

Do vedení šli však hosté a rčení - nedáš, dostaneš - se potvrdilo do puntíku. Skvělou práci předvedl Bahenský po jehož průniku a střele se dostal v mezikruží k puku Jiří Cetkovský a namířil přesně do levé šibenice. Gól padl v signalizované výhodě pro hosty - 0:1. Vzápětí po vstřeleném gólu pak jeli Jiránek se Stielerem dva na jednoho. Dvojitá výměna puku sice byla hezká, ale už příliš překombinovaná, leč boleslavskému duu to málem vyšlo.

Boleslav byla ve zbytku první třetiny Kometě vyrovnaným soupeřem, naopak domácí ztratili hodně ze svého elánu, který však opět našli ve druhé třetině.

Jak už bylo zmíněno, Kometa se do druhého dějství pustila s velkým nadšením a donutila Boleslav prakticky k nepřetržitému bránění. Hodně k tomu přispělo několik přesilovek domácích. Jihomoravané sice v početní výhodě nehráli zdaleka ideálně, ale vyrovnání se dočkali. V 27. minutě pálil od modré Žižka a jeho střelu dorazil do poloprázdné brány Tomáš Svoboda - 1:1. Hosté měli velkou smůlu, protože v době inkasované branky hráli ve třech poté, co jeden z jejich hráčů ztratil hůl.

Brno se po vyrovnání nadechlo ještě k většímu náporu a k dispozici mělo další dvě přesilovky, využít je ale tentokrát nedokázalo. Proti byl jednak skvělý Valent a jednak lehkost, která Kometě v početní výhodě chyběla. V 33. minutě se k přesilovce dostali i hosté a měli v ní svoji největší šanci v druhé třetině. Balaštík pálil kousek od modré a Trvaj i přes zakrytý výhled vykopl puk pravým betonem.

Pak už to byla opět Kometa, kdo udával tempo hry. Nejprve zadělal na pořádně problémy Valentovi svými dvěma střelami Švrček. Pak se marně pokoušel překonat boleslavského brankáře nejprve Zohorna a pak Tomáš Svoboda.

Poslední část byla ze všech tří třetin nejvyrovnanější. Přesto však více šancí měla znovu Kometa. Brněnské střelce trápil stále stejný problém a tím byl Michal Valent. Ten vychytal ve 46. minutě Čermáka a pak fantasticky lapil dorážku Dlouhého.

Klíčovým mohl být okamžik, kdy ve 47. minutě dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl Beňovič. S čtyřminutovou přesilovkou si však Kometa neporadila, jedinou vážnější šancí byla Zohornova střela. Již v plném počtu mohl dorážet do poloprázdné brány Holec, ale střela mu nesedla a navíc byl opět na místě skvělý Valent.

Přesilovku měla k dispozici i Boleslav, sice jen dvouminutovou, ovšem příležitost na rozhodnutí to byla dobrá. Bruslařský klub však možnosti také pohrdl a vše směřovalo do prodloužení. Zajímavou vložkou byla ještě před skončením základní hrací doby srážka Dlouhého s Hayem. Brněnský útočník totiž rozbil se svým soupeřem plexisklo.

V prodloužení mělo poprvé v celém zápase výraznější převahu hostující mužstvo. Boleslav Brno přebruslovala a dokázala si vytvářet i šance. Největší měl Hay, ale jeho tvrdá střela z vrcholu pravého kruhu skončila jen na Trvajovi. Ke slovu tak musely přijít samostatné nájezdy. V brněnském brankovišti došlo ke střídání a Trvaje nahradil Hovi. V brankovišti hostů zůstalo vše při starém. Stejným fantomem jako v celém průběhu už Valent nebyl a překonali ho hned dva brněnští hráči Tomáš Divíšek a Vojtěch Němec. Boleslav si tak z Brna odváží bod.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo, Kometa Brno: Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, prakticky celý zápas jsme měli územní převahu. Boleslavská obrana se těžko překonávala, urputně bránili a výborný byl i jejich gólman Valent. Je škoda, že nemáme tři body, ale bereme i dva po výhře na nájezdech. Doufáme, že nám to psychicky pomůže do dalších duelů.

Petr Novák, Mladá Boleslav: Poslední zápasy dáváme hrozně málo gólů, ani tentokrát jsme nedali více jak jeden. Za bod jsme velice rádi, podržel nás výborně chytající Valent, to bylo dle mého názoru rozhodující. Domácí zaslouženě vyhráli, byli celý zápas lepší, ale díky naší bojovnosti a buldočímu přístupu jsme tady uhráli pro nás velice důležitý bod. Jsme spokojeni.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav