BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav sehrála další vyrovnanou partii, Spartu předčila po nájezdech

10. 8. 2012
napsal Daniel Langer, Tereza Velikovská
HC Sparta Praha

2:3sn

0:1, 1:0, 1:1 - 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Manavian (Antončík), 52. Jánský - 8. Vrbata (Výborný), 56. Pabiška (Nouza), rozh. sam. nájezd Němeček. Rozhodčí: Jebavý, P. Würtherle - Frodl, Charvát. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0.

HC Sparta Praha

Melicherčík (Bílek) - Vallin, Nedomlel, Kočí, Manavian, Milam, Philipp, Žovinec - Broš, Luňák, Rubeš, Procházka, Simon, Tůma, Forman, Antončík, Dvořáček, Jánský, Ton, Přibyl. Trenér Žemlička

BK Mladá Boleslav

Valent (Will) - Němeček, Pojkar, Šmach, Kasík, Drábek, Jindra, Pavlů, Kulich - Mikulík, Výborný, Vrbata, Pabiška, Koudelka, Nouza, Jiránek, Pešut, Kafka, Rys, Loskot, Lenc, Frolík, Belay, Koudela

P r a h a - Nikdo nemůže mladoboleslavské hokejisty nařknout, že by si v přípravných utkáních vybírali papírově slabší soupeře. Nově vytvořený tým pod vedením Františka Výborného prověřuje jeden kvalitní protivník za druhým, pátečního dopoledne to byla pražská Sparta. V dresu jednoho z tradičních aspirantů na extraligový titul se budou nově objevovat exboleslavští Marek Schwarz a Zdeněk Bahenský, oba ale dostali od trenéra Žemličky volno a nemohli se tak pokusit o stržení misek vah na stranu favorita. Boleslav si tak připisuje první výhru v rámci přípravy na novou sezónu.

Oba celky nastoupily se sestavou prošpikovanou mladíky, mezi kterými se na ledě prohánělo jen pár zkušených matadorů, například uzdravení Michal Broš či David Kočí, nebo na druhé straně David Výborný a Martin Koudelka. V brance domácího týmu nastoupil slovenský brankář Marcel Melicherčík, který v Holešovicích trénuje. Hned v úvodu měla Sparta dvě přesilové hry, ale nedokázala z nich nic vytěžit.

Naopak Boleslav svou první velkou šanci proměnila, po přihrávce Výborného se backhandem prosadil David Vrbata. Ten ohrožoval Melicherčíka i dál, nebezpečným pokusem od modré se k němu přidal i obránce Němeček. Sparta musela v prvním dějství čelit i více než minutu dlouhé boleslavské přesilovce pěti proti třem, ale dokázala se ubránit. A těsně před první sirénou byli Holešovičtí dokonce blízko vyrovnání, když předvedla dobrou souhru trojice Simon, Tůma a Procházka.

Hned na počátku druhé dvacetiminutovky se do obrovské šance dostal Antončík, ale Valent se roztáhl na brankové čáře a nenechal sparťanovi moc prostoru. Odražený puk ale pohotově do branky dopravil Antonin Manavian. A snaha sparťanů pokračovala i dál. Jánský už to však v oslabení přehnal, vystřelil po úniku na Valenta a ještě do klepl do betonů, za což si vysloužil dvouminutový trest a Sparta opět bránila jen ve třech.

Poté, co se domácí úspěšně ubránili, trefil ostrostřelec Ton pouze tyčku, v šanci selhal o chvíli později i Dvořáček. Po jeho příležitosti se však málem opět potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, když Mikulík mířil do opuštěné branky, ale puk se od brusle bránících hráčů odrazil ven.

Smírný stav mohla za začátku třetí části Boleslav naklonit na svou stranu v přesilové hře po vyloučení Philippa, kdy se Melicherčík mrskal v brankovišti jako ryba na suchu, ale nakonec zázračně všem střelám odolal. Podobně si vedl i v dalším oslabení, jehož úspěšnost navíc korunoval gólem Peter Jánský, který ujel a zakončil bezchybně mezi Valentovy betony.

Boleslav se ale ještě nehodlala vzdát. Krátce po skončení další přesilové hry totiž Lukáš Pabiška vyrovnal skóre na 2:2. Tento stav trval i po šedesáti minutách, trenéři se domluvili na pokračování v podobě samostatných nájezdů. Přibyl a Pojkar v první sérii nedali, ve druhé se nedařilo ani Simonovi a Mikulíkovi. Ve třetí sérii mířil jen do gólmana Jánský a Melicherčíka nepřekonal ani Nouza. Ve čtvrté nedali Rubeš s Vrbatou, v páté trefil Luňák břevno a Roman Němeček rozhodl o výhře Boleslavi v nájezdech.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav