BK MLADÁ BOLESLAV

Prolomení prokletí libereckého ledu se opět odkládá

5. 1. 2019
napsal Jitka Čechová, foto: J. Princ
Bílí Tygři Liberec

4:1

0:0, 3:0, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 23. Lenc (Filippi, Kvapil), 35. Birner (Šmíd, Ordoš), 38. Kvapil (Lenc, Filippi), 50. Filippi (Kvapil) – 54. Šťastný (Žejdl). Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Pešek, Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 500. Střely na branku: 21:24. Zblokované střely: 7:4. Hity: 14:12. Vhazování: 35:13. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Bílí Tygři Liberec

Will – Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Kvapil – Ordoš, Jelínek (C), Krenželok – Valský, Vlach, Zachar

BK Mladá Boleslav

Kantor – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka (A) – Vondrka (C), Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, Musil, Látal – Grim, Najman, Kousal (A)

L i b e r e c – Ani rok 2019 a jeho první pokus nepřinesl mladoboleslavským hokejistům na libereckém ledě štěstí. Duel s Tygry přitom začal vyrovnanou první třetinou, v níž byl k vidění velmi dobrý hokej, který bavil. Bruslaři byli navíc v prvním i druhém dějství střelecky aktivnější. Ovšem co naplat, právě prostřední dvacetiminutovka zlomila zápas. Severočeši se v ní trefili hned třikrát a uštědřili Boleslavským lekci z produktivity. Čtvrtý zásah přidali domácí v poslední části. Jediný gól Středočechů, bohužel už jen velmi málo znamenající, padl krátce na to. Čisté konto zkazil libereckému brankáři Willovi David Šťastný. Trápení Bruslařů na libereckém ledě pokračuje již těžko uvěřitelným devátým rokem.

Bruslaři do zápasu nastoupili ve velkém stylu a prakticky ihned po začátku utkání mohli otevřít skóre. Puk, který Will nedokázal zkrotit pod svými betony, však Knotek za brankovou čáru neprotlačil. Na druhé straně měl v úvodní třetině dobrou šanci obránce Hanousek, jehož rána orazítkovala mladoboleslavskou tyč.

Pytel s brankami se roztrhl až v prostředním dějství. Skóre otevřel Radan Lenc, jenž stál na konci pohledné kombinace s Filippim a Kvapilem. Pak přišly velké chvíle Romana Willa. Bruslaři měli spoustu šancí, všechny ale ztroskotaly na skvělém libereckém brankáři.

Nízkou efektivitu svých rivalů dokázal Liberec potrestat. Šmíd už mohl pálit, místo toho se ale rozhodl vybídnout ke skórování Michala Birnera, a ten před prázdnou klecí nezaváhal. Třetí úder pak těsně před přestávkou zasadil hostům nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil a zaplněná Home Credit aréna jásala.

Liberečtí po vydařené druhé části působili v závěru zápasu velmi uvolněně a svůj náskok si celkem bez problémů hlídali. Za Willem neskončil ani kotouč z hole Lukáše Žejdla, jemuž interesantní příležitost připravil Lukáš Pabiška.

Červené světlo se rozsvítilo počtvrté, když Tomáš Filippi nasměroval do sítě pohotový pas Kvapila. Cestu za třemi body nezkazila Tygrům ani jediná trefa hostů, kterou obstaral David Šťastný. Severočeši zvítězili poměrem 4:1, a nově tak pohlíží na extraligovou tabulku z jejího čela.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Věděli jsme, že soupeř hrál v posledních zápasech dobře, což se potvrdilo. Měli hodně šancí, takže to pro nás bylo těžké utkání. Byli jsme ale trpěliví a odměnou nám jsou tři body.

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav): Budu stručný. Liberec byl v zápase lepším týmem, a proto vyhrál. Měli jsme pár šancí, které jsme neproměnili, ale to nerozhodlo.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav