BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav držely nad vodou góly Jegliče, nakonec prohrála po nájezdech

20. 12. 2019
napsal Jitka Čechová, foto: Alena Zapletalová
HC Olomouc

3:2sn

2:1, 0:0, 0:1 - 0:0 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 6. Musil (Klimek, Nahodil), 11. Jaroměřský, rozhodující nájezd Kolouch – 12. Jeglič (Skalický), 60. Jeglič (Pláněk, Šťastný). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 589. Střely na branku: 32:30. Zblokované střely: 7:17. Hity: 6:5. Vhazování: 22:47. Průběh utkání: 2:0, 2:2 - 3:2.

HC Olomouc

Konrád – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík – Burian, Kolouch, Tomeček – Klimek, Nahodil, Musil – Olesz, Káňa, Bambula – Laš, Handl, Skladaný

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Ševc (A), Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Hrdinka – Vondrka (C), Zbořil, Klepiš – Lunter, Bičevskis, Stránský – Skalický, Jeglič, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal

O l o m o u c – Byť drtivě dominovali například na buly, gólově tahali Bruslaři na ledě Olomouce za kratší konec provazu. Za nepříznivého stavu 2:0 pro domácí snižoval v první třetině Žiga Jeglič a byl to právě tento slovinský útočník, který také 30 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal v power play na 2:2. Rozhodovat pak musely až samostatné nájezdy. V těch se trefili Najman s Flynnem, domácí ale zvládali kontrovat. Bod navíc brali nakonec díky úspěšnému nájezdu Koloucha v sedmé sérii domácí.

Jako první se musel činit Gašper Krošelj, jenž zasáhl proti střele Rostislava Olesze. Řada na olomouckého strážce svatyně, Branislava Konráda, přišla až o chvíli později, kdy jeho pozornost prověřil Mitch Fillman.

První vážnější příležitost Hanáků přišla po pěti minutách hry. Rostislav Olesz vyslal nebezpečnou střelu od modré čáry, kterou ještě tečoval jeden z jeho spoluhráčů těsně před brankářem Středočechů, jenž si ale poradil. Za několik okamžiků se ovšem mohli Kohouti poprvé radovat. Před mladoboleslavskou brankou vznikla mela, v níž se nejlépe zorientoval ex-boleslavský Pavel Musil.

Iniciativu poté převzali hosté, kteří si dokonce vytvořili tlak, z něhož pramenila i přesilová hra, ve které padly hned dva góly. Jako první se prosadili Hanáci, a to zásluhou Jana Jaroměřského, který zakončil rychlý protiútok. Středočeši ovšem prakticky vzápětí dokázali snížit díky teči Žigy Jegliče, jež skončila mezi Konrádovými betony. Kohouti mohli odpovědět v závěru první dvacetiminutovky, která jim nabídla hned dvojnásobnou přesilovku, nicméně prosadit se nedokázali. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1

Začátek druhé třetiny probíhal spíše před olomouckou brankou, kde se hosté hnali za vyrovnáním, nicméně Konrád svůj tým několikrát podržel. Hra se poté vyrovnala, a to i díky dvěma početním výhodám Hanáků v krátkém sledu, které ovšem zůstaly nevyužity, na čemž měl hlavní podíl hostující gólman Gašper Krošelj. Zanedlouho šli Kohouti pro změnu do oslabení, ve kterém ale měli opět šanci na zvýšení vedení. Olesz se řítil sám na mladoboleslavského brankáře, nicméně překonat ho nedokázal. Po prostřední části tedy stále svítilo na světelné tabuli stejné skóre.

Úvodní minuty třetí periody se opět nesly ve znamení vysoké aktivity Středočechů. Při jedné ze šancí stála při Konrádovi i štěstěna, když se po jeho výletu z brankoviště odrazil kotouč jen těsně vedle olomoucké svatyně. Další velká příležitost hostí pak skončila na boční síti. Hanáci se snažili spíše o bránění těsného výsledku, než o přílišné útočení.

V závěru se Středočeši pokusili o hru v šesti, která se nakonec ukázala jako účinná. Necelou půlminutu před koncem srovnal svým druhým gólem v utkání Žiga Jeglič, a šlo se do prodloužení. V něm byli výrazně aktivnější Hanáci, kteří měli velké množství příležitostí. Nejblíže ke gólu měl Pavel Musil, jenž jel sám na Krošelje, ale nepovedlo se mu zakončení. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V dovednostní soutěži zařídil bonusový bod olomoucký útočník Petr Kolouch.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Ve třetí třetině jsme chtěli spíše ubránit výsledek, bohužel se nám to nepodařilo. Z toho jsme smutní, mohli jsme mít tři body. Ještě tam před koncem byly šance na obou stranách. Došlo to až na nájezdy, na které jsem se radši nedíval. Za dva body jsem rád.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas byl zvláštní v tom, že jsme toho domácím moc nedovolili ve hře pět na pět. Dovolili jsme jim ale dva brejky, jeden v naší přesilovce, a z dvou podobných situací jsme inkasovali z předbrankového prostoru. To samozřejmě ovlivnilo zápas v náš neprospěch.