BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští hokejisté nestačili na Pardubice

12. 12. 2021
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

2:4

1:2, 1:2, 0:0

HC Dynamo Pardubice

Statistiky

Branky a nahrávky: 7. Pospíšil (Kousal, Ševc), 38. Lintuniemi (Kelemen) – 6. Říčka (Cienciala), 18. Kolář (Paulovič), 22. Paulovič (Hecl, Kolář), 33. Blümel (Hecl, Paulovič). Rozhodčí: Lacina, Sýkora – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Jánošík (MBL) a Camara (PCE) 5 min. za bitku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 837. Střely na branku: 41:32. Zblokované střely: 18:10. Hity: 9:8. Vhazování: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, Najman, Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Raška, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

HC Dynamo Pardubice

Klouček – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal (C), Vála, Kolář (A), Zdráhal – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Matýs – Hecl, Paulovič, Blümel – Kaplan, Anděl, Rohlík

M l. B o l. – V rámci 32. kola Tipsport extraligy se boleslavští hokejisté představili na domácím ledě proti Pardubicím. Domácí sice soupeře poměrně výrazně střelecky předčili, nebyli však tak efektivní jako pardubické Dynamo. Bruslaři prohráli 2:4 a propadli se na sedmé místo v tabulce. Nyní Středočechy čeká reprezentační pauza.

Začátek zápasu se nesl ve svižném tempu. Šance byly na obou stranách. Například v páté minutě trefil Maris Bičevskis střílející z pravého kruhu vnější tyč pardubické branky a z následného protiútoku se Pardubicím nepodařilo přetavit v branku přečíslení dva na jednoho. V 6. minutě se pardubičtí hokejisté prosadili překvapivě z buly. Hned po jeho vyhrání vystřelil Robert Říčka a puk nasměroval za záda nešťastného Gašpera Krošelje. Hosté tak vedli 1:0.

Boleslavští však vzápětí vyrovnali. Po 31 sekundách početní výhody se v prostoru mezi hranicí kruhu a modrou čárou napřáhl Tomáš Pospíšil a s velkou přesností nasměroval puk mezi vyrážečku a pravou tyč Kloučkovy branky. I v dalších minutách se diváci mohli těšit z pohledného hokeje a hry nahoru-dolů. Dynamo bylo úspěšné a radovalo se z protiútoku, když se trefil dvě minuty před koncem prvního dějství po střele z levého kruhu Jan Kolář. Právě díky gólu vstřeleného krátce před obchodem do šaten vedli Východočeši těsně 2:1.

Po odehrané minutě a půl ve druhé třetině se opět radovali z gólu hokejisté Pardubic. Na 3:1 odskočili zásluhou Matěje Pauloviče, jenž přetavil v branku svůj důraz u pravé tyče. Také v dalších minutách měli více ze hry Pardubičtí. Ti zahrozili například v přesilové hře, která se hrála zhruba v polovině utkání. Domácí se však dobře bránili a zblokovali několik střel.

Na 4:1 navýšili hráči Pardubic ve 33. minutě, když se nedlouho po vhazování trefil Matěj Blümel. Pro domácí to byla další ledová sprcha a Bruslaři si vysloužili také pískot nespokojených fanoušků. Ve 35. minutě byli diváci svědky bitky mezi Adamem Jánošíkem a Anthony Camarou. Oba soci se do sebe pustili v obranném pásmu domácích, souboj byl relativně vyrovnaný, ale o něco více navrch měl pardubický útočník, který poslal boleslavského Jánošíka k zemi. Dvě minuty před koncem druhého dějství se Bruslaři radovali, podobně jako ve stejný čas v předchozím dějství, z dalšího gólu. Alex Lintuniemi se na modré čáře napřáhl a protože jeho spoluhráči stínili pardubickému brankáři kvalitně, puk propadl právě až za Milana Kloučka. Vstřelil tak svůj první gól v boleslavském dresu, a do kabin tak obě mužstva po 40 minutách odcházela za skóre 2:4 z pohledu domácích.

Bruslaři vstoupili do poslední třetiny namotivováni a hned v první minutě dostali Pardubice pod velký tlak. Vyslali na Kloučka několik nepříjemných střel, chvíli také hráli v situaci, kdy jeden z hráčů z týmu hostů neměl hokejku, přesto tohoto tlaku Středočeši nedokázali gólově využít.

Ke konci utkání si Bruslaři zahráli ještě přesilovou hru poté, co byl v útočném pásmu faulován Kousal. Jenže ani tato přesilovka Mladé Boleslavi nešla, Pardubičtí si navíc velmi pečlivě hlídali obranné pásmo a domácí už do výraznějších šancí nepustili. Dynamo si tak z města automobilů odvezlo tři body a výhru, Mladá Boleslav naopak potřetí z posledních pěti utkání prohrála a dál klesá extraligovou tabulkou.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Z naší strany to nebylo ono. Samozřejmě, věděli jsme, že Pardubice přijedou hrát z obrany, na rychlé protiútoky. Dali góly po buly, gól z rychlého protiútoku, jeden po naší ztrátě při přechodu do protiútoku. Hráli do obrany, hráli efektivně. My bychom potřebovali mít větší drajf, abychom se přes ně dostali a vytvořili si tak víc šancí. Bohužel jsme neměli ty síly a zápas jsme nezvládli. Z naší strany byla asi nejlepší třetí třetina, ale to už se Pardubice soustředily na obranu a vyšlo jim to. Nedá se nic dělat, musíme se připravit se na další zápasy.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Myslím, že důležité bylo, že jsme s domácími udrželi krok v bruslení a měli jsme dobrý pohyb. Do půlky zápasu to byl z naší strany velice kvalitní výkon. Pak samozřejmě opticky Boleslav vypadala líp, ale my jsme velice dobře zvládli obranné pásmo a Boleslav jsme nepouštěli do žádných vyložených šancí. Z jejich strany tam byly spíš střely z dálky. Pohlídali jsme si i možná přečíslení, které na nás prakticky nešla. Kluky chválím – parádní práce a velice dobře odmakaný zápas.