BK MLADÁ BOLESLAV

Přípravné utkání v Litvínově Středočeši prohráli 1:3

9. 9. 2020
napsal Jitka Čechová, Adéla Kvapilová, foto: Matyáš Rjabi
HC VERVA Litvínov

3:1

0:0, 2:1, 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 23. Zdráhal (Látal), 27. Jarůšek (Mahbod, Kolář), 45. Hübl (Lukeš) – 24. Šťastný (Zbořil). Rozhodčí: Jaroš, Jechoutek – Dědek, Hnát. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 321. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC VERVA Litvínov

Godla – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich, Kolář – Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Myšák, Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Gerhát, Látal

BK Mladá Boleslav

Krošelj — Ševc, Hrbas, Filmann, Bernad, Pláněk, Dlapa, Šidlík – Šťastný, R. Zohorna, Cienciala – Kousal, Najman, Strnad – Jääskeläinen, Zbořil (A), Alderson – Stránský, Bičevskis, Lunter

L i t v í n o v – Hokejisté Mladé Boleslavi sehráli ve středu 9. září další přípravné utkání na extraligovou sezonu 2020/2021. Na led Litvínova vyrazili takřka v plné sestavě, jedinou branku večera si ale z jejich strany připsal útočník David Šťastný. Oproti tomu domácí VERVA se trefila hned třikrát.

Úvod duelu začali lépe domácí, kteří se až do trestu Balinskise drželi před boleslavským Krošeljem. Přesilová hra Bruslařů ale k otevření skóre nevedla. V 9. minutě se k brance mohli přiblížit i chemici, když za hákování za katr usedl Pláněk. Během první části se síly na ledě srovnaly, avšak oba gólmani si počínali famózně a za svá záda nic nepustili. Bezbrankový stav se tak přesunul do druhé třetiny.

Na počátku prostřední části Severočeši na led vlítli a svými střelami několikrát otestovali boleslavského gólmana. Ten odolával až do 23. minuty, kdy se po špatné rozehrávce za jeho svatyní ujal puku Patrik Zdráhal a dopravil ho do odkryté klece. Bruslaři ale na první branku zápasu našli rychlou odpověď. Na časomíře svítil čas 23:13, když přihrávka Adama Zbořila zamířila na Davida Šťastného, který z mezikruží překonal litvínovského Godlu. Vyrovnaný stav moc dlouho nevydržel. O necelé tři minuty později se při hře čtyři na čtyři střelou pod víko vytáhl Richard Jarůšek, čímž vrátil Vervě vedení.

Hubený náskok domácích se přenesl i do poslední periody, která se od počátku vyznačovala vysokým tempem. Radim Zohorna individuální akcí mohl stav srovnat, avšak při zakončení minul. Na druhé straně už šance Vervy vyústila v gól. František Lukeš poslal kotouč přesně na hokejku číhajícího Viktora Hübla, který z prostoru mezi kruhy prostřelil boleslavského maskovaného muže. V průběhu závěrečného dějství už žádná branka nepadla, a tak se mohli Litvínovští radovat z výhry 3:1.