BK MLADÁ BOLESLAV

Lekce z produktivity. Växjö ve druhé polovině vyškolilo Bruslaře

18. 8. 2016
napsal Vojtěch Balon
Växjö Lakers

7:3

3:3, 2:0, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky:1. R. Rosén (Murphy), 3. Josefsson (Marklund, Froberg), 12. C. Rosén (Böhm, Marklund), 34. Platt (Böhm), 39. Hillding (Netterberg, Everberg), 46. Platt (Murphy, R. Rosén), 49. C. Rosén (Netterberg, Kiiskinen) – 9. Pacovský (Klepiš, Tarkki), 11. Urban (Vampola, Látal), 19. Látal (Stříteský) . Rozhodčí: Johansson (SWE), Wiegand (SUI) – Lundgren, Pihlblad (oba SWE). Vyloučení: 4:6, navíc Hennessy (VAX) 10 minut OT - Štich (MBL) 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2685. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 7:3.

Växjö Lakers

Eriksson (Andrén) – Böhm, C. Rosén, Murphy, Holm, Lundberg, Martinsson, Högberg – Kiiskinen (A), Netterberg, R. Rosén – Everberg, Hillding, Reddox (C) – Hennessy, Platt, Palola – Josefsson, Fröberg, Brodecki – Marklund.

BK Mladá Boleslav

Tarkki (Lukáš) – Trončinský, Štich, Voráček (A), Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Krejčí – Vampola (A), Látal, Urban – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Pacovský, Volek, Ďurač.

V ä x j ö - Po těsné porážce v Minsku mladoboleslavským nevyšlo ani druhé vystoupení na evropské scéně. První třetina ve växjöské Vida Areně nabídla oboustrannou přestřelku a když se Bruslařům podařilo smazat náskok soupeře 2:0 i 3:2, zdálo se, že koncovka bude hodně dramatická. Tak se ale nestalo, švédský celek ve druhé polovině zápasu zasypal Tuomase Tarkkiho dalšími čtyřmi góly, a tak si tým z města automobilů přiveze do Česka nemilosrdnou porážku 3:7.

Pořádně divoký byl začátek utkání mezi Växjö a Mladou Boleslaví a vlastně se nejednalo jen o začátek, střelecké hody byly k vidění po celou první třetinu. Domácí poslal do vedení už po půlminutě hry švédský reprezentant Robert Rosén, jenž nedal Tarkkimu šanci střelou do protipohybu. Neuplynuly ani dvě minuty a v poloprázdné Vida Areně bylo ještě veseleji, po závaru na boleslavském brankovišti totiž dorážkou upravil na 2:0 Joseph Josefsson. František Výborný si následně vybral oddechový čas a poté se na ledě začaly dít věci. Hennessy v sedmé minutě překonal Tarkkiho potřetí, branka ale nebyla uznána vinou postavení Geoffa Platta v brankovišti a místo stavu 3:0 svítilo na kostce zanedlouho mnohem příznivější skóre 2:1, Bruslaři se totiž dočkali snížení po souhry Klepiše a zakončujícího Dominika Pacovského.

Brankové hody na jihu Švédska pokračovaly, Vampolova dělovka se totiž od zadního mantinelu odrazila před poloprázdnou bránu k Tomáši Urbanovi a ten nedal ležícímu Erikssonovi šanci! Modrooranžoví si ledabyle ztracený náskok vzali rychle zpět, to když Calle Rosén po dalším nedorazu v boleslavské obraně upravil na 3:2. Dvě minuty před první sirénou ale Martin Látal našlápl na pravém křídle, nabruslil si před Erikssona a přehodil kotouč přes jeho beton. Do šaten se tak šlo za divokého stavu 3:3!

V prostřední dvacetiminutovce se už hra o něco uklidnila. Děravé obrany obou týmů začaly fungovat a oba brankáři si začali napravovat své bídné statistiky, když vtom se Tomáš Urban zničehonic zjevil před prázdnou brankou Lakers, ale nedokázal poslat Bruslaře do vedení. A přišel trest, ve 34. minutě vrátil Växjö těsný náskok prudkou ranou z kruhu Geoff Platt. Stav 3:4 z pohledu Středočechů byl stále hratelný, nicméně Joakim Hillding ještě před druhou sirénou využil přesilovku pět na tři po parádním pasu Netterberga.

Svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka se nevzdali a i v závěrečné dvacetiminutovce sahali alespoň po vstřelení kontaktní branky, Radan Lenc ale v oslabení selhal a netrefil poloprázdnou domácí svatyni. Pravidlo nedáš - dostaneš se opět potvrdilo, kapitán Klepiš byl vyloučen za hrubost a přesilovku využil přízemní střelou Geoff Platt, Tuomas Tarkki měl zakrytý výhled a rána naturalizovaného Bělorusa mu prošla do sítě. Uplynulo sotva pár minut a Platt mohl zaútočit na hattrick, tentokrát ale Tarkki jeho forhendový blafák bravurně přečetl. Příznivce Lakers to nemuselo příliš mrzet, Calle Rosén si totiž sotva o několik střídání později sjel do předbrankového prostoru a přesouvajícímu se boleslavskému brankáři nedal šanci - 7:3. V závěrečné desetiminutovce už se utkání jen dohrávalo, hráči týmu z města automobilů už se vzhledem k nepříznivému skóre nejraději viděl v letadle zpět do Česka, a Bruslařům tak nakonec ani druhé vystoupení v Lize mistrů nevyšlo. Aby mohli Boleslavští pomýšlet na postup, budou muset zabrat proti Minsku i Växjö na domácím ledě ŠKOENERGO Arény.