BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav trápila produktivita, nájezdy lépe zvládla Karaganda

16. 8. 2018
napsal Vojtěch Tůma
BK Mladá Boleslav

2:3sn

0:1, 2:1, 0:0 - 0:1

Saryarka Karaganda

Statistiky

Branky a nahrávky: 21. Žejdl (Látal), 29. Procházka (Bernad, Říha) – 18. Zjazov, 38. Kitsyn (Rajsov), rozh. náj. Kitsyn. Rozhodčí: Lacina, Micka – Klouček, Komárek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 498. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Klikorka, Pláněk (A), Bernad, Říha, Němeček, Kotvan, Kurka, Hrdinka - Šťastný, Musil Skalický (C) - Látal, Žejdl, Grim - Procházka (A), Najman, Kousal - Pacovský, Knotek, Flynn

Saryarka Karaganda

Vay – Djukov, Volobujev, Ibrajbekov, Antonovskij (C), Šikun, Bulatov – Lomako (A), Sarvarov (A), Michajlov – Rajsov, Zjazov, Tvrdoň – Kitsyn, Želnerovskij, Sokolov – Borisevič, Rjašencev

M l . B o l . - V úterním souboji s Bratislavou trápila mladoboleslavské hokejisty produktivita. Že tento problém přetrvává i nadále, se ukázalo během první třetiny utkání s Karagandou, Bruslaři neproměnili několik šancí a sami naopak inkasovali. Prostřední dějství už přineslo góly Žejdla s Procházkou, druhý jmenovaný navíc hned dvakrát orazítkoval tyč a i proto muselo srovnání Karagandy z osmatřicáté minuty hodně mrzet. Základní hrací doba vítěze opět neurčila, rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, v nichž si šikovněji počínali hosté, a svěřenci trenéra Kýhose tak nezvládli ani druhé střetnutí se zahraničním soupeřem.

Od úvodních vteřinek hodně nabuzené hosty přibrzdila tři vyloučení v krátkém časovém sledu, Mladá Boleslav si tak poměrně brzy vyzkoušela hru v početní převaze. Bruslařům se dlouho nedařilo, až při přesilovce pěti proti třem nejprve Pláněk trefil tyč a nedlouho poté puk do poloprázdné branky z bezprostřední blízkosti nezvládl zamést Procházka. Po Kotvanově faulu si přesilovou hru vyzkoušeli i hokejisté Karagandy a málem se ujali vedení, ráně Konstantina Sokolova k zasažení horního růžku Krošeljovy pokladnice scházely opravdu jen decimetry. Z jinak hodně opatrné partii vyčnívaly dvě pohledné kombinační akce domácího celku, jenže jak David Šťastný, tak Tomáš Knotek z bezprostřední blízkosti mířili pouze do připraveného Bojarkina. Neproměněné tutovky Kýhosovu družinu ještě více zamrzely v čase 17:54, když přesilovkovou snahu Saryarky střelou do odkryté klece zakončil Ajrat Zjazov. A protože gólem neskončil ani samostatný únik Dominika Pacovského, šli do šaten s těsným náskokem hosté.

Začátek druhé periody už Bruslařům přinesl zasloužené vyrovnání, od obránců se odpoutal Lukáš Žejdl a přesnou ranou pod břevno nedal Bojarkinovi sebemenší šancí – 1:1. O pár vteřinek později mohlo být ještě veseleji, jenže Procházka z hranice kruhu orazítkoval brankovou konstrukci. Mladá Boleslav na ledě dominovala a Karaganda jí to svou pasivitou usnadňovala, v šestadvacáté minutě se ale Krošelj musel vytáhnout proti dalekonosnému pokusu obránce Šikuna. Jednalo se pouze o ojedinělou akci, v čase 28:39 zužitkoval enormní nápor Středočechů přesně pálící Martin Procházka. Saryarka zaostávala ve všech ohledech, nad vodou ji držel hlavně brankář Bojarkin, který zneškodnil příležitosti Hrdinky a Grima, proti Procházkovi mu už poněkolikáté v zápase pomohla tyč. Jenže žluto-černí na rozdíl od svého soupeře disponovali až neuvěřitelnou produktivitou, srovnat se jim podařilo zhruba dvě minuty před odchodem do kabin, když z mezikruží poslal kotouč do sítě Maxim Kitsyn.

Třetí dějství otevřel velice nepříjemný moment, když po konci neproměněné domácí přesilovky trefil David Bernad pukem do hlavy před brankou clonícího Pavla Musila, který byl se zakrváceným dresem odveden do útrob stadionu. Kromě této situace se hra téměř nepřerušovala, šancí bylo k vidění poskrovnu a k atraktivnímu hokeji mělo dění na ledě daleko. Více ofenzivní aktivity vykazovali domácí, ani jeden z brankářů ale nemusel sáhnout k obtížnějšímu zákroku, za zmínku stojí jen šikovná teč Alexandera Boriseviče, po níž Krošelj ukryl kotouč v lapačce. Pět minut před koncem závěrečné třetiny usilovala Karaganda o svůj třetí přesilovkový zásah v tomto duelu, jenže slovinského strážce domácí svatyně ani pořádně neprověřila.

Těch se ŠKOENERGO Aréna dočkala v tomto týdnu už podruhé. Skóre otevřel boleslavský Najman, poté už se ovšem trefovali pouze hosté, vítěznou branku zaznamenal Maxim Kitsyn.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): Nehráli jsme v plné sestavě, šanci naopak dostali někteří mladí hráči. Soupeř byl hodně nepříjemný a hrál velmi urputně, což jsme očekávali. Začátek nám úplně nevyšel, poté přišly nějaké šance i góly, ale myslím si, že utkání rozhodla naše neproduktivita.