BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři uspěli proti Kladnu a vyhráli potřetí za sebou!

18. 2. 2012
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

4:1

1:1, 2:0, 1:0

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Frolík (Rys, Protivný), 24. Jankovský (ze s.n.), 27. Pešut (Rys), 57. Pešut (Koudela) - 15. Čurda (Bernat, Gottlieb). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 94. Střely na branku: 43:29.

BK Mladá Boleslav

Příhoda - Kulhánek, Kurka, Vrba L., Čeček, Kulich, Vrba F., Soukup - Ficek, Havel, Marek, Pešut, Jankovský, Frolík, Protivný, Rys, Daráš, Koudela, Piskoř.

Rytíři Kladno

Ilašenko - Steigauf, Kužel, Muláček, David, Vodák, Tomáš - Krpata, Strnad, Bernat, Redlich, Kalla, Gottlieb, Véber, Čurda, Vyšín.

M l. B o l. - Výborné výkony, které boleslavští junioři poslední dobou předvádí, si přenesli i do zápasu s Kladnem. Domácí šli brzy do vedení, ale Rytíři ještě v první třetině stačili vyrovnat a trápit Bruslaře svou urputnou a zarputilou hrou. V druhém dějství proměnil nájezd Jankovský a další branku přidal Pešut, takže Kladnští trochu otevřeli svou hru a útočili, přesto se jim nepovedlo vsítit branku. Pešut jejich snahu čtvrtým gólem rázně utnul.

Utkání začalo v rychlém tempu a oba brankáři se museli hned v prvních minutách činit. Přestože měli hosté možnost hrát jako první přesilovou hru, nedokázali se i přes územní převahu téměř dostat ke střele. Po uplynutí trestu udeřili Bruslaři, když nejprve zblízka neuspěl Rys, ale hned poté svou šanci využil Jakub Frolík. Hosté se pokusili rychle odpovědět, chyběla však přesnost finální přihrávky.

V osmé minutě jejich snaha vyústila v závar, kdy byla Příhodova klec ostřelována ze všech možných pozic, jenže žádný z pokusů v brance neskončil. Poté se osmělil Ladislav Marek, jenž přízemní střelu za Jana Ilašenka neprotlačil. Předznamenal však aktivitu směrem dopředu, jakou Mladoboleslavští předváděli, avšak Kladno výborně bránilo. V 15. minutě na kladenskou obrannou taktiku doplatili, když podél mantinelu unikl Martin Čurda, který čistě propálil domácího brankáře. Po vyrovnání hosté vystupňovali svou taktiku napadání nahrávek. Domácí měli s jejich hrou značné problémy.

Druhé dějství začalo tam, kde první skončilo, tedy boleslavskou snahou o útočnou hru a zarputilé bránění Kladenských. Situace se však změnila v 24. minutě, když jeden z bránících hráčů hostí zalehl při závaru kotouč a sudí nařídil trestné střílení. Václav Jankovský se s nájezdem vypořádal bravurní kličkou a z hrany brankoviště zasunul prakticky do prázdné branky.

Krátce poté byl vyloučen Filip Vrba, ale domácím to vůbec nemuselo vadit, neboť ve středním pásmu vybojovali kotouč a ve vlastním oslabení ve 27. minutě přečíslili hosty. Žiga Pešut zakončil podobným stylem jako Jankovský svůj nájezd. Kladno bylo inkasovanými brankami rozhozeno a nehrálo již tak urputně, ale přesto se domácí k šancím prokousávali až do konce třetiny těžce. Hosté občas zahrozili, ale domácí branku vážněji neohrozili.

Začátek poslední části přinesl množství soubojů a takticky vedenou hru. Díky ní byla sice řada šancí nepřesná, ale bylo se přesto na co koukat. Ve 45. minutě se před Ilašenkem ocitl úplně volný Milan Ficek, jenž přihrávku z první do sítě neusměrnil. Při přesilovce se na druhé straně činil obránce Lukáš Kužel, jenž dvakrát od modré pálil těsně mimo, v druhém případě jeho pumelenici gólman Příhoda se štěstím vyrazil ramenem těsně nad břevno. Další nebezpečná situace pramenila z Veberovy vysoké střely do hrudi, kterou Příhoda chytil, aby nemusel řešit dorážku velmi rychle rozjetého Kally.

Následně Boleslav neustále přesouvala hru do útočného pásma nahozeními, avšak nedařilo se v něm trvale usadit. Na druhé straně v 56. minutě unikl Martin Čurda, jenž předložil velmi dobře puk najíždějícímu Tomáši Redlichovi, který nedokázal zblízka překonat výtečného Příhodu. V 57. minutě Boleslavští sevřeli hosty do kleští, kterými zasadila soupeři těžké K.O., když se ve zmatku před bránou prosadil Žiga Pešut, jenž se svými spoluhráči příkladně rozebral kladenskou obranu. Konec utkání se pak už dohrával.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil, trenér BK Mladá Boleslav: Podali jsme dnes dobrý výkon, kluci hráli s nasazením a disciplinovaně, co se týče pozice. Byla tam i velmi dobrá taktická hra. Nám se ten zápas líbil a já si myslím, že vítězství bylo zasloužené.

Otakar Vejvoda, trenér HC Kladna: Domácí hráli výborně, vyhráli zaslouženě, nám se dneska nedařilo. prohráli jsme naprosto zaslouženě. Ještě bych rád řekl, že rozhodčí delegovaní na toto utkání byli vynikající.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav