BK MLADÁ BOLESLAV

Premiéra za tři body. Obrat proti Olomouci dokonal kapitán Jánošík

18. 9. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

4:2

0:2, 1:0, 3:0

HC Olomouc

Statistiky

Branky a nahrávky: 25. Doležal (Jánošík, Pavlík), 44. Skalický (Fořt), 55. Jánošík, 59. Lakatoš (Fořt) – 15. Fridrich (Rašner, Nahodil), 16. Musil (Orsava, Sirota). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3018. Střely na branku: 27:19. Zblokované střely: 19:16. Hity: 13:6. Vhazování: 22:23. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta (A), Čech, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C), Pavlík, Havlín – Skalický, Fořt (A), Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Junttila, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský

HC Olomouc

Sedláček – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Rašner, Řezníček, Škůrek – Káňa (A), Musil, Orsava – Kunc, Kusko, Navrátil – Fridrich, Nahodil (A), Kohout – Anděl, Knotek, Doktor

M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté na úvod ročníku ve ŠKOENERGO Aréně přivítali olomoucké Kohouty. A ti si v prvním dějství pořádně zaklovali, po gólech Fridricha a Musila vedli 2:0. Bruslaři ale po změně stran snížili zásluhou Zdeňka Doležala, ve třetí části vyrovnali důrazem Pavola Skalického a v 55. minutě potom dokonali obrat. Po chybě Hanáků se v 56. minutě vítězným gólem blýskl kapitán Adam Jánošík. Závěrečnou pojistku potom přidal Dominik Lakatoš a tři body byly na světě. O další zisk budou zelenobílí usilovat v pátek na ledě Karlových Varů.

Bruslaři premiérovou třetinu soutěžní sezony 2024/2025 rozjeli v dobrém tempu a zpočátku byli směrem dopředu aktivnější. Jenže se gólově neprosadili, a tak to v 15. minutě to byli hosté, kteří poprvé změnili stav utkání. Stalo se tak poté, co Petr Fridrich u pravé tyčky tečoval puk nastřelený Rašnerem od modré. Už za 82 vteřin navíc před Pavlem Musilem v mezikruží vyplaval volný kotouč a exboleslavský forvard jej neomylně napálil za Furcha - 0:2.

V úvodu druhé části měli Bruslaři dvojšanci, když v těsné blízkosti Sedláčka rychle za sebou doráželi Lakatoš se Skalickým. Na konci uvedeného šiftu ale na ledě zůstal ležet Gewiese, kterému na nohy museli pomoci spoluhráči. Domácí se následně dočkali gólové radosti, ve 25. minutě se totiž po přihrávce Jánošíka za olomouckou obranu dostal Zdeněk Doležal a v tísni dokázal bekhendem přehodit Sedláčkovu lapačku - 1:2.

Vyrovnání viselo ve vzduchu na startu 37. minuty, kdy Lakatoš parádním krosem připravil střeleckou pozici Pyrochotovi, jenže jeho střelu z pravého kruhu dokázala zastavit jedna z holí v předbrankovém prostoru. Vzápětí při přesilovce obdobnou šanci zahodil Rekonen, před ním po skrytém pasu Lintuniemiho zela dokonce prázdná svatyně. A do třetice v samém závěru periody Junttilovy nabídky nevyužil Čech.

Na 2:2 tak dával po druhé přestávce Pavol Skalický, jemuž se na hranici brankoviště podařilo dostrkat kotouč za již ležícího Sedláčka, navíc to bylo takřka souběžně s hvizdem rozhodčího. Kohouti mohli opět odskočit při přesilové hře po faulu Doležala, ale to se jim nepovedlo. A za to byli v 55. minutě potrestáni, když chybu Rašnera při rozehrávce využil Adam Jánošík. Kapitán Bruslařů dostal namazáno na modrou, povyjel si s pukem k pravému kruhu a ranou o tyč nedal Sedláčkovi šanci. V 59. minutě potom Dominik Lakatoš přesnou další přesnou střelou do pravé šibenice potvrdil vítězství Středočechů 4:2 a ŠKOENERGO Aréna mohla slavit.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Richard Král: Prvních pět minut z naší strany nebylo špatných, ale pak už ve zbytku třetiny byla Olomouc výrazně lepší a přehrála nás. A to hlavně v soubojích u nás v pásmu. My jsme je nebyli schopni vyhrávat, dostávali jsme se tím pod tlak a soupeř z toho dal ty dvě branky. O přestávce jsme si řekli, že hru musíme radikálně změnit a od druhé třetiny jsme se začali srážet a vyhrávat osobní souboje. Druhá třetina byla, tuším, 21:4 na střely. Měli jsme v ní tři loženky, ale ty jsme nedali. Třetí třetinu jsme odehráli slušně a otočili to, čehož si velice cením. Za to bych chtěl klukům poděkovat.
HC Olomouc:
Jan Tomajko: Začali jsme výborně, první třetina byla z naší strany dobrá. Od druhé třetiny, kdy domácí dali na 1:2, nás potom předčili v soubojích, rychlosti a nakonec zaslouženě vyhráli.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice