BK MLADÁ BOLESLAV

V Litvínově tahali Boleslavští za kratší konec provazu

15. 8. 2017
napsal Jitka Čechová
HC VERVA Litvínov

4:3

1:1, 2:1, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Černý (Kubát, Hanzl), 21. Jurčík (Černý, Hanzl), 30. Sklenička (Doudera), 56. Kubát (Černý, Jurčík) – 19. Knotek (Valský), 36. Pabiška, 58. Valský (Látal). Rozhodčí: Petružálek, Turčan – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

HC VERVA Litvínov

Petrásek (31. Spěšný) – Pilař, Kubát, Sklenička, Baránek, Kokeš, Gula, Doudera – Černý, Hanzl, Jánský – Nejezchleb, Matai, Trávníček – Havlíček, Gerhát, Doležal – Válek, Jurčík, Nicholls

BK Mladá Boleslav

Maxwell – Kurka, Hanzlík, Říha, Kotvan, Stříteský, Němeček, Hrdinka – Knot, Orsava, Žejdl – Pacovský, Valský, Knotek – Pabiška, Látal, Najman – Kousal, Flynn, Mrázek, Pastor

L i t v í n o v – Hned dvakrát inkasovali mladoboleslavští hokejisté na ledě Litvínova hned v první minutě třetiny a snad právě tato skutečnost je nakonec také dostihla. Po šedesátiminutovém marném stíhání soupeře prohráli svěřenci trenéra Augusty na severočeském ledě 3:4. Trefili se Knotek, Pabiška a Valský. Přátelská odveta je v plánu už tento čtvrtek ve ŠKO-ENERGO Aréně.

Mladá Boleslav inkasovala už po 20 sekundách hry, Maxwella tak rychle překonal Jakub Černý. Bruslaři tak museli už v úvodu konsolidovat síly. Využít mohly vyloučení na obou stranách ve čtvrté minutě, snížený počet hráčů na ledě jim ale do karet příliš nenahrál. Knot sice vystřihl velmi pěknou individuální akci, finální klička do bekhendu mu ale nevyšla. Podobná situace – fauly na obou stranách v krátkém časovém sledu – se během chvíle opakovala znovu. A se stejným výsledkem.

Bruslaři se v tu chvíli prezentovali aktivnějším hokejem, takže se dá říct, že hra 4 proti 4 jim svědčila. O pěknou teč před brankářem Petráskem se postaral Pacovský, litvínovský gólman ale včas zasáhl. Necelé dvě minuty před koncem se ale celek Středočechů přeci jen radoval. Přesnou přihrávku Valského poslal do domácí sítě Tomáš Knotek.

V úvodu druhé části předvedli Litvínovští stejný kousek jako v té první, jen tentokrát potřebovali 22 sekund. Přesně do šibenice zamířil Ondřej Jurčík. Následovalo dvojnásobné vyloučení hráčů VERVY, o pouhou minutu později faulovali znovu. Bruslaři se této výhody ovšem až trestuhodně nedokázali zhostit, ačkoliv to na brankovišti domácích několikrát pořádně hořelo.

Jak to tak bývá, takové nevyužité příležitosti se ošklivě vrací. A tak když krátce před polovinou zápasu usedl na trestnou lavici boleslavský Říha, radovala se znovu VERVA. Prostřednictvím dělovky od modré zakončil Zbyněk Sklenička. Přesně v polovině duelu vyměnili domácí brankáře, Petráška po předem domluveném tahu nahradil Spěšný. Ten se v brankovišti ohřál sotva pět minut a už lovil z branky snížení, o které se postaral Lukáš Pabiška.

Poslední dějství začalo nejprve spíše opatrně a šancí bylo vidět poskrovnu. Posléze se začali probírat nejprve spíše domácí, o přesnou trefu se pokoušel Jurčík, posléze se ale ozvali i Bruslaři – ve slibné palebné pozici se ocitl Najman.

Doopravdy ale hru rozhýbala až závěrečná série faulů. Dva boleslavské a jeden litvínovský nejprve přinesl trefu právě domácího celku. V 56. minutě se bombou od modré čáry prosadil Karel Kubát. Mohlo se zdát, že je rozhodnuto, ovšem dvě minuty před koncem ještě se situací zamíchal Jakub Valský. Poslední okamžiky utkání se tak Středočeši tlačili za vyrovnáním, veškeré šance – a že jich nebylo málo – se ale nakonec ukázaly být jako liché.