BK MLADÁ BOLESLAV

Chomutovští si odvážejí mečbol

22. 4. 2012
napsal Daniel Langer
BK Mladá Boleslav

0:3

0:0, 0:2, 0:1

Piráti Chomutov

Statistiky

Branky a nahrávky: 22. Hruška (Macháček), 28. Hruška (Procházka), 56. Hruška (Pulpán, Kraft). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3820. Střely na branku: 33:30.

BK Mladá Boleslav

J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Mozík, Chaloupka, Čutta, od 54. navíc Dudáš - Balaštík, D. Výborný, Mikulík (41. Jiránek) - Tomas, Podkonický, Goertzen - Nouza, Bahenský, Pabiška - Stieler

Piráti Chomutov

Řehoř - Pulpán, Pavlas, Grof, J. Mrázek, Havíř, Macháček, Rutta - Jíra, Kraft, Hřebejk - Ondřej, Sikora, Hromas - D. Hruška, Milan Procházka, Lapšanský - Gajovský, Diviš, F. Seman

M l. B o l. - Mladá Boleslav nezvládla páté barážové utkání na domácím ledě, když se jí nepodařilo vsítit jedinou branku. Oproti tomu soupeř se severu Čech se trefil do boleslavské klece hned třikrát, a to zásluhou Davida Hrušky, který si připsal hattrick. Celá série se tedy stěhuje na sever Čech, kde soupeř může již v úterý 24. dubna rozhodnout.

Podobně jako v celé sérii, daleko aktivněji začali Chomutovští. Dobré dvě úvodní minuty nepustili domácí na svou polovinu a hodně nebezpečnou tečí před boleslavskou brankou se prezentoval Hřebejk. Svým rychlým pohybem si Severočeši vykoledovali na týmu z města automobilů dva fauly, ani z tohoto mráčku ale do Hüblovi brany kotouče nepršely. Přes nejistý začátek se čím dál více osmělovali boleslavští hokejisté.

Odvážný průnik Mikulíka vytlačil Řehoř mimo tři tyčky, poradil si i s přesilovkovým pokusem Balaštíka, který se nebezpečně obtočil kolem branky a snažil se o zasunutí černého kousku pryže mezi betony hostujícího gólmana. Ve velké šanci se ocitl kapit Výborný, jehož střela se odrazila k Mikulíkovi, ten ale netrefil odkrytou branku. Závěr úvodního dějství se nesl v duchu oslabení hostujícího týmu, Bruslaři ale nedokázali často se opakující početní výhody využít. Když s individuálním průnikem neuspěl ani těsně před sirénou Bahenský, odcházelo se do šaten za nerozhodného stavu.

Piráti nastoupili do druhé třetiny podobně jako do té první, ale s tím rozdílem, že tentokrát se jim úvodní tlak povedlo přetavit v branku. Macháček si počkal na vhodný okamžik, z kruhu nahrál na Davida Hrušku,který z otočky prostřelil Hübla. O několik okamžiků později mohli hosté své vedení navýšit v početní výhodě, bílá valná hromada na brankovišti puk do branky nejspíše dostrkala, ale až po přerušení hry. Hosté ale nemuseli věšet hlavy dlouho. V ponechané výhodě si David Hruška obkroužil branku a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hübl mohl jen bezmocně rozhazovat rameny, přes hradbu těl vůbec nic neviděl.

Jen velice těžko Bruslařský klub znovu hledal ztracenou rychlost a lehkost, hostující brankář Řehoř byl téměř bez práce. Nejvíce ho vystrašil Pabiška, který si od mantinelu vybruslil do branky a smečka jeho spoluhráčů stopující volný kotouč, ten však zůstalbezpečně skrytý. V závěru třetiny své soupeře domácí tým přeci jen zatlačil. V ponechané výhodě vyjel puk z úplně volnému Tomasovi, ten ale před zcela odkrytou brankou trestuhodně selhal a odmítl kontaktní gól. Další vývoj už ale narušilo časté vylučování, do poslední třetiny tak domácí nastupovali s dvoubrankovým mankem.

Veškeré plány na zvrat dostali závažnou trhlinu téměř ihned po startu závěrečného dějství. Balaštík nešťastně trefil Pulpána před brankou do obličeje a na čtyři minuty putoval na trestnou lavici. Pokud Bruslaři hráli v plném počtu, jakoby jen bušili do bílomodrých vrat. Po většinu času to ale byli právě boleslavští hokejisté, kteří usedali na trestnou lavici a byli za to potrestáni, když David Hruška povedenou tečí zkompletoval hattrick. Konec utkání se už jen dohrával a vyprázdněným tribunám zápas nabízel snad již jen občasnou zápasnickou vložku proloženou oslavnými chorály chomutovských fanoušků. Ti se mohli vracet do Chomutova s vědomím, že jim k naplnění extraligového snu stačí už jen jedno vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Novák, BK Mladá Boleslav: Nedokázali jsme se prosadit proti dobře zformované a bojovné obraně Chomutova. Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát, což se potvrdilo. V útoku jsme zápas odehráli špatně, prakticky jsme si nevytvořili ani jednu gólovou šanci. V tuhle chvíli těžko říct, jestli šestý zápas rozhodne euforie Chomutova nebo náš nůž na krku.

Jiří Doležal, Piráti Chomutov: Chtěli jsme zápas opět zahájit ofenzivně, ale bohužel nám to moc nevyšlo. Kluci byli trošku nervózní, ale nakonec to bylo 0:0, takže jsme byli spokojeni. Druhé třetiny jsem se trochu bál, minule nám to zkazila, ale dnes nám zápas vyhrála. Pak už jsme chtěli zápas jen dohrát a nedostat branku, což se povedlo. Ještě jsme jednu přidali, takže si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.