BK MLADÁ BOLESLAV

Práce nekončí. Bruslaři počtvrté za sebou prohráli.

19. 10. 2018
napsal Jaroslav Kindl, Foto: Jiří Zaňát
PSG Berani Zlín

5:3

2:1, 0:0, 3:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Řezníček (Ondráček, Fořt), 18. Šlahař (Honejsek, Herman), 41. Řezníček (Gazda, Ondráček), 49. Freibergs (Poletín, Herman), 60. Ondráček – 17. Kotvan (Knotek, Pacovský), 57. Klepiš (Orsava), 58. Skalický (Kotvan, Pláněk). Rozhodčí: Kika, Hradil – Lhotský, Špringl. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 859. Střely na branku: 22:29. Zblokované střely: 6:7. Hity: 6:15. Vhazování: 32:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.

PSG Berani Zlín

J. Sedláček - Freibergs, Ferenc, Gazda, Řezníček, Valenta, Nosek (A), Matějíček - Kubiš (C), Fořt, Ondráček (A) - Herman, Honejsek, Šlahař - Kulda, Fryšara, Čachotský - Poletín, P. Sedláček, Popelka

BK Mladá Boleslav

Kantor - Hanzlík (A), Kurka, Kotvan, Bernad, Voráček, Pláněk, Dlapa - Orsava, Žejdl, Klepiš (A) - Pacovský, Knotek, Vondrka (C) - Pabiška, Musil, Látal - Šťastný, Skalický, Procházka

Z l í n – Ani tentokrát Bruslaři nezvládli úvod. Berany poslal do vedení přesilovkovou trefou Řezníček. Bruslaři se v polovině třetiny dostali do série obrovských šancí, jenže gólmana Sedláčka nepřelstili. To se povedlo až později Kotvanovi. Zlínští ale rychle odpověděli dalším gólem, když boleslavská obrana nevyhodila smolně odražený kotouč. Druhá část hokejovostí neoplývala. Týmy se snažily v první řadě neinkasovat, což se jim povedlo. Bruslaři pak znovu mizerně vstoupili do třetiny a podruhé skóroval Řezníček. V dvojnásobné výhodě poté zvyšovali Berani už na 4:1. Tři minuty před sirénou napnul síť Klepiš. Po něm jako blesk udeřil ještě Skalický a vypadalo to na drama. Zlín však rozsekl zápas gólem do prázdné klece. Proherní šňůra Boleslavi se tak protáhla na čtyři utkání. V tabulce navíc klesla na 13. pozici.

Zpočátku byla aktivnější Mladá Boleslav. Dvouminutový trest za držení ale vyfasoval Vondrka a Berani jeho faul brzy potrestali. Ondráček našel v 5. minutě ze středního pásma najíždějícího Dalibora Řezníčka, jenž svou cestu zakončil tvrdou ranou z mezikruží. Bruslaři se nenechali odradit. Marně se mezi betony snažil zakončovat Klepiš. Velkou možnost měl i v předbrankovém prostoru Orsava, jenže kvůli faulu soupeře přestřelil. Zlínského vyloučení záhy v čase 16:48 využil Oldrich Kotvan, když mezi kruhy vymetl horní roh branky. O minutu později ale zvedali ruce opět žlutomodří. Sražený puk mířil obloučkem před Kantora, kde se po něm marně natahoval rukavicí Pláněk. Kotouč dopadl přímo na hůl Honejska, který pohotově pobídl Jakuba Šlahaře. Brankář Kantor už nestihl zareagovat.

Prostřední část byla rozhodně tou nejslabší pasáží celého zápasu. Gól nepadl. Kvůli mnoha nepřesnostem se často přerušovalo. Bruslaři se v této periodě dokonce dvakrát provinili špatným střídáním. Dokázali se sice ubránit, dopředu toho ale nejen v oslabení mnoho nepředvedli. Nebezpečnějším týmem byl Zlín, ačkoliv si ani jeho hráči nevytvářeli vyloženě nebezpečné příležitosti.

Jako kdyby Bruslaři nastupovali o sedmnáct vteřin později než Berani. Přesně tolik totiž stačilo Daliboru Řezníčkovi, aby přidal svůj druhý zásah v utkání. Kantor se jen ohlédl po čistém průstřelu od modré čáry. Boleslav působila dlouho bezradně, čemuž nepomohlo ani oslabení tři na pět ve 49. minutě. Rozhozeného Kantora v něm po několika zlikvidovaných pokusech překonal z hranice pravého kruhu Ralph Freibergs. Následně hra pokračovala převážně v obranném pásmu Boleslavi. Záchvěv zelenobílé naděje vykřesal o sedm minut později Jakub Klepiš po obyčejném, avšak účinném nápřahu. Po dvou minutách z protiútoku navíc udeřil jako kulový blesk Pavol Skalický. V téměř beznadějně ztraceném zápase tak najednou Bruslaři sahali po vyrovnání. Veškeré naděje ale nakonec utnul zakončením do prázdné brány v poslední minutě Jiří Ondráček. Trenérský triumvirát Hořava - Rulík - Patera se tak ani tentokrát nedočkal premiérového vítězství. O něj budou Bruslaři usilovat už v neděli proti Hradci Králové.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín):
První třetinu jsme nehráli dobře, byli jsme moc roztažení. Každopádně jsme se pak stáhli a soupeře k ničemu moc nepustili. Využili jsme tři přesilovky, to je skvělé. Jen ten závěr byl hrůzostrašný. Málem jsme zápas ztratili.

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav):
Domácí vyhráli zaslouženě. Byli více koncentrovaní a dali tři branky v přesilovkách. To byla věc, která nás srazila dolů. Dvakrát jsme vyhodili puk a dvakrát hráli v šesti. Přičítám to přemotivovanosti hráčů.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav