BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav sahala po třech bodech, nakonec z Brna odjíždí jen s jedním

31. 1. 2020
napsal Vojtěch Tůma
HC Kometa Brno

2:1sn

0:0, 0:0, 1:1 - 0:0 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 60. Mueller (Erat, Rákos), rozhodující nájezd Mueller – 52. Pláněk (Klepiš, Zohorna). Rozhodčí: Kika, Lacina – Axman, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 249. Střely na branku: 26:22. Zblokované střely: 16:13. Hity: 7:3. Vhazování: 38:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1 – 2:1.

HC Kometa Brno

Vejmelka – Mlčák, Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), Stránský, Mueller – Orsava, Plekanec (A), Erat – Kucsera, Rákos, Vincour – Plášek, Střondala, Horký – Kusko

BK Mladá Boleslav

Peters – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa, Pláněk, Hrbas (A), Fillman – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Stránský – Szturc, Najman, Kousal

B r n o - Do pátečního utkání nastoupili mladoboleslavští hokejisté s uzdraveným Pavolem Skalickým v sestavě, mezi třemi tyčemi se opět objevil Justin Peters. Poslední vzájemný duel vyhráli Středočeši 5:4 po prodloužení, jinak ale souboje těchto dvou týmů nabízí spíše defenzivní partie, v nichž moc branek nepadá. Tentokráte se diváci na vedoucí trefu načekali opravdu dlouho, až ve dvaapadesáté minutě otevřela skóre přesilovková dělovka Martina Pláňka. Kometa zareagovala třináct vteřin před třetí sirénou, neprůstřelnost Bruslařů v DRFG areně tak skončila na 260 minutách. O majiteli bonusového bodu rozhodly samostatné nájezdy, které Bruslaři nezvládli v této sezoně ani napopáté, a s Brnem tak padli poprvé od prosince roku 2017.

Kometa si úvodní zajímavou příležitost vytvořila už v první minutě zápasu, když se sám před Petersem ocitl Peter Mueller, hostující gólman byl ale ve svém brankovišti pozorný. O čtyři minuty později se Tomáš Plekanec společně s Jakubem Orsavou dostali do přečíslení dva na jednoho a první jmenovaný se rozhodl zakončovat sám, jeho střela však skončila pouze ve výstroji Justina Peterse.

Další gólovou šanci Brna připravil Martin Zaťovič. Po jeho chytré přihrávce okamžitě vypálil Mueller, brankář hostí ale i tentokrát svůj tým podržel a kotouč za svá záda nepustil. Také na druhé straně se následně zrodila nebezpečná akce. Kotouč zachytil Pavol Skalický a sám s ním ujížděl na branku, při svém zakončení ale na Karla Vejmelku nevyzrál.

Ve druhé třetině se snažil najít skulinku v Petersově postavení Luboš Horký, kotouč si však ani tentokrát cestu mezi tři tyče nenašel. Dosud největší šance celého duelu přišla přibližně v polovině utkání, když se po ráně Silvestra Kuska rozezvonila tyč boleslavské svatyně.

Ve třetím dějství si Brňané opět vytvořili několik slibných příležitostí, ani tentokrát ale střelecké štěstí nestálo na jejich straně. Naopak to byli hosté, kdo se jako první dokázal prosadit. Bruslaři gólově udeřili při přesilové hře, Martin Pláněk dostal nabito na pravý kruh a jeho dělovka zamířila do levého rohu brněnské branky.

Už to vypadalo, že si Středočeši odvezou plný počet bodů, Brňané se ale v posledních vteřinách nehodlali vzdát. Při závěrečné hře bez brankáře se DRFG arenou rozletěla vlna radostné euforie, kterou v čase 59:47 spustil americký ostrostřelec Peter Mueller, jehož rána z voleje znamenala vyrovnávací branku.

V prodloužení měli mladoboleslavští útočníci na hokejce vyrovnání, Karel Vejmelka se však vyznamenal parádním zákrokem, za nějž si právem vysloužil od brněnských ochozů hlasité ovace. Jelikož pětašedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, dočkali se diváci samostatných nájezdů. Za Kometu se prosadili Peter Mueller a Luboš Horký, naopak Karel Vejmelka nepustil za svá záda ani jeden pokus.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): U obou týmů byla vidět výborná defenziva podpořená skvělými výkony gólmanů. Myslím, že jsme měli více ze hry prvních osm minut. Postupem času bylo jasné, že kdo dá gól, může urvat všechno. Boleslav ho dala z přesilové hry a my jsme rádi, že to tam Peterovi Muellerovi v poslední minutě padlo. Podle mého názoru zasloužená dělba bodů po šedesáti minutách, v prodloužení měli hosté obrovskou šanci a Karel Vejmelka předvedl fantastický zákrok. V nájezdech jsme dali dva góly a dva body bereme všemi deseti, jelikož jsme ještě dvanáct sekund před koncem prohrávali 0:1. Byl to hodně důrazný a vyrovnaný zápas, mohl vyhrát kdokoliv.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Nehráli jsme špatně. Podali jsme výborný výkon, ale aby byl vynikající, měli bychom dát více branek. Co se týče obrany, tam vynikající byl, jelikož jsme inkasovali pouze jednou. Bylo to těsné a uteklo nám to chvíli před koncem, což nás mrzí, ale mužstvo nechalo na ledě vše.