BK MLADÁ BOLESLAV

Druhý střet s Litvínovem – to byla hlavně gólově našlapaná první třetina

2. 9. 2014
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

6:5

5:3, 0:2, 1:1

HC VERVA Litvínov

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Klimenta (Ovčačík), 3. Vrbata (Květoň, Toman), 15. Mikulík (Broš), 17. Broš (Výborný, Pacovský), 19. Květoň (Vrbata), 57. Stříteský – 6. Hübl (Chaloupka), 12. Jánský (Hübl, Lukeš), 19. Jurčík, 25. Šlégr (Jurčík), 31. Martynek (Ručinský). Rozhodčí: Wagner, Souček – Jecelín, Kettner. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0.

BK Mladá Boleslav

Rittich (od 31. Valent) – Kučný, Trška, Ovčačík, Stříteský, Hruška, Žabka, Toman – Pacovský, Výborný, Látal – Mikulík, Broš, Klimenta – Hyka, Musil, Lenc – Květoň, Vrbata, Pabiška – Jarůšek, Kubica, Bárta

HC VERVA Litvínov

Soukup – Kubát, Gula, Sklenička, Pavlík, Chaloupka, Zeman, Šlégr, Pavelka – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Martynek – Trávníček, Piroš, Majdan – Jurčík, Válek, Šrámek

M l. B o l. – Kdo dorazil na druhý přípravný zápas s týmem HC Verva Litvínov o něco později, ten se musel divit, jestli nejde ještě později, než si původně myslel, a není už náhodou po utkání. Po prvním dějství totiž na časomíře zářilo skóre 5:3, na kterém se z pohledu domácích podíleli Klimenta, Vrbata, Mikulík, Broš a Květoň. Boleslavským se nepovedlo hlavně druhé dějství, ve kterém Severočeši vyrovnali. O rozhodující branku se postaral v 57. minutě ještě loni litvínovský a letos boleslavský Matěj Stříteský.

Mladá Boleslav přivítala Litvínovské na svém ledě ve velkém stylu, už v první minutě totiž otevřel skóre zápasu domácí Tomáš Klimenta, který zůstal nikým nehlídán na levé Soukupově tyči a po Ovčačíkově přihrávce tak měl snadnou práci. Dělovku od modré následně vypálil z pozice falešného obránce Lenc a hned poté se Bruslaři radovali podruhé. Ani ne dvě minuty od zásahu Klimenty se mezi kruhy dostal k dorážce David Vrbata. K akčnímu začátku se ale rázem přidali v přesilovce i Severočeši, když se Viktor Hübl prosadil přes padajícího obránce Boleslavi. Možnost zahrát si v početní výhodě měli následně na to i hokejisté z města automobilů, na rozdíl od hráčů soupeře ji ale nedokázali využít, ačkoliv zvlášť dobře k tomu měl nakročeno na brankovišti číhající a následně dorážející Pabiška.

Následovala krátká herní odmlka, neboť jeden z hráčských soubojů neustál mantinel za Soukupovou brankou, ale po krátké opravě se už zase frčelo dál. Tak trochu ke škodě domácích, protože sotva se hráči zase trochu zahřáli, lovil Rittich ze své sítě – opět v oslabení – puk. Na 2:2 vyrovnal Peter Jánský. Z tohoto stavu se ovšem hosté radovali jen pár minut. Pak totiž za svá záda pustili Milana Mikulíka a ten nedal kličkou mezi betony Soukupovi šanci. Následně si Verva zadělala na potíže znovu, když šla na více než minutu do tří. Chvilku to sice vypadalo, že na uvařenou nudli utáhnou Litvínovští domácí, Bruslaři si ale velmi rychle uvědomili, jaká je situace a přesunuli se před Soukupa, kde nakonec do prázdné dával Michal Broš. Ani to ale nebyla konečná, neboť podobně jako Mikulík ujel po přesné přihrávce Vrbaty David Květoň, který neomylně zavěsil pod horní tyčku. Na sumu neuvěřitelných osmi branek v první třetině pak do prázdné sítě zavěsil litvínovský Ondřej Jurčík.

Litvínovští si v kabině očividně pár věcí vysvětlili. Do druhé třetiny nastoupili aktivně a dravě kolem Ritticha kroužili. Nutno uznat, že se to Severočechům vyplatilo, protože nahození Jiřího Šlégra, které se prostě za žádných okolností nedá nazvat střelou, se boleslavskému brankáři odrazilo od ramene a skončilo v síti.

Domácí celek nijak zvlášť nenakoplo ani vyloučení Hübla, a tak se jen krátce po polovině zápasu radovali už podruhé z vyrovnání hosté. Nepříjemným faktem pro Boleslavské se stalo jen pár vteřin poté, co Bruslaři vystřídali brankáře. Michala Valenta zaskočil Rostislav Majdan. Ten se také o něco později natahoval po pokusu – konečně – otočit skóre, tentokrát už ale střídajícího gólmana nepřekonal. Střelecké etudy tak získaly před třetí třetinou zas o něco jiný rozměr, neboť se do ní šlo za nerozhodného stavu.

Hned v úvodu třetí třetiny fauloval boleslavský Trška a Severočeši tak měli hned několik solidních šancí poprvé v zápase otočit skóre. Jenže dvojitý pokus Piroše uťal Valent. Po vyloučení ex-boleslavského Chaloupky si zahráli přesilovku i Bruslaři, a ačkoliv hlavně Trška projevil dobrou orientaci na modré čáře a hned několikrát zachytil pokus hostů o vyhození, střely Středočechům vázly. Postupem času to začalo vypadat, jako by oběma stranám tak trochu docházela šťáva, ačkoliv nutno uznat, po předchozí střelecké nadílce to mohl být trochu klamný dojem.

Ačkoliv předtím hře nechyběly přesilovkové góly, ve třetí třetině by je člověk pohledal a rozhodně to nebylo nedostatečným množstvím faulů. Když ale přišla hra čtyř proti třem, napsal působivou tečku za celým střetnutím obránce Matěj Stříteský, který propálil vše v cestě až takřka od modré. Nutno podotknout, že Stříteský ještě v loňské sezoně oblékal právě dres Litvínova. Domácímu celku v závěru ještě nepříjemně zavařil faul Žabky, veškeré ataky mužů ve žlutočerných dresech už ale Bruslaři ustáli a to i vzdor tomu, že Verva poměrně brzy odvolala brankáře.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav