BK MLADÁ BOLESLAV

Generálka se šťastným koncem. Bruslaři dokonali obrat v prodloužení

8. 9. 2022
napsal Adéla Kvapilová
HC ŠKODA PLZEŇ

1:2p

0:0, 0:0, 1:1 - 1:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 38. Malát (Suchý, Dvořák) – 60. Šťastný, 63. Åberg (Pýcha). Rozhodčí: Šindel, Sýkora – Malý, Brejcha. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 1:2.

HC ŠKODA PLZEŇ

Svoboda (30. Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Kvasnička, Houdek – Rekonen, Suchý, Meyer, Lang, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Hrabík, Sedlák, Malát, Bitten, Dvořák

BK Mladá Boleslav

Novotný – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Hanousek, Jeřábek, Stříteský, Křepelka – Kantner, Šťastný, Beránek, Äberg, Bičevskis, Šmerha, Lunter, Závora, Stránský, Gardoň, Malínek, Simon

P l z e ň – Osm vteřin dělilo Plzeň od výhry a čistého konta. Vyrovnání vystřelil v poslední minutě generálky David Šťastný, který tak poslal zápas do pětiminutového prodloužení. V něm se nakonec zadařilo Mladé Boleslavi, jež po využité početní výhodě a gólu Pontuse Åberga ovládla duel 2:1.

Utkání odšpuntoval Bitten z mezikruží, Novotný své barvy podržel. Poté si se štěstěnou zalaškoval Svoboda, který pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, avšak trefil napadajícího Åberga a touš nakonec zamířil těsně mimo tři tyče. Následně muž s maskou indiánů předvedl parádní zákrok v oslabení proti Šťastnému, který pálil z osy hřiště z první. Na druhé straně vzal na sebe přečíslení dvou na jednoho Bolomstrand, leč těsně minul. Když těsně před přestávkou hostující brankář zakročil proti Bittenovi i dorážejícímu Dvořákovi, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

Prostřední část načal Rekonen, ale z pravého kruhu mířil až příliš přesně, do tyče. Na druhé straně v přečíslení po kličce zakončoval Baránek, avšak střela mu příliš nesedla. Meyer se zase řítil sám na Novotného z levé strany, mezírku mezi betony nenašel. Gólman Bruslařů odolal i proti plzeňskému kapitánovi Schleissovi, jenž pálil z první po příhře z kruhu na kruh. Ujala se tak až přihrávka Sebastiána Maláta na Dvořáka, kterou si hosté nešťastně srazili do vlastní branky.

Poslední dvacetiminutovku rozehrál svou tečí Kodýtek Zámorského pobídky, stav se neměnil. Po chvilce dorážel Lang Hrabíkův pokus, Novotný zakročil betonem. Poté se diváci dočkali i boxerské vložky, když Jánošík vyzval na souboj Dvořáka, kterého sice povalil, pěstní souboj ovšem na body skončil vyrovnaně. Rozhodnutí měl vzápětí na holi Sedlák, ovšem z úniku přestřelil. Dvě minuty před třetí sirénou ještě Mladá Boleslav odvolala gólmana a devět vteřin před třetí sirénou dosáhla na vyrovnání zásluhou dělovky Davida Šťastného z pravé strany. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až z hole Pontuse Åberga v prodloužení v přesilové hře.

Přípravné období tedy končí, Tipsport extraliga pro Středočechy startuje v pátek 16. září domácím duelem se Spartou.