BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav v roli favorita s Vítkovicemi nezaváhala

24. 9. 2021
napsal Zdena Bobková
BK Mladá Boleslav

4:1

2:0, 2:1, 0:0

HC VÍTKOVICE RIDERA

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Kelemen (Šťastný, Moravec), 16. Šťastný (Kelemen, Ševc), 25. Pláněk (Dufek, Claireaux), 32. Kousal (Najman, Pýcha) – 22. Svačina (Marosz). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 491. Střely na branku: 32:12. Zblokované střely: 31:5. Hity: 6:8. Vhazování: 25:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman – Kelemen, Zbořil, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

HC VÍTKOVICE RIDERA

Dolejš – Gewiese, Polák (C), Galvinš, Machů, Koch, Kovář – Bondra, Flick, Kalus – Krenželok (A), Marosz, Bukarts – Dej, Hruška (A), Svačina – Bernovský, Chlán, Fridrich – Afanasyev

M l. B o l. – Páteční podvečer nabídl na programu 7. kolo Tipsport hokejové extraligy. Bruslaři na svém ledě přivítali vítkovickou Rideru. Podle sázkových kanceláří byli v tomto zápase favority. A tuto roli také potvrdili. Už v první třetině si vybudovali dvoubrankový náskok. Vítkovice sice zkraje druhé periody snížily, ale domácí i toto zaváhání nechali rychle zapomenout a skóre znovu navýšili. Vítkovičtí se více prosadit nedokázali a Bruslaři už své střelecké elity také nenechali vyniknout, takže skóre 4:1, které svítilo i na konci 2.třetiny, se ukázalo jako konečné a současně vítězné.

V úvodu první části hry byla k vidění spousta nepřesností, pak ale přišla pasáž, kdy se fanoušci obou týmů chytali za hlavu. Nejprve mohl ujet do nájezdu Flynn, ale Pláňkova přihrávka byla příliš dlouhá, poté se z protiútoku hrozili hosté, když Polák před Krošeljem dorážel z bezprostřední blízkosti. Největší šanci měli ale domácí, když se Dufek dostal k odraženému kotouči a dával do prázdné. Dolejš se však fantasticky přemístil! Nedlouho poté už ale tribuny jásaly. Miloš Kelemen trefil roh Dolejšovy brány a otevřel gólový účet utkání.

Vítkovice se marně tlačily do zakončení, jejich střely byly spíše propagační a příliš domácího brankáře nezaskočily. Boleslav trpělivě vyčkávala a při rychlém přesunu do pásma pálil ze slotu David Šťastný, který Dolejšovu klec trefil naprosto přesně. O chvíli později to mohl být pro hosty ještě větší malér, ale Flynn bekhendem netrefil.

Druhou třetinu načali lépe domácí, hned na úvod musel Dolejš likvidovat prudkou Kelemenovu ránu. Své ale řekli i hosté, kteří vzápětí vstřelili kontaktní gól. Vladimír Svačina napřáhl v levém kruhu a propálil Krošelje. Vítkovičtí sice po gólu pookřáli, ale nedokázali dostat svého soupeře pod tlak. Na místo toho se pod tlak dostali sami. A Bruslaři své pohledné kombinace korunovali gólem. Martin Pláněk dostal parádně namazáno a od modré prostřelil Dolejše.

Vítkovičtí poté měli k dispozici i první přesilovou hru tohoto duelu, ale prakticky se nedostali ani do zakončení. Hned po vypršení Najmanova trestu se do úniku dostali Kotala s Claireauxem, ale druhý jmenovaný minul, i když už polovina tribun vstávala. Fanoušky to ale mrzet nemuselo, nedlouho poté Dolejše překvapil Pavel Kousal, který trefou nad rameno rozjásal tribuny počtvrté. Bruslaři poté hráli přesilovku, v níž drželi svého soupeře pod tlakem, ale neskórovali.

Vítkovičtí se trápili i ve třetí třetině. Prakticky si nedokázali vytvořit souvislejší tlak, což bylo jejich hlavním problémem v pátečním klání. Bruslaři se už v závěrečné periodě nemuseli nikam hnát, přesto Dolejše pravidelně zaměstnávali, o čemž jasně hovoří i poměr střel celého zápasu.

Třetí třetina už změnu ve skóre nepřinesla, Bruslaři tedy zvítězili celkovým poměrem 4:1 a ze zápasu berou všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Ze začátku zápasu jsme dali dva góly, kontrolovali jsme hru. Ze začátku druhé třetiny jsme dostali gól, ale hned jsme odskočili na 3:1, což zápas rozhodlo.

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): Odehráli jsme nejhorší zápas od začátku sezony. Od začátku zápasu nám chyběl pohyb, Boleslav byla lepší a šla do vedení. Ve druhé třetině jsme měli dobrý nástup, když jsme dali kontaktní gól na 2:1. Boleslav ale měla větší pohyb, který jsme nezachytili, prohrávali jsme souboje, oni byli všude dříve. Když se podívám na statistiku střel, druhá a třetí třetina po jedné střele, je to katastrofa. Zasloužené vítězství Boleslavi.