BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští si smlsli na Jihočeších, dali jim šestku

2. 9. 2016
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

6:0

0:0, 3:0, 3:0

Banes Motor České Budějovice

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 28. Urban (Pabiška, Trončinský), 34. Orsava (Lenc, Žejdl), 42. Lenc (Orsava), 49. Pospíšil (Urban, Trončinský), 57. Jonák (Látal, Musil). Rozhodčí: Wagner, Macháč – Kettner, Prokop. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 6:0.

BK Mladá Boleslav

Lukáš – Stříteský, Voráček, Trončinský, Štich, Hanzlík, Kurka, Pastor – Hyka, Klepiš, Pospíšil – Pacovský, Urban, Pabiška – Látal, Musil, Jonák – Orsava, Žejdl, Lenc

Banes Motor České Budějovice

Bláha – Fillman, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Zíb, Pavlin, Mazanec, Pýcha – Čermák, Esposito, Květoň – Nouza, Straka, Heřman – Rob, Pajič, Chovan – Kuchejda, Škoda, Babka

M l. B o l. – Nejprve to vypadalo tak trochu neurčitě, Bruslaři chvilku hledali mezery v jihočeském krunýři, posléze jich ale našli víc než dost. Od poloviny zápasy sázeli do sítě Českých Budějovic jednu branku za druhou, trefili se Urban, Orsava, Lenc, Jonák a hned dvakrát Pospíšil. Svěřenci trenérů Výborného a Jelínka tak víc než slibně zakončili letošní sérii přípravných zápasů.

V porovnání s úterním zápasem s Plzní se ten s Českými Budějovicemi jevil jako poněkud nemastný neslaný. Prvoligový celek hrál typický urputný hokej, a tak bylo možné sledovat spoustu soubojů podél mantinelů. Bruslaři se pokoušeli o vzdor, například Urbanova střela Bláhu nepříjemně potrápila.

Na druhou stranu ale vyloučení jihočeského Roba domácí celek využít nedokázal, byť Hyka se o to pokusil hned nadvakrát. Dvou po sobě jdoucích nedovolených zákroků pak pro změnu nedokázal využít Motor, a tak první třetina nepřinesla gólovou radost ani jedné straně.

Úvod druhé třetiny pokračoval v podobném duchu. V tutovce se sice těsně před Bláhou objevil osamocený Orsava, českobudějovický brankář ale stačil včas sklapnout betony. Na druhé straně se mohl blýsknout Pajič, Lukáše už měl vlastně položeného a před ním zela prázdná branka, trefil ale pouze horní tyčku. Agilní Orsava se krátce poté procpal před Bláhu znovu, i v takřka samostatném úniku ale narazil na jeho připravené betony.

Neustále narůstajícímu tlaku ale gólman Motoru odolával stále obtížněji, až nakonec kapituloval – tři minuty před polovinou zápasu se důrazem na brankovišti prosadil Tomáš Pospíšil. Nedlouho poté se mohli Středočeši radovat znovu, oko boleslavského fanouška potěšila souhra Tomáše Urbana a Pabišky, z nichž prvně zmiňovaný zakončoval v přesilové hře do odkryté branky. Šťastnou sedmiminutovku završil Jakub Orsava, který pro změnu zužitkoval tlak z už uběhnuté přesilovky.

Hned ve druhé minutě třetí třetiny pak přidal další „hřebíček“ Radan Lenc. Tomu povedenou přihrávku z prostřední části vracel Orsava. Motor už v té době vyráběl v obraně především zmatky a servíroval tak Středočechům jednu šanci za druhou. Drtivou převahu Bruslařů posléze potvrdil svou druhou trefou večera Pospíšil. Ten na brankovišti tečoval střelu Trončinského od modré.

České Budějovice se ještě tak docela nevzdávaly, ani obzvlášť motivovaný ex-boleslavský Nouza ale brankáře Středočechů z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Že je to definitivně marné potvrdil tři minuty před koncem Vít Jonák nekompromisním průstřelem z mezikruží. Mladá Boleslav tak udělala slibnou tečku za všemi letošními přátelskými zápasy a příští pátek – doufejme – směle vykročí do extraligového ročníku.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav