BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři prohráli v Litvínově. Do čtvrtfinále letního poháru nepostoupí

19. 8. 2020
napsal Jitka Čechová
HC VERVA Litvínov

4:2

1:2, 1:0, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. P. Svoboda (Látal), 25. Lyszczarczyk (Jurčík), 46. Zygmunt (Jícha, Březák), 59. P. Svoboda (Helt) – 10. J. Strnad (Najman), 11. Najman. Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 417. Střely na branku: 18:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC VERVA Litvínov

Zajíček – Irving, L. Doudera, Kudla, Háva, Březák, Baláž – Zygmunt, Jícha, M. Havelka – Helt, Lyszczarczyk, Jurčík (C) – Látal, P. Svoboda, Válek (A)

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Bernad (A), J. Drtina, Šidlík, Klikorka, Vl. Brož, Fillman – Šťastný, Flynn, R. Zohorna (C) – J. Strnad, Najman, P. Kousal (A) – Grim, Houška, Severa – Mežnar, G. Szturc, Půček

L i t v í n o v – Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli 1:3 v dohrávce druhého kola letního poháru na ledě Litvínova a je jasné, že se do čtvrtfinále Generali Česká Cupu TELH 2020 nepodívají. Čtvrteční domácí zápas (taktéž s Litvínovem) na tom už nic nezmění, bodový rozdíl je již příliš velký. Pozitivem budiž skvěle zvládnuté oslabení v první třetině, ve kterém se Středočeši skvělým způsobem prosadili hned dvakrát. Na druhou stranu ale nevyužili spoustu přesilových her. V dresu Mladé Boleslavi se představilo hned šest hráčů Ústí nad Labem, trenéři tak očividně testují, koho všeho budou mít k dispozici v sezoně.

Diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky viděli v prvním dějství tři branky. Jako první poměrně rychle zaútočil po uplynutí oslabení Litvínov, mezi obranou Bruslařů se prosmýkl Přemysl Svoboda a propálil Gašpera Krošelje. Vstřelená branka VERVU nakopla, opticky byla poté nějakou dobu lepší. Bruslaři paradoxně chytli dech ve vlastním oslabení, a to dokonce dvakrát během pouhých 24 sekund. Nejprve se prosadil Jakub Strnad, který ujel prakticky dva na nikoho s Ondřejem Najmanem. Druhý zmiňovaný se prosadil jen o chvíli později, tentokrát ujel úplně sám.

Druhé dějství začalo dost podobně jako to první. Severočeši šli sice opět do oslabení, i tak byli ale aktivnější a posléze přetavili své snahy v branku. Po povedeném „přišťouchnutí“ puku na brankovišti od svého kolegy Jurčíka se prosadil Alan Lyszczarczyk. Litvínov ve zbytku druhého dějství fauloval ještě čtyřikrát, Středočeši se ale nabídnutých příležitostí nedokázali produktivně chopit.

Také třetí třetinu Litvínov otevřel gólem, tentokrát se přibližně po pěti minutách hry prosadil Pawel Zygmunt, který puk doklepl do sítě bezprostředně před Krošeljem. Po vyloužení Flynna se pak prosadil ještě Přemysl Svoboda a bylo hotovo. O dvě branky vedoucí domácí celek si pak už situaci pohlídal a utkání dovedl do zdárného vítězství, čímž se postaral o to, že Mladá Boleslav se do premiérového ročníku letního poháru Generali Česká Cup nepodívají.

Ohlasy trenérů

Připravujeme.