BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři doma těsně prohráli s Libercem, do čela se nevyhoupli

2. 11. 2019
napsal Jaroslav Kindl
BK Mladá Boleslav

1:2

1:0, 0:2, 0:0

Bílí Tygři Liberec

Statistiky

Branky a nahrávky: 6. Stránský (Bičevskis) – 23. Birner (Hudáček), 30. Knot. Rozhodčí: Hodek, Hradil – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:3, navíc Hanousek (LIB) 10 min. za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 667. Střely na branku: 18:25. Zblokované střely: 13:8. Hity: 12:6. Vhazování: 25:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Ševc, Klikorka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Cienciala, Klepiš (A) – Pabiška, Bičevskis, Stránský – Flynn, Najman, Kousal

Bílí Tygři Liberec

Peters – Knot, Šmíd (A), Hanousek, Kotvan, Kolmann, Graborenko, Havlín – Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – Zachar, Jelínek (C), Krenželok – Špaček, Musil, Vlach

<br /><strong> M l. B o l. </strong>– Jakýkoliv bodový zisk by Bruslaře v zápase proti Liberci posunul na první příčku extralig<a name="_GoBack"></a>y. Po vyhrané první třetině se díky gólu Jana Stránského tomuto cíli přiblížili. Druhá část však vyšla lépe soupeři. Bílí Tygři otočili vývoj utkání a před poslední periodou ztrácela Mladá Boleslav jeden gól. V závěrečné části se už Bruslaři proti precizní liberecké obraně neprosadili. Mladá Boleslav tedy nejtěsnějším rozdílem prohrála se severočeským rivalem a návrat na špičku tabulky se zatím nekoná.

První velkou šanci měl proti Krošeljovi liberecký Hudáček. Při kličce ztratil kontrolu nad kotoučem, který se ale i tak otřel o tyč. Bílí Tygři poté v první přesilové hře soupeře dlouho svírali v obranném pásmu. Mladá Boleslav však tlak ustála a po přesilovce se osmělila i směrem dopředu. V 6. minutě přiťuknul u liberecké brány Bičevskis puk Janu Stránskému , který zblízka překonal brankáře Peterse zakončením k vnější tyči.

Okamžitě mohl z otočky vyrovnat Krenželok. Domácí obrana ale na poslední chvíli vyškrábla puk z brankové čáry. Gólových příležitostí poté mírně ubylo. Ve 12. minutě vyrazil dopředu Najman, Peters si však poradil s jeho střelou i dorážkou Kousala. Po vyloučení Filippiho šla poprvé do přesily také Mladá Boleslav. Kromě individuální akce Flynna toho však Liberec Bruslařům moc nedovolil. Reparát dostali v poslední minutě třetiny, kdy Peters vykopával Flynnovu sraženou střelu. Zbytek početní výhody si domácí přenesli do další části.

Domácí ve zbytku své početní výhody hostující klec neohrozili. Naopak už v rovnovážném stavu vyrovnal ve 23. minutě Michal Birner. Celá akce hodně připomínala boleslavský gól s tím rozdílem, že Birner zakončoval mezi betony. Následující chvíle patřily spíše oběma defenzivám.

Další přesilovku měli v polovině třetiny Bruslaři, jenže radost vypukla na opačné straně. Zapomenutý Ronald Knot ujel na bránu a ve 30. minutě vyzrál na Krošelje blafákem do bekhendu. Tygři, uklidněni svým vedením, precizně bránili prostor před svým brankovištěm. Bruslaři navíc špatně vystřídali, a tak závěr druhé periody strávili v oslabení.

Hráči Boleslavi od úvodu třetí třetiny aktivně napadali, a tak Liberci nedovolili v končící přesilovce zakončit. Hosté zahrozili až v pěti, kdy se proti Maroszovi stihnul přemístit Krošelj. V libereckém dresu byl hodně vidět Marek Zachar, ve 46. minutě si před brankovištěm dokonce troufl na otočku. Zelenobílí hledali v obraně Tygrů skulinky, kterých nebylo mnoho. Většina boleslavských pokusů procházela skrz hustý chumel hráčů před Petersem.

Snaha Bruslařů vstřelit branku zároveň otevírala dvířka pro rychlé liberecké útoky a domácí obrana musela být v permanenci. Při hře v šesti vytěsnil gólman Peters ostrou střelu Skalického ramenem. Přes veškeré úsilí se ale Mladá Boleslav už proti dobře připravenému rivalovi neprosadila.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Soupeř přijel bránit a bránil houževnatě, srdnatě. Dvakrát jsme mu nabídli, po našich chybách, kdy jsme měli puk jasně pod kontrolou, gólovou situaci, kterou proměnil a rozhodl.

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): Myslím, že jsme viděli vyrovnané utkání. Výsledek o jeden gól tomu asi odpovídá. Byli jsme si dobře vědomi síly domácích a jejich nebezpečí v rychlých protiútocích a zakončeních, takže jsme sem určitě nepřijeli s žádnou hurá taktikou. Musím říct, že jsme odevzdali velice kompaktní a defenzivní výkon.