BK MLADÁ BOLESLAV

Druhý zápas pro Zlín, série je tedy před cestou na Moravu vyrovnaná

12. 3. 2019
napsal Zdena Bobková
BK Mladá Boleslav

0:2

0:1, 0:0, 0:1

PSG Berani Zlín

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Dufek (Fořt, Nosek), 60. Sedláček. Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 731. Střely na branku: 21:21. Zblokované střely: 21:15. Hity: 8:10. Vhazování: 30:29. Průběh utkání: 0:2.

BK Mladá Boleslav

Růžička – Bernad, Pláněk (A), Němeček, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa – Skalický, Klepiš (A), Pacovský – Pabiška (C), Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

PSG Berani Zlín

Kašík – Freibergs, Nosek (A), Zbořil, Gazda, Novotný, Ferenc – Kubiš (C), Fořt, Dufek – Herman, Honejsek, Šlahař – Okál, Sedláček, Krejčík – Kulda, Popelka, Kratochvíl

M l. B o l. – Vstup do druhého zápasu se hostům povedl lépe, hned na začátku totiž šikovnou tečí dostal puk za Růžičkovy záda Dufek. Bruslaři se tak celý zápas marně snažili o vyrovnání, ale na zahuštěnou zlínskou obranu a skvěle chytajícího Kašíka recept nenašli. V závěru zkusili domácí hru bez brankáře, ale deset vteřin před koncem se do prázdné klece trefil Pavel Sedláček. Série předkola play-off se tak nyní stěhuje do Zlína za nerozhodného stavu 1:1.

Beranům se povedl vstup do druhého zápasu série skvěle. Domácí byli hned na začátku třetiny vyloučeni, a Zlínští uzamkli svého soupeře v pásmu, Tomáš Fořt nahodil od modré a těsně před brankářem puk tečoval Jan Dufek, a kotouč podklouzl Růžičkovi pod betonem do brány. Bruslaři měli před polovinou první třetiny také výhodu přesilové hry, v ní byl aktivní Šťastný, ale trefil jen Kašíkův připravený beton. Po vypršení domácí přesilovky se v parádní šanci ocitlo zlínské duo Šlahař – Honejsek, ale druhý jmenovaný svou hokejku nenastavil včas a kotouč do odkryté klece neusměrnil.

Druhá přesilovka už byla od domácích povedenější a dlouho drželi hosty v pásmu, střely Pláňka a Skalického byly nebezpečné, ale Kašík si s nimi poradil. Hned v úvodní třetině navíc bylo na ledě vidět i emoce a různé strkanice, které v pondělním zápase chyběly. Bruslaři se navíc museli bránit další početní převaze Beranů. Oslabení ale zvládli velice dobře a nedovolili soupeři žádnou výraznější šanci. Na konci třetiny se nebezpečnou zadovkou prezentoval Krejčík, ale Růžičku nepřekonal.

Domácí vstoupili do druhé třetiny aktivně, Kašíka zazlobila čtvrtá formace, ale Kousal trefil tyč a Flynnův pokus klouzající brankovištěm Kašíkovi do brány nepropadl. Bruslaři se jen obtížně dostávali před Kašíka skrz dobře zabezpečenou obranu Zlínských. Domácí pak měli přesilovku, ale v ní se paradoxně v největší šanci ocitl hostující Kubiš, který ale z protiútoku přestřelil bránu. Boleslavští dostali osm vteřin před návratem Kuldy na led další početní výhodu, ale po Klepišově hře vysokou holí se rychle sami oslabili. Bruslaři se navíc oslabili i podruhé, když v souboji o puk Pláněk sevřel kotouč v rukavici a domácí šli do tří. Bruslaři ale hru ve třech a posléze i ve čtyřech zvládli a nedovolili soupeři výraznější ohrožení domácí brány.

Celý zápas, jak už napovídá statistika střel ze zápasu, se nesl spíše v bojovném duchu, a střel bylo jako šafránu. Ve druhé třetině se blýskl Krejčík a bekhendovou střelou trefil Růžičkův beton, Kašík na druhé straně musel zasahovat proti střele Flynna z mezikruží. Rozhodně ani nezanikla Honejskova střela, na kterou Růžička špatně viděl a se štěstím trefila jeho rameno, Kašík zase musel zasahovat proti bekhendovému pokusu Látala. Bruslaři dokázali v závěru třetiny vytvořit před Kašíkem závar, v něm Klepiš rozehrával zpoza brány, ale Skalický nevystihl jeho přihrávku včas. I do závěrečné periody tak Bruslaři vstupovali s jednogólovým mankem.

Domácí měli dobrý vstup do třetiny a Kašík si hned na úvod musel poradit s pokusy Kurky a Kousala a blýskl se skvělým zásahem lapačkou, kterou vytasil proti pohotové střele Žejdla. S ubývajícím časem přibývalo na hokejkách domácích hokejistů nepřesností a nervozity v rozehrávce. Zlín navíc mohl rozhodnout, ale Okálova střela trefila jen výstroj Růžičky. V závěru zápasu se emoce ještě o něco víc vyhrotily, Skalický s Okálem si to po strkanici v brankovišti šli ještě vyříkat bokem, a rozhodčí tohoto duelu oba kohouty vyloučili na dvě minuty za hrubost. V závěru duelu se domácí rozhodli zariskovat a odvolali Růžičku z branky, Kašík náporu odolal a Pavel Sedláček trefil prázdnou boleslavskou bránu a pečetil na 2:0 pro Berany. Série se tak stěhuje do Zlína za nerozhodného stavu 1:1.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav): Byl to úporný zápas. Zlín hrál systémově výborně, což jsme očekávali. Může to být dlouhá úporná série. Jsme v předkole play-off, takže se není čemu divit. Těšíme se do Zlína.

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Týmu patří pochvala. Byl to diametrálně odlišný výkon oproti včerejšku. Byli jsme aktivní a plnili jsme to, co jsme si řekli. V bráně byl vynikající Kašík. Oba gólmani byli výborní - proto byl výsledek takový, ale pro nás dobrý.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav