BK MLADÁ BOLESLAV

Osmáci vkročili do závěrečného turnaje úspěšně. Zdolali Spartu

27. 3. 2019
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

2:1

1:0, 0:2, 0:0

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. Vašíček (Stepanchuk) – 21. Steklý (Lisler), 22. Sporysch (Šindelář, Vítek). Rozhodčí: V. Mikel – M. Janoško, F. Návrat. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

BK Mladá Boleslav

Hrabal – Klička, Šimák, Nistribenko, Marton, Šeba, Bartoň – Crosby, Stepanchuk (A), Vašíček, Odehnal (C), Burda, Křišťan, Šrámek, Pospíšil (A), Knox, Žmola

HC Sparta Praha

Forst – Halman, Vlasák, Kredba, Fiala, Průšek, Vochvest (A), Hlinský – Vítek, Hradec (C), Šimon, Lisler, Hart (A), Steklý, Šindelář, Sporysch, Hlubuček, Král, Mizera

O s t r a v a – Do Mládežnického mistrovství České republiky (MČR) vstoupili boleslavští hokejisté 8. třídy úspěšně, když těsně zdolali 2:1 pražskou Spartu. Boleslavští sice po 1. třetině těsně prohrávali, úspěšným vstupem do druhého dějství však klání otočili a zapsali si důležité tři body do turnajové tabulky. Další zápas čeká na Bruslaře už ve čtvrtek. Od 17:00 vyzvou ve Vítkovicích Litvínov.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že začátek zápasu bude nervózní z obou stran a kluky jsme se snažili před zápasem uklidnit. V první třetině jsme byli jasně lepším týmem a paradoxně asi z největšího našeho tlaku nám soupeř ujel a dal gól. Před turnajem jsme se hodně věnovali vhazování a právě z něj jsme hned na začátku druhé třetiny srovnali na 1:1 a hned vzápětí dali gól na 2:1. Chtěl bych kluky hlavně pochválit za 3. třetinu, před kterou jsme si něco řekli a kluci to stoprocentně dodržovali. Soupeř asi měl optickou převahu, ale pouze po rozích. Perfektně jsme je vytlačovali že střeleckých pozic a zápas jsme si už pohlídali.