BK MLADÁ BOLESLAV

V zápase s Kladnem padaly góly až ve třetí třetině. Všechny do sítě Boleslavských

21. 8. 2012
napsal Jitka Čechová
Rytíři Kladno

2:0

0:0, 0:0, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 41. Hovorka, 47. Mocek (Hlaváč). Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček - Frühauf, Koželský. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400.

Rytíři Kladno

Chábera - Macholda, Drtina, Růžička, Černošek, Piskáček, Procházka, Kameš, Mocek - Bicek, Patera, Hlaváč - Hovorka, Dragoun, Látal - Valský, Melka, Dalecký - Eberle, Lukáč, Obdržálek

BK Mladá Boleslav

Lakosil – Pojkar, Němeček, Šmach, Kasík, Chaloupka, Jindra – Mikulík, Výborný, Vrbata – Pabiška, Koudelka, Nouza – Kafka, Loskot, Jiránek – Rys, Žiga, Lenc - Belay

K l a d n o - Zápas s týmem Rytíři Kladno bychom asi jen těžko řadili do kategorie divácky atraktivních. Těžko říct, čím to je, ale při pohledu zpět tomu tak vlastně bylo skoro vždycky. Tentokrát se v rámci přípravného zápasu čekalo na góly až do třetí třetiny, kdy se dvakrát trefili domácí. Bruslařský klub se tak domů vrací s prohrou, nicméně určitě bohatší o další zkušenosti.

V úvodu hry se objevily hned dva fauly a odpočinout si tak odešli hráči na obou stranách. Žádné herní výkyvy na jednu nebo druhou stranu ale tato situace nepřinesla. Na první údernější akci si diváci museli počkat vlastně až do 13. minuty, kdy se předvedlo kladenské trio Patera – Hlaváč – Bicek. Lakosil se následně zapotil i při zásahu proti střele Drtiny. Na šance domácího celku se pokusil odpovědět Koudelka, ale ani on nemířil přesně.

V úvodu druhého dějství si Lakosil zkusil obdobu samostatného nájezdu, když Boleslavským unikl Lukáč. Obstál na výbornou. Krátce před polovinou zápasu si svou vůbec první "tutovku" připsali také Bruslaři, Pabiška s Nouzou si puk dobře vymíchali a následně jej předali Koudelkovi, na Cháberu ale ve finále nevyzráli. V celkovém souhrnu ale ani druhé dějství mnoho hokejové krásy nepřineslo a diváci se na kladenském stadionu nejspíš celkem nudili.

Chuť si spravili až na začátku třetí dvacetiminutovky, kdy Lakosil zasahoval proti tentokrát už skutečnému samostatnému nájezdu. V rámci trestného střílení se jej pokusil překonat Hlaváč, boleslavský gólman ale betony sklapl včas. O to větší ironií je, že Lakosil kapituloval přibližně o půl minutu později, kdy se po chybě v boleslavské defenzivě prosadil Marek Hovorka. V přečíslení tři na jednoho se snažili Boleslavští kontrovat, Loskot ale nevymyslel ideální zakončení. Ve 47. minutě kapituloval Lakosil podruhé, ačkoliv nutno podotknout, že na střelu Petra Mocka od modré nejspíš vůbec neviděl. Černošek vzápětí nastřelil břevno. Závěr utkání měl na přátelské atributy poněkud ostřejší formu a obsahoval hned několik vyloučení.