BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav si připsala v přípravě první vítězství proti extraligovému protivníkovi, navíc neobdržela branku

1. 9. 2011
napsal Daniel Langer
BK Mladá Boleslav

2:0

1:0, 0:0, 1:0

HC VERVA Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Čutta (Výborný), 43. Jiránek. Rozhodčí: Kalivoda, Fraňo - Prokop, Machač. Vyloučení: 11:7, navíc Lukeš a V. Hübl (oba LIT) + 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0.

BK Mladá Boleslav

J. Hübl - Čutta, Marušák - Jindra, Rýgl - Chaloupka, Žabka - Dudáš, Baldwin - Tomas, Výborný, Balaštík - Tománek, Vrbata, Pabiška - Loskot, Hrdel, Bahenský - Lenc, Plodek, Jiránek

HC VERVA Litvínov

Nechvátal - Hora, Kubát, Pojkar, Gula, Stříteský, Černošek, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, Hübl, Lukeš, Gerhát, Hanzl, Majdan, Frolík, Hujsa, Jenáček, Bojer, Rindoš, Maxa

M l. B o l. - V celkovém součtu velmi dobrý hokej viděli diváci, kteří si našli cestu na předposlední přípravné utkání Mladé Boleslavi. Bruslařský klub se v něm postavil dalšímu extraligovému celku a to Litvínovu. Už jednou s ním letos v létě měl tu čest a prohrál na nájezdy. Tentokrát si Středočeši spravili chuť - svého soupeře porazili 2:0. Branky si připsali Čutta a Jiránek. Mimo to se už Mladá Boleslav prezentovala, až na drobné úpravy, ke kterém ještě nejspíš dojde, v plné sestavě.

Od úvodního hvizdu sice byli aktivnější Litvínovští, šlo ale spíše o územní převahu, kterou hráči v černožluté kombinaci propagovali podél mantinelu. K vážnějšímu ohrožení svého bývalého kolegy Hübla se hosté nedostali. A tak udeřilo na druhé straně. Nejprve Výborný tečoval střelu obránce jen těsně nad, poté si ale oba role vyměnili a Jakub Čutta, jenž si pro nahrávku boleslavského kapitána sjel před branku, blafákem nedal Nechvátalovi šanci.

Bruslařskému klubu se po vstřelené brance evidentně zvedlo sebevědomí a začal ovládat hru. Nejagilněji působil první útok domácích, který hned několikrát nebezpečně kombinoval kolem hostující branky. Litvínovští vyráželi do protiútoků spíše sporadicky, nejnebezpečněji si počínali v přesilových hrách. A že jich měli k dispozici požehnaně. V prvé třetině se vylučovalo celkem osmkrát, z toho pětkrát na straně Mladé Boleslavi. Branka už ale nepadla a oba celky odcházely do šaten za jednobrankového vedení domácího týmu.

Byli to opět Litvínovští, kteří byli zpočátku druhého dějství aktivnějším týmem a boleslavský brankář se musel vytasit hned s několika akrobatickými zákroky, aby přehradil kotouči cestu do branky. V největší šanci hostí se ocitl Bruslařům velmi dobře známý Robin Hanzl, v jasné pozici ale mířil vedle. O zbylé šance se postaral jistě a efektně chytající Hübl.

Druhou branku odmítl na druhé straně Čutta, když se vydal v oslabení podpořit Výborného s Balaštíkem. V podobné situaci, jako u první branky, ale kotouč tentokrát zvednout nad beton hostujícího brankáře nedokázal. Pohlednou přesilovkovou kombinaci zakončoval Balaštík, jeho střelu ale reflexivně vytěsnil Nechvátal. V posledních minutách druhého dějství ještě předvedl ofenzivní výpad Jindra, jeho střela ale pouze rozezvučela brankovou konstrukci.

Do poslední třetiny vstoupila boleslavská pětice s nátlakovou hrou. Celý první útok Mladé Boleslavi si zaslouží za utkání absolutorium, pro hosty byl neustálým nebezpečím. Pouze dobře postavený litvínosvký brankář stál v cestě dorážkám Balaštíka a Tomase. O chvíli později se ale už skóre měnilo. Tomáš Jiránek předvedl ve vlastním oslabení obětavý defenzivní zákrok a otevřela se před ním hotová dálnice. Po té se boleslavský mladík rozjel a zaparkoval puk střelou zápěstím až za brankovou čárou.

Boleslavští nadále kontrolovali hru a bavili tribuny pohlednou kombinací. Dvojicí kliček se uvolnil Dudáš a po narážečce s Plodkem pálil těsně nad. Celistvost hry narušovalo časté vylučování, které jeden nebo druhý tým nedokázal gólově potrestat. V závěru ještě sáhl Litvínov ke hře bez brankáře, skóre už se ale neměnilo a domácí si připsali cenné vítězství.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav