BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři ve Zlíně vyhráli na plné čáře a domů vezou tři body!

20. 1. 2012
napsal Jitka Čechová
PSG Berani Zlín

1:4

1:1, 0:1, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Kubiš (Vlach) - 2. Pabiška (Balaštík), 24. Mozík (Stieler, Jiránek), 42. Podkonický (Balaštík), 56. Bahenský (Balaštík). Rozhodčí: Hrubý, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6169. Střely na branku: 34:31.

PSG Berani Zlín

Horčička - Tesařík, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, od 21. navíc Matějíček - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Ondráček, Honejsek, F. Čech

BK Mladá Boleslav

Hübl - Hay, Čutta, Drábek, Žabka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Chaloupka - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel

Z l í n – Mladoboleslavští hokejisté šli na ledě Zlína poměrně rychle do vedení, už ve druhé minutě se prosadil Lukáš Pabiška. Domácí celek sice gólem Kubiše úspěšně kontroval, další branky ale už padaly pouze do sítě týmu PSG – postupně se o to postarali Vojtěch Mozík, Andrej Podkonický a Zdeněk Bahenský. Své spoluhráče podstatným způsobem podržel Jaroslav Hübl, který Zlínu vychytal hned dvě odpískaná trestná střílení. Velmi dobrý zápas proti svému bývalému týmu zaznamenal také Jaroslav Balaštík, který asistoval u třech branek Boleslavi. Nemůžeme opomenout zmínit, že Bruslaři vyhráli už potřetí za sebou za tři body!

Mladoboleslavskému celku se velmi rychle podařilo překvapit ten domácí. V úvodu druhé minuty se totiž v chumlu před gólmanem Horčičkou nejrychleji zorientoval Lukáš Pabiška a kotouč se štěstím procpal až za zlínského strážce svatyně. Ondráček se sice o chvilku později pokoušel o odpověď, ale označkoval pouze tyčku Hüblovy branky. Středočeši zdárně přestáli první oslabení, krátce po návratu Tomase ale nakonec stejně inkasovali. Pavel Kubiš ponechal Hüblovi střelou do protipohybu jen velmi málo možností, jak situaci zachránit.

Přesilovku brzy hráli i boleslavští hokejisté a to dokonce hned nadvakrát. Svěřenci trenéra Nováka ale nevyužili ani faulu Hamrlíka, ani nedovoleného zákroku Vlacha. Tresty na obou stranách padly ještě ke konci třetiny, ale ani v těchto případech nebyla k vidění změna skóre. Poměrně podstatným způsobem ubylo také šancí.

Stejně jako v případě první třetiny, zabodovali poměrně rychle Středočeši také na začátku té druhé. Parádní ranou od modré se prosadil obránce Vojtěch Mozík, kterému před Horčičkou šikovně stínil kolega Demel. Mladá Boleslav sice mohla o vedení vzápětí zase přijít, protože Vlacha v jeho úniku na Hübla podrazil jeden z hostů. Gólman Mladé Boleslavi si ale s pokusem nadějného mladíka ze Zlína poradil a skóre tak nadále vyznívalo lépe pro Boleslav.

Zbytek třetiny už překvapivě žádná velká dramata nepřinesl. Hostující Chaloupka sice vyfasoval dvouminutový trest a Zlínu se podařilo soupeře uzamknout v pásmu, chyběly tomu ale střely a to jak do četnosti, tak kvality. Šanci k vyrovnání měl Köhler, ale v pádu puk do odkryté branky dorazit nedokázal. V závěru třetiny mohl s trochou štěstí navýšit vedení Středočechů Stieler, ale Horčička svůj tým podržel.

Také do třetice začali Středočeši víc než dobře. Ve 42. minutě těžil z nedůrazu domácí obrany Andrej Podkonický, když kotouč dorazil zabezmocného Horčičku. Na hokejky Zlína se zcela očividně začala vkrádat nejistota, zatímco Bruslařský klub si počínal poměrně sebevědomě, což naznačilo i vyloučení Kubiše. Právě v přesilovce ale svěřenci trenéra Nováka zaváhali a Jaroslav Hübl tak opět musel zasahovat v rámci trestného střílení. Čajánka vychytal stejně jako Vlacha.

V poslední desetiminutovce se opět vylučovalo na obou stranách. Za všech situací se Zlínští tlačili kupředu, postupem času ale začínalo být jasné, že se nejistoty na svých holí nezbaví. Oproti tomu Boleslav působila stále jistějším dojmem. Důkazem budiž čtvrtý gól Zdeňka Bahenského, který si vybruslil od mantinelu a bez rozpaků propálil brankáře Horčičku.

Ohlasy trenérů

Josef Turek, Zlín: Hráči bojovali, ale naše hra nebyla pěkná na pohled. Neproměnili jsme dvě trestná střílení a prohráli dost důležitý zápas. Musíme zapracovat hlavně v obranné činnosti, neboť jsme při ní propadli při druhém inkasovaném gólu a nestalo se to poprvé.

Petr Novák, Mladá Boleslav: Přijeli jsme sem se stejnou taktikou, s jakou jsme uspěli proti Budějovicím doma. Pokrýt klíčové útočníky soupeře a vyrážet do protiútoků. To se nám podařilo stejně jako zopakovat výsledek z domácího ledu. Vše co jsme si řekli, jsme odehráli.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav